Completed in 2009, the studio shines in the night among the trees. Weiselberg and Semaan devised a clever foundation system that allowed them to avoid ripping up roots. “The floor is a concrete slab on a steel deck that sits on a spider web of steel beams,” Weiselberg says. “There are eight piers per side of the structure, each designed so that if we dug the 12-inch hole and there were roots underneath, we could move it along a certain radius. The base is like a skirt that is just hanging off the building.” So while the floor floats a foot above the ground in the couple’s backyard for now, it could one day easily be picked up and moved elsewhere.  McWhorter Vallee Design Inc.'s Favorites from His-Her Collage and Ceramics Studio

McWhorter Vallee Design Inc.'s Favorites

Completed in 2009, the studio shines in the night among the trees. Weiselberg and Semaan devised a clever foundation system that allowed them to avoid ripping up roots. “The floor is a concrete slab on a steel deck that sits on a spider web of steel beams,” Weiselberg says. “There are eight piers per side of the structure, each designed so that if we dug the 12-inch hole and there were roots underneath, we could move it along a certain radius. The base is like a skirt that is just hanging off the building.” So while the floor floats a foot above the ground in the couple’s backyard for now, it could one day easily be picked up and moved elsewhere.

Save