Paola Navone, Fungo stools, 2008.
Paola Navone, Fungo stools, 2008.
Halo-Halo tiles by Paola Navone for Bisazza. The Italian designer, who worked alongside Sottsass and other avant-garde Alchimia and Memphis group members, has designed a series of nine graphic mosaic tiles that can be arranged at will.
Halo-Halo tiles by Paola Navone for Bisazza. The Italian designer, who worked alongside Sottsass and other avant-garde Alchimia and Memphis group members, has designed a series of nine graphic mosaic tiles that can be arranged at will.
Though we love the custom teak-and-steel sink, shelving, shower caddy, mirror, shower, and vanity by Pat Carson Studio, the real coup of this bathroom is that the window at left goes from transparent to opaque with the touch of a button. The Duo Poliert dispensers beneath the shelf are from Blomus. A toilet opposite the sink is from Toto.
Though we love the custom teak-and-steel sink, shelving, shower caddy, mirror, shower, and vanity by Pat Carson Studio, the real coup of this bathroom is that the window at left goes from transparent to opaque with the touch of a button. The Duo Poliert dispensers beneath the shelf are from Blomus. A toilet opposite the sink is from Toto.
Ultra-tactile upholstery on the Nest sofa by Paola Navone for Ercol.
Ultra-tactile upholstery on the Nest sofa by Paola Navone for Ercol.
Big Bug by Paola Navone for Poliform.
Big Bug by Paola Navone for Poliform.
Paola Navone, Otto dining chairs, 1998.
Paola Navone, Otto dining chairs, 1998.
Memphis rears its head again in the form of the Panda series by Paola Navone for Cappellini.
Memphis rears its head again in the form of the Panda series by Paola Navone for Cappellini.
Gray-purple iron railings, a fuchsia and green wooden entry, and garage doors provide contrast to the white walls of this Santa Barbara home. Photo by Steven Holmes.
Gray-purple iron railings, a fuchsia and green wooden entry, and garage doors provide contrast to the white walls of this Santa Barbara home. Photo by Steven Holmes.
An office nook and library can participate in the open plan or disappear behind pocket doors.
An office nook and library can participate in the open plan or disappear behind pocket doors.
In 1962, Skidmore, Owings & Merrill architect Arthur Witthoefft won the AIA's highest honor for a home he built in the lush woods of Westchester County. Having fended off a developer's wrecking ball, Todd Goddard and Andrew Mandolene went above and beyond to make this manse mint again.
In 1962, Skidmore, Owings & Merrill architect Arthur Witthoefft won the AIA's highest honor for a home he built in the lush woods of Westchester County. Having fended off a developer's wrecking ball, Todd Goddard and Andrew Mandolene went above and beyond to make this manse mint again.
Alex Gil and Claudia DeSimio created a duplex in an apartment building where they’d been renting for years in Brooklyn, New York, and set to work gutting the interior and adding a new rooftop addition clad in panels of Cor-Ten steel.
Alex Gil and Claudia DeSimio created a duplex in an apartment building where they’d been renting for years in Brooklyn, New York, and set to work gutting the interior and adding a new rooftop addition clad in panels of Cor-Ten steel.
Visitors pass by a sentry wall of lamps from Design House Stockholm on their way to the airy living-dining room with its 52 windows. Photo by Wichmann + Bendtsen
Visitors pass by a sentry wall of lamps from Design House Stockholm on their way to the airy living-dining room with its 52 windows. Photo by Wichmann + Bendtsen
Moseley notes the home’s distinctive staircase as one of her favorite features. "When the steel was ordered from the steelyard," she says, "it was marked with our metalworker’s name, for easy pickup. That scribble still exists in random places in the staircase and is very industrial—we love it!" Hand-welded by Mike Carman, a local contractor, the staircase runs through all three floors, and it was custom-sized to fit the dimensions of the shipping containers, measuring nine-feet-six-inches tall and eight-feet wide.
Moseley notes the home’s distinctive staircase as one of her favorite features. "When the steel was ordered from the steelyard," she says, "it was marked with our metalworker’s name, for easy pickup. That scribble still exists in random places in the staircase and is very industrial—we love it!" Hand-welded by Mike Carman, a local contractor, the staircase runs through all three floors, and it was custom-sized to fit the dimensions of the shipping containers, measuring nine-feet-six-inches tall and eight-feet wide.
The floor plan shows three of the house’s four levels; the basement level contains a wine cellar and laundry room.
The floor plan shows three of the house’s four levels; the basement level contains a wine cellar and laundry room.
Their creative confections may ruin our diets, but we’re happy to be their taste testers anytime.
Their creative confections may ruin our diets, but we’re happy to be their taste testers anytime.
Light streams into the bedroom through walls of floor-to-ceiling glass. The windows are triple-glazed, creating a tight, eco-friendly seal.
