In the kitchen of Floating Farmhouse in Eldred, New York, a custom-built wood-fired oven extends up to the ceiling, accentuating its steep pitch. Photo by Mark Mahaney.
In the kitchen of Floating Farmhouse in Eldred, New York, a custom-built wood-fired oven extends up to the ceiling, accentuating its steep pitch. Photo by Mark Mahaney.
In the guest bathroom, Givone installed a hand-chiseled sink made of 17th-century marble quarried from the hills outside of Rome.
In the guest bathroom, Givone installed a hand-chiseled sink made of 17th-century marble quarried from the hills outside of Rome.
A one-of-a-kind fireplace made from concrete and natural stone complements earthy floor tiles and corrugated-steel wall panels.
A one-of-a-kind fireplace made from concrete and natural stone complements earthy floor tiles and corrugated-steel wall panels.
Main bedroom ensuite with a restrained interior palette.
Main bedroom ensuite with a restrained interior palette.
A new stair wrapped in a metal cocoon and painted with bright blue leads up to the attic which the couple converted into the primary bedroom.
A new stair wrapped in a metal cocoon and painted with bright blue leads up to the attic which the couple converted into the primary bedroom.
Fujimori has an affinity for building structures that appear to be perched precariously: His charred cedar-clad Guest House seems to balance on a sliver of a wall.
Fujimori has an affinity for building structures that appear to be perched precariously: His charred cedar-clad Guest House seems to balance on a sliver of a wall.
A pared-back scheme gives this room its nickname: the "Zen Room."
A pared-back scheme gives this room its nickname: the "Zen Room."
In the living room fireplace, a bird turns on the antique French spit.
In the living room fireplace, a bird turns on the antique French spit.
Neutral boucle fabric covers the built-in seat covers, syncing with the window shade.
Neutral boucle fabric covers the built-in seat covers, syncing with the window shade.
In the New York loft that he shares with two friends, industrial designer Joshua Skirtich covered one wall of his 8-by-11 bedroom/ design studio with a pegboard for organizing his tools. A plywood desk runs the length of the room, accommodating Joshua’s 3D-printing equipment at one end and clothing drawers at the other.
In the New York loft that he shares with two friends, industrial designer Joshua Skirtich covered one wall of his 8-by-11 bedroom/ design studio with a pegboard for organizing his tools. A plywood desk runs the length of the room, accommodating Joshua’s 3D-printing equipment at one end and clothing drawers at the other.
Wardrobe cabinets from Reform stand on either side of the fireplace, maximizing storage. 
Wardrobe cabinets from Reform stand on either side of the fireplace, maximizing storage. 
VonDalwig Architecture revitalized the parlor floor living room while preserving its original period details. Updates include new wide-plank light engineered wood flooring and Clé's Arc tiles, which add a graphic element to the interior of the decorative fireplace.
VonDalwig Architecture revitalized the parlor floor living room while preserving its original period details. Updates include new wide-plank light engineered wood flooring and Clé's Arc tiles, which add a graphic element to the interior of the decorative fireplace.
Diana's ceramics and the couple's art collection add small pops of color to the neutral unit.
Diana's ceramics and the couple's art collection add small pops of color to the neutral unit.
The pegs in the master bedroom can be rearranged to alter the layout of shelves, allowing flexible storage options.
The pegs in the master bedroom can be rearranged to alter the layout of shelves, allowing flexible storage options.
One of the owners steps out on the new terrace with one of the many household animals. “We have moved the chicken coop so we can enjoy their busy, chooky lives,” they explain.
One of the owners steps out on the new terrace with one of the many household animals. “We have moved the chicken coop so we can enjoy their busy, chooky lives,” they explain.
The old garage was transformed into a studio that features salvaged windows from the main house.
The old garage was transformed into a studio that features salvaged windows from the main house.
A wall in the living room was retrofitted to create a minimal fireplace cubby.
A wall in the living room was retrofitted to create a minimal fireplace cubby.
A picture window over a custom concrete bench fashions a window seat. “Family, friends, and animals all enjoy the various places to relax in the lounge,” says the homeowner. “The window seat is universally the most prized nook in the home.”
A picture window over a custom concrete bench fashions a window seat. “Family, friends, and animals all enjoy the various places to relax in the lounge,” says the homeowner. “The window seat is universally the most prized nook in the home.”
Lung Hagem Arkitekter said: "The roof is executed in 270mm thick reinforced concrete with 20mm VIP insulation underneath. The concrete itself is water resistant, thus no additional roofing materials are required. As a result, the roof is a smooth white surface creating a dialogue with the rocky landscape, and giving the cabin its distinctive character."
Lung Hagem Arkitekter said: "The roof is executed in 270mm thick reinforced concrete with 20mm VIP insulation underneath. The concrete itself is water resistant, thus no additional roofing materials are required. As a result, the roof is a smooth white surface creating a dialogue with the rocky landscape, and giving the cabin its distinctive character."
The airy, light-filled interior is made of reclaimed timber and siding from a 19th-century barn.
The airy, light-filled interior is made of reclaimed timber and siding from a 19th-century barn.
“ It’s not spaceship stuff. It’s here now, and it can save you money,” says Jeff.
“ It’s not spaceship stuff. It’s here now, and it can save you money,” says Jeff.
In the living room of her Seattle home, Marita White combined Hygge and West’s “Bloom Wallpaper” with Sherwin Williams “Hopeful” on the wainscot, and Clare’s “Rosé Season” on the ceiling.
In the living room of her Seattle home, Marita White combined Hygge and West’s “Bloom Wallpaper” with Sherwin Williams “Hopeful” on the wainscot, and Clare’s “Rosé Season” on the ceiling.
The “Kitty Room” was given an orange motif, with wallpaper from Chasing Paper, trim painted Sherwin Williams "Navel,
The “Kitty Room” was given an orange motif, with wallpaper from Chasing Paper, trim painted Sherwin Williams "Navel,
In Marita’s bedroom, the wainscoting is Sherwin Williams "Decisive Yellow,
In Marita’s bedroom, the wainscoting is Sherwin Williams "Decisive Yellow,
There are precious few decorative flourishes in the house; the architects put their faith in line, form, and materials. Concrete, stainless steel, and birch were used in the kitchen, where not an inch of space goes unused.
There are precious few decorative flourishes in the house; the architects put their faith in line, form, and materials. Concrete, stainless steel, and birch were used in the kitchen, where not an inch of space goes unused.
Téa gets mom ready for her close-up on the curvy nature-meets-industry chaise lounge of the architects’ own design. The landscaping in front and out back is characterized by sturdy, resilient, and drought-resistant plants like bamboo and cacti, cultivated in galvanized steel planters.
Téa gets mom ready for her close-up on the curvy nature-meets-industry chaise lounge of the architects’ own design. The landscaping in front and out back is characterized by sturdy, resilient, and drought-resistant plants like bamboo and cacti, cultivated in galvanized steel planters.

85 more saves