The kitchen anchors the home as the central hub — cementing its importance in the family’s life. With light streaming in from the skylight above, a circular island includes recessed Bocci outlets at the perimeter to power dedicated workstations for Meera’s baking classes. “I love the kitchen. It’s probably my favorite spot,” she says. “Baking brings me joy.”
The kitchen anchors the home as the central hub — cementing its importance in the family’s life. With light streaming in from the skylight above, a circular island includes recessed Bocci outlets at the perimeter to power dedicated workstations for Meera’s baking classes. “I love the kitchen. It’s probably my favorite spot,” she says. “Baking brings me joy.”
In this sleek kitchen renovation in San Francisco, the kitchen backsplash is an easy-to-clean glass backsplash that mimics the glossy finish of the surrounding white cabinets. Painters accomplished the high-gloss finish on the cabinets of a kitchen in San Francisco by applying a coat of paint, polishing it with very high-grit sandpaper, repeating the process for each layer, then topping it with three coats of clear varnish. "It’s like an auto body," says builder Jeff King. "It’s incredibly beautiful." The island provides shelving space and storage as well as a second sink, an is topped with pietra grigio marble.
In this sleek kitchen renovation in San Francisco, the kitchen backsplash is an easy-to-clean glass backsplash that mimics the glossy finish of the surrounding white cabinets. Painters accomplished the high-gloss finish on the cabinets of a kitchen in San Francisco by applying a coat of paint, polishing it with very high-grit sandpaper, repeating the process for each layer, then topping it with three coats of clear varnish. "It’s like an auto body," says builder Jeff King. "It’s incredibly beautiful." The island provides shelving space and storage as well as a second sink, an is topped with pietra grigio marble.
"California, South Africa, and New Zealand actually all have very similar climates so a lot of the planting we see is a mixture of those three zones," Kurrel notes.
"California, South Africa, and New Zealand actually all have very similar climates so a lot of the planting we see is a mixture of those three zones," Kurrel notes.
Not only was extra living space necessary for the growing family of four, but the existing house also failed to take advantage of the striking views that drew the couple to the site. The homeowners tapped architect Malcolm Davis of San Francisco–based Malcolm Davis Architecture to redesign and expand the dwelling without damaging the many established oak trees.
Not only was extra living space necessary for the growing family of four, but the existing house also failed to take advantage of the striking views that drew the couple to the site. The homeowners tapped architect Malcolm Davis of San Francisco–based Malcolm Davis Architecture to redesign and expand the dwelling without damaging the many established oak trees.
The new volume's orientation (away from the street and towards the skyline) preserves the historic continuity of the neighborhood.
The new volume's orientation (away from the street and towards the skyline) preserves the historic continuity of the neighborhood.
The living room leads up to a pitched-roof alcove, the perfect meditation and lounge space. It features a bean bag chair from GAN, and a Trifecta Table by Future Perfect.
The living room leads up to a pitched-roof alcove, the perfect meditation and lounge space. It features a bean bag chair from GAN, and a Trifecta Table by Future Perfect.
The kitchen, living room, and dining room are combined in a single, airy, great room.
The kitchen, living room, and dining room are combined in a single, airy, great room.