321 Windows Design Photos And Ideas - Page 4

Modern windows have the vital task of connecting your home with the outside world. Bringing in air and light, they provide opportunities for contemplation when arranged above a dining nook, or a portal to the natural world when overlooking an oceanside scene. Framed with wood, metal, or vinyl, these inspiring window designs range from skylights to picture windows.

The Pierre | Olson Kundig
Skylight over stair
Photograph by Wang Ziling
vertical windows - As soon as you arrive on the second floor plan by the stairs, there is the space of a small home office.
Accessed only via a 45-minute private seaplane transfer from Vancouver, or a 30-minute boat ride from Tofino, this upscale eco-safari destination on Vancouver Island is hard to beat. The resort boasts out-of-this-world glamping thanks to giant white canvas tents furnished with wood stoves, oil lamps, and antique furniture. An average nightly rate of US$3,681 during the high-demand summer makes this the eighth priciest hotel in the world, and the costliest in North America, according to a survey by TravelMag.com.
Douglas fir-framed windows by Dynamic Architectural Windows & Doors offer layered indoor-outdoor views.
Additional light is brought into the living space by a series of triangular skylights.
Because the residents wanted lighting “to fade away,” the home makes the most of natural light and minimizes fixtures. Each room has two sources of daylight, usually in the form of floor-to-ceiling windows and skylights. Fluorescent lights integrate into the surface of the skylights so they don’t protrude into the space.
McAvoy worked with builder Stephen Campbell on structural elements such as the glass floor and walls.
Media room
Sheets of hot-rolled steel were used as exterior cladding—as well as for parts of walls and countertops indoors—to heighten the industrial effect. “When hot-rolled steel comes out of the factory, it’s a very even-toned, blue-gray color,” Han says. “But we wanted to have a pattern. So we stacked the sheets of siding outside in the rain, and let it sit there so that the water would create texture.” Putting up the siding was messy, since each sheet had to be carefully dried before installation and then covered with a water-based clear coat to prevent surface oxidation. The result, though, is a quietly mottled surface that Mihalyo says “looks like slate” and will change color over time as dark brown tones begin to appear beneath the basic steel gray. Like the circular windows that seem stolen from the airplanes flying over the house, the steel siding is an architectural element made possible on a small budget only by Han and Mihalyo doing it themselves. As Han exclaims, “Can you imagine specing this out for a contractor?”
The porthole window in the master bedroom not only evokes the sea, it looks out onto it.
The home’s board-and-batten siding is black-stained pine punctuated by Jeld-Wen windows.


Scaly Mountain, North Carolina
Dwell Magazine : September / October 2017
Circular mirrors adhere to the inner walls of a skylight above the dining area, bouncing light and bringing the room yet more illumination.
The addition rises  above the original shack’s 400- square-foot concrete foundation, which is partially visible in the  living room. A Cricket patio chair by Hershy Way is used for indoor seating opposite a Morsø wood-burning stove.
Front Entry Door & Privacy Screen
When architect Marc-André Plasse realized that he was unable to add a second story to his Montreal house due to a weak foundation, he eked out another 500 square feet with a clever multilevel addition on one side to create a master bedroom with an interior balcony that cantilevers over the dining area.
Large format Fiandre floor tiles fill the entry sequence and align with the building module.
A previously unrealized design by Whitaker Studio will become a vacation home in Joshua Tree, each shipping container strategically angled for protection from the climate, privacy, and desert views. 
Shipping containers, angled in various directions to capture views or provide privacy, will make up the exoskeleton of the residence. The approximately 2,000-square-foot home will include three ensuite bedrooms, a kitchen, and a living room. A garage with a solar panel roof will power the dwelling. Nestled in a gully created by stormwater, Joshua Tree Residence engages with the topography and climate for a dynamic desert escape.
A giant plywood scoop curves down from a row of clerestory windows in the loft, refracting light.
-
New Haven, Connecticut
Dwell Magazine : September / October 2017
The addition arrived in 10 pieces, including a support for the staircase; all of them were craned onto the roof and assembled in a single day.
-
New Haven, Connecticut
Dwell Magazine : September / October 2017
The art studio doubles as a guest bedroom.
-
Tehachapi Mountains, California
Dwell Magazine : November / December 2017
A gearbox from an old irrigation pump helps turn the wheel that opens the window wall, a detail that reflects Kundig's love of simple yet sophisticated
-
Tehachapi Mountains, California
Dwell Magazine : November / December 2017
Detailed in cedar paneling and plywood, Mauka was oriented to catch the sunrise. The table is by Moore’s firm, FLOAT.

Maui, Hawaii
Dwell Magazine : September / October 2017
Contractor Patrick O’Neil repaired the woven Douglas fir ceiling in the foyer.
“It’s a great house for a young family—playful, practical and different,” Tribe says. “You can sit on the windowsill in the sun and feed the baby, kids can climb in and out, often through the windows, and you can see everything that is going on.”
The architects worked closely with the clients to match the aesthetic of the vintage furniture they collect. The midcentury modern Danish chair, seen right, has been refurbished and reupholstered.
The tatami room (pictured) has mats from the Futon Company and a “Hinamatsuri” mobile adds a cheery touch.
In London’s Greenwich Peninsula—a part of London's undergoing cultural facelift—boutique real estate brand Aucoot and the team from UK magazine Cereal styled this 1,793-square-foot, three-bedroom penthouse apartment, transforming it into a simple, yet stunning home.
The two wings of the addition are connected by a central “void space.” The glass walls visually draw the garden and greenery into the living space. Both East Coast transplants, the couple wanted to more easily take advantage of favorable gardening conditions in the mild Northern California climate. With this in mind, they used the renovation to bring the outdoors in, as well as encourage easy and direct exterior access for gardening.
The original home was preserved and renovated. In the front bedroom, a small window was replaced with a large painted-steel window seat, a favorite of the residents' grandchildren.
The dark color contributes to the stunning Hudson views by creating a void in the foreground and highlighting the vistas.
Chicken under glass? Apolo will settle for eggs for breakfast.