28142 Home Design Ideas and Photos

After: the guest room
Optical glass, framed in matte black, features in both the shower screen and the circular portal window which adjoins the kitchen. It's a quirky touch that allows light to flow into the interior bathroom space.
The coral-hued bathroom features a custom vanity designed by CaSA, a Green 42 vessel sink by Catalano, a LEAF faucet by Bruma, and grey ceramic floor tile by Ceramica Vogue.
The home's bathroom, at the center of the paneled “box” is a soft, private, and relaxing respite.
In the corridor between the living room and the bedrooms, light blue hues signal a transition from daytime to nighttime spaces. Serboli preserved the original geometric tile where possible, as in this area of the hallway off the private sleeping quarters.
The view from the kitchen to the newly opened terrace is one of Serboli's favorite parts of the home. “I love being in the kitchen, looking at the living room with the big window totally open. I think it's a privileged position because you can cook or eat (I love both) looking towards a space with unclear and undefined limits.”
In the dining room, a long table is used both as a desk and for dining. Vintage Thonet chairs sit alongside black metal and cork stools from IKEA. The interior celebrates an eclectic mix of modest with luxury, found with made, repurposed with bought. A Globe Fold Sconce, designed by CaSA and produced by Metalware, is showcased on the dining room wall.
“I love traveling and recollecting a lot of memories from my journeys,” says Serboli. “I believe that all of this has influenced the design of the apartment.”

“Consciously, I wanted to expose some objects and already knew where to put them before I even had bought the apartment,” he explains. “In an unconscious way, funnily enough, a couple of months after the end of the work, I found a forgotten photo of a trip to Mozambique, of me in a colonial house with small blue round columns, ivory floor and coral-colored doors.”
While Serboli preserved some period elements—namely the bedroom doors and floors—the living room floors could not be fully salvaged, largely due to the removal of several partitions. As such, the new floor is a continuous slab of ivory-colored micro-cement. The cozy living room features a Mags sofa and CAN chair, both by HAY, and a ZigZag stool from Kettal.
Soft curves and arches—a design move repeated throughout the apartment—are readily on display in the home's kitchen. A portal window to the bathroom, an arched marble island and backsplash, and a cylindrical Corinthia hood by Faber all add softly curved accents.
Hues of blue and coral create bold pops of color throughout the apartment. Painted coral I-beams follow the lines of what used to be partitions in the single, open space.
Font 6 by CaSA
A bedroom with a light blue sliding door.
A study area is located near a window.
A child's sleeping area has curtains for privacy.
A freestanding bath lies underneath skylights in the master bathroom.
Suspended in the forest, the Pinecone tree house is a sight to behold.
Liddicoat and Goldhill's home in the Victoria Park conservation area sports a steeply slanted roofline.
Vibrant blues brighten up the kitchen.
A sitting area and bathroom are located outside one of the bedrooms.
Pops of color add plenty of character to one of the bedrooms.
Large windows bring sunlight into the bedroom.
A bedroom with an ensuite bathroom.
The simple, efficient kitchen features a stainless-steel counter. From the kitchen, another staircase descends to a basement with a utility room, larder, and TV area.
The open kitchen and dining area flows out to the courtyard.
Expansive, bright circulations offer opportunities to display art and family objects, and encourage occupants to enjoy peaceful moments.
Metal, brick, and wood harmonize near the entrance of the house.
Different materials and textures create an interesting facade.
The floor panels are transparent, providing the feeling of total immersion in the forest.
The interior of the Pinecone is a 100-square-foot octagon, however the tree house can be custom made in a larger size.
The structure is accessed via a steep wooden ladder and a trap door that unfolds down from the top.
The master bedroom interior is finished with cherry wood.
The courtyard-like composition, and the natural flow of light and air, provide the interiors with an indoor/outdoor feel.
Casa JB at night.
A bedroom wardrobe wall completes the renovation. Despite the more subdued color, yellow accents continue the apartment’s lively palette.
The bathroom stucco ceiling has a surface that’s much more pleasing and varied than the standard dropped bathroom ceilings seen in most Stockholm homes.
The functional wall in the kitchen ends in a seating niche.
A stainless-steel countertop and sink from PURUS.
A bright, yellow "function wall" saves space and visually expands this compact apartment.
The dining area looks out to park views.
The entrance to the apartment is also painted a cheerful yellow.
A VOLA KV series kitchen faucet extends from the wall.
Lookofsky Architecture was unsure if the original wall in what would become the living room could be removed; luckily, it turned out not to be a load-bearing wall.
Each bungalow apartment is fully furnished, bright, and airy with pitched ceilings that feature original Douglas fir beams.
The apartments feature artwork from a collection of local artists.
Prices start at $2,850 and include utilities and furnishings, allowing residents to readily move into an ‘Instagram-worthy’ home. A dedicated Node community curator helps residents settle in.
The kitchen area makes use of open shelving and black and white finishes for a crisp look.
Every fully-furnished apartment comes equipped with a private patio and a high-spec kitchen with a retro Smeg refrigerator. Hi-speed WiFi, Google Home, air conditioning, an in-unit washer/dryer, and utilities are all included.
A combination of crisp white walls and funky floor tile lends big personality to this bathroom.
Every room uses a mix of natural materials and textures to help bring the outside in.
The restored bungalow courts, nestled on Sunset Boulevard between Silver Lake and downtown, will offer one-bedroom bungalows and two- to three-bedroom town homes with private patios and communal spaces.
Cozy textures like rattan and fur give each apartment complex a homely feel.
Each apartment has a small outdoor living space, so as to take advantage of the California sunshine.
Node founder Anil Khera says “The style pays homage to early L.A. architecture, and will further the unique sense of community amongst residents.”
The patio looks out to captivating views.
The second rocky outcrop, seen in the background, almost seems to "invade" the indoor/outdoor patio space at the rear of the home, reasserting nature into the built environment.
The luminous entrance opens into a bright and lofty living space.
The luminous entrance opens into a bright and lofty living space.

Dive into Dwell's photo archive of spectacular modern homes that embody great design. From midcentury gems to prefabricated units to eye-opening renovations, these inspirational projects are elegant responses to the site and the client's needs. Here, you'll find ideas for every room in the house, whether it be kitchen, bath, bedroom, living, or dining—and beyond.