The Best Photos of Modern Homes, Bathrooms, Kitchens, and More

Leo flies across the yard on a rope swing (opposite). The oak’s trunk is surrounded by Mexican river stones.
A built-in desk in the media room is also by Henrybuilt.
The custom bench in the media room was designed and built by Henrybuilt.
The home’s cedar siding is untreated, and its zinc  roof will “mellow” over time, according to architect Peter Pfau.
Stefanie designed the hut. It was constructed by landscaper Ronald Gramajo, who also did the plantings and irrigation on the property.
Leo repaints his playhouse in a color that's more to his liking.
Tim reclines in an Eames Lounge. The bookcase behind him connects to the kitchen storage system.
Pelle pendants dangle above a PlanToys children’s table in the original cottage, now a great room.
Ventana windows and an ipe deck face a towering oak tree; Willow Balls from San Francisco Flower Mart hang from its branches.
Formerly a one-bedroom cabin, the Mill Valley, California, home of Tim and Stefanie Rosa more than doubled in size after a renovation and addition by Pfau Long Architecture. The high-ceilinged kitchen-living-dining room is outfitted with white oak casework by Henrybuilt. Leo, five, sits in a Tripp Trapp chair at a custom dining table.
Formerly a one-bedroom cabin, the Mill Valley, California, home of Tim and Stefanie Rosa more than doubled in size after a renovation and addition by Pfau Long Architecture.
Near the kitchen, a Moel chair by Inga Sempé for Ligne Roset joins a bar trolley, side table, and pouf from Crate and Barrel. A Yannis Gaitis lithograph hangs on a wall of white oak plywood. Architect Mike Shively came up with the vertical strips to add texture.
A wood countertop with blue laminate cabinets underneath contrasts with a white island topped with travertine. The wall tile is Origin Birch White by AKDO, and the brass faucet is by California Faucets. As in the rest of the apartment, the flooring is colored cork from Globus Cork.
General contractor S Construction collaborated with Shively and Kokkino on the remodel. The colorful apartment pays homage to the midcentury building, a 1968 high-rise in the Edgewater neighborhood, but it also has a more subdued side. The master bedroom is an all-white sanctuary filled with houseplants. The Rudd International oak sideboard is a vintage piece from the 1970s.
An Alekos Fassianos lithograph and soft blue niches offset the wood paneling. An IC lamp by Michael Anastassiades hangs in the hallway.
Kitchen
Staircase to Second Floor
Master Bathroom
Office/Den/Third Bedroom
Side View
Cantilevered deck from Lake Michigan shore beach side.
Entry at Sunset
Before Photo of Entry
Entry Area post remodel
Exterior Elevation
A EuroStone countertop structures the open-plan kitchen and dining room, where the family will often gather and play.
The outdoor living room serves as both a counterpoint and extension of the interior, with amenities that include a Gandia Blasco dining table and bench, a Lynx grill, and a custom concrete fire pit designed by Kathleen Ferguson; it sits atop a bed of crushed white rock. A built-in bench runs along the length of the courtyard.
The stairway features built-in shelving that's accessible from both sides.
The Stonorovs couldn’t find a crib they liked and that fit their budget, so Tolya 

custom-made Niko’s sleeper out of walnut plywood and 3form plastic circles laser-cut by East Bay Laser & Waterjet. Otto made the sliding changing table out of solid walnut. Worried that their dog, Oscar, was feeling neglected, he built a Japanese-style water and food dish for him.
Tolya and Otto's handiwork, such as the cabinetry in the master bedroom, helps keep the lines of the house clean and the rooms tidy.
Self-proclaimed perfectionists Tolya and Otto “obsessed about making everything” themselves—–from the windows down to the beds.
Outside, the couple clad the house with a rain screen of 1.5-by-1.5-inch strips of spruce to create a “modern rustic barn.” The extra-deep sills of the first-floor window become a bench on the outside and a shelf on the inside.
Even in the Stonorovs’ tiny first-floor room, the curse of the kitchen as the inevitable gathering place lives on—–though the two-foot space between the sink and metal island is less than ideal for the family of three and their blue heeler, Oscar.