Ethan Schussler built his first tree house at 12 years old. His tree house in Sandpoint, Idaho, sits 30 feet above the ground and can be accessed by an "elevator" consisting of a bicycle that, when pedaled, ascends a pulley system to the top.
Ethan Schussler built his first tree house at 12 years old. His tree house in Sandpoint, Idaho, sits 30 feet above the ground and can be accessed by an "elevator" consisting of a bicycle that, when pedaled, ascends a pulley system to the top.
The family spends summers and school vacations at the bach. New Zealand's relatively mild winters mean they use the house year-round.
The family spends summers and school vacations at the bach. New Zealand's relatively mild winters mean they use the house year-round.
The Fung/Blatt family enjoys the backyard of their Mount Washington home. Despite its 5,000-square-foot lot, the house is just 1,640 square feet. Michael Blatt admits, “If we could add anything to this house, it would be five walk-in closets.”
The Fung/Blatt family enjoys the backyard of their Mount Washington home. Despite its 5,000-square-foot lot, the house is just 1,640 square feet. Michael Blatt admits, “If we could add anything to this house, it would be five walk-in closets.”
Get the whole family involved in the kitchen, whether it be teaching young ones a tried-and-true recipe or exploring a new dish together.
Get the whole family involved in the kitchen, whether it be teaching young ones a tried-and-true recipe or exploring a new dish together.
The residents, a family of three, spread out over the house's four bedrooms and two living areas.
The residents, a family of three, spread out over the house's four bedrooms and two living areas.
Kimball House (Decatur, Georgia)

With its amber-tinted lighting and Damask wallpaper, Kimball House—designed by Square Feet Studio—recalls the luxurious hotel lounges of yesteryear, yet resists stuffiness thanks to a few personal touches. The owners integrated their childhood toys and home barware into the decor.
Kimball House (Decatur, Georgia) With its amber-tinted lighting and Damask wallpaper, Kimball House—designed by Square Feet Studio—recalls the luxurious hotel lounges of yesteryear, yet resists stuffiness thanks to a few personal touches. The owners integrated their childhood toys and home barware into the decor.
Light and shadow play on the textured facade.  Greenery frames the simple, geometric form of the house.
Light and shadow play on the textured facade. Greenery frames the simple, geometric form of the house.
The architect placed the windows at Sabrina’s eye level so that she’d be able to see her son, Rocco, playing in the yard outside. "You can feel the seasons changing here," says Chiavelli. "I grew up three miles from here, outside in nature. This is a house for experiencing life."
The architect placed the windows at Sabrina’s eye level so that she’d be able to see her son, Rocco, playing in the yard outside. "You can feel the seasons changing here," says Chiavelli. "I grew up three miles from here, outside in nature. This is a house for experiencing life."
Miha hangs out with Kea, the dog, on the wooden deck that extends the living space outdoors.
Miha hangs out with Kea, the dog, on the wooden deck that extends the living space outdoors.
With its stucco facade and steel-framed, arched windows, Plaster Fun House is an architectural anomaly amidst the cottages and 1960s brick residences of Torrensville in South Australia.
With its stucco facade and steel-framed, arched windows, Plaster Fun House is an architectural anomaly amidst the cottages and 1960s brick residences of Torrensville in South Australia.
This compact vacation home by TACO—or, Taller de Arquitectura Contextual—is immersed in southeastern Mexico’s wild landscape. The home is designed for a pair of young adults, and the firm’s objective was to achieve a reflective and contemplative place that links the occupants with the surrounding environment. The result is an intuitive, functional, and simple living experience that offers great spatial warmth.
This compact vacation home by TACO—or, Taller de Arquitectura Contextual—is immersed in southeastern Mexico’s wild landscape. The home is designed for a pair of young adults, and the firm’s objective was to achieve a reflective and contemplative place that links the occupants with the surrounding environment. The result is an intuitive, functional, and simple living experience that offers great spatial warmth.
In accordance with the brief, the firm left the landscape largely in its natural state.
In accordance with the brief, the firm left the landscape largely in its natural state.
Perched quietly on the dunes of New Zealand’s Coromandel Peninsula, Hut on Sleds serves as a small, sustainable beach retreat for a family of five.
Perched quietly on the dunes of New Zealand’s Coromandel Peninsula, Hut on Sleds serves as a small, sustainable beach retreat for a family of five.
Karen White, David MacNaughtan, and their sons, Griffin and Finlay, hang out on the front deck, which lines up next to the neighbors' porch. Read more about this modern suburban home here.
Karen White, David MacNaughtan, and their sons, Griffin and Finlay, hang out on the front deck, which lines up next to the neighbors' porch. Read more about this modern suburban home here.
Masahiro and Mao Harada of Mount Fuji Architects Studio wanted to break with the traditional definition of a house when they designed this small Tokyo home. They achieved their goal by using the same material for the ceiling, the walls, and the floor, creating a space that flows beautifully. 