Light streams into the bedroom through walls of floor-to-ceiling glass. The windows are triple-glazed, creating a tight, eco-friendly seal.
In this sleek kitchen renovation in San Francisco, the kitchen backsplash is an easy-to-clean glass backsplash that mimics the glossy finish of the surrounding white cabinets. Painters accomplished the high-gloss finish on the cabinets of a kitchen in San Francisco by applying a coat of paint, polishing it with very high-grit sandpaper, repeating the process for each layer, then topping it with three coats of clear varnish. "It’s like an auto body," says builder Jeff King. "It’s incredibly beautiful." The island provides shelving space and storage as well as a second sink, an is topped with pietra grigio marble.
In this sleek kitchen renovation in San Francisco, the kitchen backsplash is an easy-to-clean glass backsplash that mimics the glossy finish of the surrounding white cabinets. Painters accomplished the high-gloss finish on the cabinets of a kitchen in San Francisco by applying a coat of paint, polishing it with very high-grit sandpaper, repeating the process for each layer, then topping it with three coats of clear varnish. "It’s like an auto body," says builder Jeff King. "It’s incredibly beautiful." The island provides shelving space and storage as well as a second sink, an is topped with pietra grigio marble.
The challenge of renovating an iconic midcentury house is surely a daunting one for any architect, but apply this formula to a Richard Neutra house, and the responsibility rises exponentially. This was the situation for Los Angeles–based architect Peter Grueneisen, founder and principal of Los Angeles–based Nonzero Architecture, who inherited the task of taking on significant updates to an already-altered Neutra—the 1949 Freedman House in Pacific Palisades, California.
The challenge of renovating an iconic midcentury house is surely a daunting one for any architect, but apply this formula to a Richard Neutra house, and the responsibility rises exponentially. This was the situation for Los Angeles–based architect Peter Grueneisen, founder and principal of Los Angeles–based Nonzero Architecture, who inherited the task of taking on significant updates to an already-altered Neutra—the 1949 Freedman House in Pacific Palisades, California.
Saved from demolition, stripped of awkward alterations, and faithfully restored, these rehabbed homes prove how timeless midcentury design can be.
Saved from demolition, stripped of awkward alterations, and faithfully restored, these rehabbed homes prove how timeless midcentury design can be.
The original home was preserved and renovated. In the front bedroom, a small window was replaced with a large painted-steel window seat, a favorite of the residents' grandchildren.
The original home was preserved and renovated. In the front bedroom, a small window was replaced with a large painted-steel window seat, a favorite of the residents' grandchildren.
At the opposite end of the studio, Framework Architecture created a partially enclosed sleeping nook that is spacious enough to fit a full-size bed.
At the opposite end of the studio, Framework Architecture created a partially enclosed sleeping nook that is spacious enough to fit a full-size bed.
The large patio leads to a newly landscaped back garden. An expansive glass wall promotes seamless indoor-outdoor living. Inexpensive brick pavers were chosen for the rear patio; they offer textural contrast with the steel of the door, brick of the rear facade, and pale gray wood of the interior floors.
The large patio leads to a newly landscaped back garden. An expansive glass wall promotes seamless indoor-outdoor living. Inexpensive brick pavers were chosen for the rear patio; they offer textural contrast with the steel of the door, brick of the rear facade, and pale gray wood of the interior floors.
A tight construction budget informed the choices Sean Guess made as he designed a house for a couple in Austin, Texas. Budget-minded materials, like the James Hardie fiber-cement siding, helped hold construction costs to $130 per square foot. Sherwin-Williams’s Cyberspace hue colors the exterior and Parakeet coats the custom kitchen cabinets by Austin Wood Works. The planter is made from Cor-Ten steel.
A tight construction budget informed the choices Sean Guess made as he designed a house for a couple in Austin, Texas. Budget-minded materials, like the James Hardie fiber-cement siding, helped hold construction costs to $130 per square foot. Sherwin-Williams’s Cyberspace hue colors the exterior and Parakeet coats the custom kitchen cabinets by Austin Wood Works. The planter is made from Cor-Ten steel.
“A critical aspect of the project was the incorporation of natural light and ventilation within a broad footprint,” Simpson says. Conventionally private areas, like bedrooms and bathrooms, are therefore reinterpreted with more openness in mind. For instance, this bathroom’s skylights mirror those found throughout the rest of the property. The bathtub, basins, and showerhead were all purchased at the Australian retailer Reece.
“A critical aspect of the project was the incorporation of natural light and ventilation within a broad footprint,” Simpson says. Conventionally private areas, like bedrooms and bathrooms, are therefore reinterpreted with more openness in mind. For instance, this bathroom’s skylights mirror those found throughout the rest of the property. The bathtub, basins, and showerhead were all purchased at the Australian retailer Reece.
