The bath was placed behind the bed, another example of the way the artist—who was accustomed to sleeping in the pool area of her previous apartment—likes to break down spatial boundaries and traditional designations of rooms.  Photo 3 of 8 in This Spacious Home in a Former Warehouse is Part Art Gallery
Swipe for Next
The bathroom tiles were a point of contention: Bartlett wanted Mexican tiles, while Berridge’s design favored a bare-bones, Donald Judd-like approach in keeping with the warehouse experience.

The compromise was that he used industrial sinks and designed the stainless-steel hardware to be as utilitarian as possible, and commissioned a set of plain tiles with a strict color palette of five yellows, five blues and five whites, derived from Bartlett’s work. She then arranged them on one wall as she would one of her installations. That way, both upstairs and downstairs bathrooms have Jennifer Bartlett originals on the wall.  Photo 5 of 8 in This Spacious Home in a Former Warehouse is Part Art Gallery
Swipe for Next