Photo by Ryota Atarashi.
Masahiro and Mao Harada of Mount Fuji Architects Studio wanted to break with the traditional definition of a house when they designed this small Tokyo home. They achieved their goal by using the same material for the ceiling, the walls, and the floor, creating a space that flows beautifully. Photo by Ryota Atarashi.
Masi also turned the miniscule guest quarters into a pool house.
Masi also turned the miniscule guest quarters into a pool house.
The fully glazed north faced overlooks a private garden to the rear. This large area of glazing allows natural light to fill the home.
The fully glazed north faced overlooks a private garden to the rear. This large area of glazing allows natural light to fill the home.
Architect David Hill, his wife, Elizabeth, and their three children (from left: Wade, eight, Luke, six, and Breyton, ten), have an unusual home by the standards of their college-town setting in Auburn, Alabama. Built in 1920, the industrial brick building has had previous incarnations as a church, a recycling center, and a pool hall, among others.
Architect David Hill, his wife, Elizabeth, and their three children (from left: Wade, eight, Luke, six, and Breyton, ten), have an unusual home by the standards of their college-town setting in Auburn, Alabama. Built in 1920, the industrial brick building has had previous incarnations as a church, a recycling center, and a pool hall, among others.
To take in views of Victoria’s coastline from all directions, Austin Maynard Architects crafted a bach-inspired beach house using a circular, corridor-free design and full-height glazing. Exposed trusses and a simple material palette keep focus on the outdoors, while rooftop solar panels and a rainwater harvesting system help the dwelling reduce site impact.
To take in views of Victoria’s coastline from all directions, Austin Maynard Architects crafted a bach-inspired beach house using a circular, corridor-free design and full-height glazing. Exposed trusses and a simple material palette keep focus on the outdoors, while rooftop solar panels and a rainwater harvesting system help the dwelling reduce site impact.
The exterior is wrapped in cement fiber boards with a Cembrit patina finish. Due to a lack of onshore infrastructure, a big challenge of the project was the addition of self-contained  sewage and clear water tanks.
The exterior is wrapped in cement fiber boards with a Cembrit patina finish. Due to a lack of onshore infrastructure, a big challenge of the project was the addition of self-contained sewage and clear water tanks.
Brett Zamore calls the house he designed for David Kaplan the Shot-Trot, now the Kit_00 homes, because it fuses two regional housing types, the shotgun and the dogtrot.
Brett Zamore calls the house he designed for David Kaplan the Shot-Trot, now the Kit_00 homes, because it fuses two regional housing types, the shotgun and the dogtrot.
BSC designed suspended powder-coated and walnut open shelves to demarcate the kitchen from the rest of the living space. The detailing on the cast-iron columns inspired the perforated pattern of the semi-transparent screens.
BSC designed suspended powder-coated and walnut open shelves to demarcate the kitchen from the rest of the living space. The detailing on the cast-iron columns inspired the perforated pattern of the semi-transparent screens.
The family’s two cats, Baron and Jula.
The family’s two cats, Baron and Jula.
The Baumann family residence in Gowanus, Brooklyn, is all geometry up front, with a rectilinear grid of steel and cypress comprising the structure’s double facade.
The Baumann family residence in Gowanus, Brooklyn, is all geometry up front, with a rectilinear grid of steel and cypress comprising the structure’s double facade.
Architect Jesse Garlick’s rural Washington vacation home references its rugged surroundings. The steel cladding has developed a patina similar to the ochre-red color of bedrock found in the area.
Architect Jesse Garlick’s rural Washington vacation home references its rugged surroundings. The steel cladding has developed a patina similar to the ochre-red color of bedrock found in the area.
Parents Mitra and Sasan Nakhshab join sons Nima and Soheil (with daughter, Sofia) and Soheil’s girlfriend, Susana Mora (with son, Shayan), on the main floor.
Parents Mitra and Sasan Nakhshab join sons Nima and Soheil (with daughter, Sofia) and Soheil’s girlfriend, Susana Mora (with son, Shayan), on the main floor.
The apartment occupies the top floor of a converted Georgian house.
The apartment occupies the top floor of a converted Georgian house.
It is all very mindful. “We proceeded with a philosophy and a vision,” says Chamberlin. “All of us understood that the poetry of what you look at is very important.”
It is all very mindful. “We proceeded with a philosophy and a vision,” says Chamberlin. “All of us understood that the poetry of what you look at is very important.”
Best Practice added a new roof but kept the existing siding. A fresh coat of paint helps the casita pop, and a new window opening next to the entrance frames a new kitchenette inside.
Best Practice added a new roof but kept the existing siding. A fresh coat of paint helps the casita pop, and a new window opening next to the entrance frames a new kitchenette inside.
Have your children help you go through their book collections and pick out what books they haven't read yet. If you are able to safely leave your home, you can coordinate curbside dropoff book exchanges with friends.
Have your children help you go through their book collections and pick out what books they haven't read yet. If you are able to safely leave your home, you can coordinate curbside dropoff book exchanges with friends.
Though the fire pit was “kind of an after-thought,” says Hannah, the family uses it year-round. “In the spring and fall, it warms you up on cool nights, and in the summer, it just adds ambience.”
Though the fire pit was “kind of an after-thought,” says Hannah, the family uses it year-round. “In the spring and fall, it warms you up on cool nights, and in the summer, it just adds ambience.”
The petite prefab cabin only took eight days to assemble once arriving to Switzerland.
The petite prefab cabin only took eight days to assemble once arriving to Switzerland.

9,964 more photos