Lone Star

written by:
photos by:
January 22, 2009
Originally published in Home Savings
Read Full Article
  • 
  With double-height ceilings at the front and rear, the second floor exists only in the midsection of the building inside a nested plywood box that contains the kitchen, bathrooms, master bedroom, and guest room. To address the challenge of climate control in such a large open space, this interior structure—which can be enclosed completely with sliding walls—is the only area with air-conditioning.
    With double-height ceilings at the front and rear, the second floor exists only in the midsection of the building inside a nested plywood box that contains the kitchen, bathrooms, master bedroom, and guest room. To address the challenge of climate control in such a large open space, this interior structure—which can be enclosed completely with sliding walls—is the only area with air-conditioning.
  • 
  The front entrance of the Farley Studio presents a clean, minimalist space—a stark contrast to the colorful clutter of the painting studio hidden behind corrugated-metal walls at the back of the house.
    The front entrance of the Farley Studio presents a clean, minimalist space—a stark contrast to the colorful clutter of the painting studio hidden behind corrugated-metal walls at the back of the house.
  • 
  In the studio, Kyle Farley's paintings lean against the walls and lie across the floor in various stages of progress.
    In the studio, Kyle Farley's paintings lean against the walls and lie across the floor in various stages of progress.
  • 
  A continuous concrete slab runs from inside the house out to the open deck, which is exposed to the wind that sweeps the surrounding fields.
    A continuous concrete slab runs from inside the house out to the open deck, which is exposed to the wind that sweeps the surrounding fields.
  • 
  At night, the entire studio glows like a lantern, its light amplified by the reflection in the seasonal pond. I
    At night, the entire studio glows like a lantern, its light amplified by the reflection in the seasonal pond. I
  • 
  The catwalk running above the studio is aptly named for the  household: Farley’s felines patrol their owners’ activity from this overhead perch.
    The catwalk running above the studio is aptly named for the household: Farley’s felines patrol their owners’ activity from this overhead perch.
  • 
  In a dense neighborhood, the glass facade might overexpose the Farleys to passersby, but out here, the only onlookers are coyotes—and the miniature donkeys who live next door.
    In a dense neighborhood, the glass facade might overexpose the Farleys to passersby, but out here, the only onlookers are coyotes—and the miniature donkeys who live next door.
  • 
  The sitting room.
    The sitting room.
  • 
  DW1008_TX_09
    DW1008_TX_09
  • 
  A tiny spare room off the studio doubles as guest bedroom and extra floor and wall space for the plethora of art.
    A tiny spare room off the studio doubles as guest bedroom and extra floor and wall space for the plethora of art.
  • 
  Plywood lines the stair walls.
    Plywood lines the stair walls.
  • 
  More storage has been rigged in high places for bikes.
    More storage has been rigged in high places for bikes.
Previous Next
Slideshow loading...
@current / @total
Read Full Article

You May Also Like

Join the Discussion

Loading comments...