320 Windows Design Photos And Ideas - Page 3

Modern windows have the vital task of connecting your home with the outside world. Bringing in air and light, they provide opportunities for contemplation when arranged above a dining nook, or a portal to the natural world when overlooking an oceanside scene. Framed with wood, metal, or vinyl, these inspiring window designs range from skylights to picture windows.

This large screened porch is a favorite destination of the homeowner. "She spends a lot of time on the screened porch because it straddles the meadow and the mountains," said Wiedemann. "And it's directly accessible from the living area and the kitchen."
Skylights flooding the staircase in natural daylight and increasing the sense of height in the house.
Continuous windows draw daylight deep into the space, while providing views of the distant landscape and sky beyond.
Factory-style skylights on the northern facets of the sawtooth roof.
Inside the sun shines through the colorful stained glass windows.
Fully-glazed walls and skylights flood the living space with sunlight.
Four generous skylight windows to flood the interiors with light.
Light enters the home from all sides, even those which are closest to the hill.
Some of the large planes of glass are sliding doors that open to the outside.
The stairwell leading from the living areas on the ground level, up to the upper level bedroom.
While the homeowners and their guests have plenty of opportunities to view the outdoors, thanks in large part to windows and doors by Alumilex, an abundance of cedars offers privacy from the outside looking in. “We wanted to cut the least amount of trees,” Tremblay said.
A circular skylight illuminate the living areas.
A narrow glass window that cuts through the interiors from floor to ceiling.
Views from the main living area focus on the surrounding vegetation. "Instead of placing the house on the spot with the best view, it is situated in a way that is tailored to the specific terrain, and gives prominence to the views from the outdoor room," write Lung Hagem Arkitekter.
Large windows bring in plenty of natural light.
Skylights on the second level of the house.
A sauna that looks out to the lake.
Picture windows frame views on both ends of the kitchen of the kitchen counter.
The ceilings of the attic slope downwards towards level of the cullis, to create a more cloistered atmosphere.
Girodo says the “high insulation performance of the shell” allows the building to function in a setting that experiences significant temperature fluctuations and extreme cold. Occupants of the front room, which functions as a reception area, can take in the views from its full-height windows in complete comfort.
The extensive use of natural wood on nearly every surface makes the inside of The Barn feel like an extension of the landscape outside.
The plan of the house revolves around a rocky outcropping lush with life that acts as the home’s central atrium. The granite was left intact in order to serve as the nucleus of the courtyard, and the walls of windows draw a wealth of natural daylight into the back of the building.
A walkable glass skylight filters light to the second floor.
A skylight in the ceiling floods the house’s double-height wood trellis bridge with plenty of natural light.
The master suite is filled with plentiful views, while taking advantage of the forest of cedars to provide complete privacy year round.
Floor-to-ceiling windows provide ample natural light and look out onto the landscape.
Shelter from the Sun 

Peter and Lynda opted for Hunter Douglas clutched roller shades with a medium-opacity black cloth because the material filters the sun but still reveals the view when drawn. 

At night, it blends with the black steel frame. They worked with the Alcatraz Shade Shop in Oakland. 

hunterdouglas.com 

alcatrazshade.com
In a corner of the living room, recessed automated shades provide glare control. All of the house’s shades are programmed by season and time of day through both the Lutron HomeWorks and ELAN home systems, which can be controlled through Bryan’s iPad, even when he’s on location filming.
The kitchen benefits from a multi-slide door and a large operable window that let fresh Santa Barbara breezes course through the space.
Perched along the banks of the River Ouse near the historic English town of Lewes is a Cor-Ten steel house with a
A few years ago, photographer Peter Krasilnikoff asked Studio David Thulstrup to create his new Copenhagen home from an old pencil factory and incorporate a green space. Taking inspiration from urban rooftop gardens and
This mid-century modern house was transformed from a municipal garage into a private house in the late 1950’s by renowned modernist architect Paul Rudolph. At project start the house was in pristine condition, virtually untouched since it won a Record Houses award in 1960. Ruhl Walker Architects in Boston were tasked with bringing the house up to current energy efficiency standards and with reorganizing the house to accommodate the new owners’ more contemporary needs, while also respecting the noteworthy original design.
Tension rods provide bracing for the glass walls, and exposed bolts reveal how everything is put together.
The minimalist design of the Juvet's rooms bring guests into close contact with the Valldola River and the sublime valley beyond it.
Shady Business

“What makes this house wonderful to live in is that the light is always, always changing,” says Pirman. Here, he adjusts shades fabricated by Unique Wholesale Distributors, which pull down in the morning when the sunlight is strongest.
Sliding bamboo panels on the west side of the house can be adjusted to provide shade during the later part of the day.
A dark, almost black mortar on the lower portion of the home makes it feel grounded in the landscape.
Designed by Vincent Yeuh of YJP, the Seaside House was created to act as an experience, rather than simply a building. The continuous flow of the home between indoor/outdoor is intended to highlight man's connection to nature, while allowing for a seamless shift between inside and outside living. Located a few steps from the beach, the two buildings that make up the home are constructed of wood and concrete, with elements of traditional Japanese minimalism and echoes of bygone barn structures throughout.