Designer Jeff Sand’s Universal Chairs combine his love for classic French café chairs with an appreciation for “the beautiful metal casings on an old Moto Guzzi.” Sand Studios also designed the dining table and pendant lamp.
Designer Jeff Sand’s Universal Chairs combine his love for classic French café chairs with an appreciation for “the beautiful metal casings on an old Moto Guzzi.” Sand Studios also designed the dining table and pendant lamp.
The renovation revealed a 30-foot-deep well beneath the bedroom, which the team half-jokingly considered turning into a fish tank. Instead, they opted for a simple bedroom with plenty of built-in storage.
The renovation revealed a 30-foot-deep well beneath the bedroom, which the team half-jokingly considered turning into a fish tank. Instead, they opted for a simple bedroom with plenty of built-in storage.
The modern addition sits on a concrete platform that extends past the house’s envelope, creating welcoming patios on each side. “From any space within the home you are no more than a few steps from one of the outdoor spaces,” Busick says. On the west-facing back porch, Green Kite Chairs by Karim Rashid and a poppy-red hammock offer ideal spots from which to take in the sunset.
The modern addition sits on a concrete platform that extends past the house’s envelope, creating welcoming patios on each side. “From any space within the home you are no more than a few steps from one of the outdoor spaces,” Busick says. On the west-facing back porch, Green Kite Chairs by Karim Rashid and a poppy-red hammock offer ideal spots from which to take in the sunset.
Shibata made the 10-person dining table using $130 sawhorse legs from Maruki Wood Products Company topped with a sheet of birch plywood. A hole in the sliding wall fits over the table, enabling it to be used in both the library and the meeting room.

malki.jp

A movable wall clad in wainscoting on one side slides along tracks in the dining-room ceiling, dividing the room into a meeting space and a library. The Shiro Simple Modern Pendant lights can be easily removed and reattached after moving the wall.

vanilladesign.jp
Shibata made the 10-person dining table using $130 sawhorse legs from Maruki Wood Products Company topped with a sheet of birch plywood. A hole in the sliding wall fits over the table, enabling it to be used in both the library and the meeting room. malki.jp A movable wall clad in wainscoting on one side slides along tracks in the dining-room ceiling, dividing the room into a meeting space and a library. The Shiro Simple Modern Pendant lights can be easily removed and reattached after moving the wall. vanilladesign.jp
Donut sits on a custom bed made by craftsman Pete Deeble. “Above the bed I hung a vintage Evelyn Ackerman textile discovered on eBay,” says Frank.
Donut sits on a custom bed made by craftsman Pete Deeble. “Above the bed I hung a vintage Evelyn Ackerman textile discovered on eBay,” says Frank.
Visitors pass by a sentry wall of lamps from Design House Stockholm on their way to the airy living-dining room with its 52 windows.
Visitors pass by a sentry wall of lamps from Design House Stockholm on their way to the airy living-dining room with its 52 windows.
The couple asked for a “no maintenance, not low maintenance” backyard. However, Shino tends to “Carlsbad's largest public bathroom for cats” (otherwise known as their Japanese-style rock garden) about once a month.

Don't miss a word of Dwell! Download our  FREE app from iTunes, friend us on Facebook, or follow us on Twitter!
The couple asked for a “no maintenance, not low maintenance” backyard. However, Shino tends to “Carlsbad's largest public bathroom for cats” (otherwise known as their Japanese-style rock garden) about once a month. Don't miss a word of Dwell! Download our FREE app from iTunes, friend us on Facebook, or follow us on Twitter!
Industrial Designer World-renowned designers Paola Navone renovated a centuries old former tobacco factory in Spello, Italy. The residents and Navone take us through the home and its industrial, yet whimsical interiors.
Industrial Designer World-renowned designers Paola Navone renovated a centuries old former tobacco factory in Spello, Italy. The residents and Navone take us through the home and its industrial, yet whimsical interiors.
A Carrara marble backsplash adds cool contrast and a sense of drama when set against the custom oiled-steel black cabinetry in the renovation of the kitchen in this A. Quincy Jones home in Los Angeles.
A Carrara marble backsplash adds cool contrast and a sense of drama when set against the custom oiled-steel black cabinetry in the renovation of the kitchen in this A. Quincy Jones home in Los Angeles.
"It only cost about $48,000 to build, which was incredibly cheap," says Turner of the Stealth Barn. "We got the Timber Frame Company to supply the shell, then we clad it and fitted out the interior and windows ourselves. The idea was to take the archetypal black tar-painted agricultural building and make an almost childlike icon of that."
"It only cost about $48,000 to build, which was incredibly cheap," says Turner of the Stealth Barn. "We got the Timber Frame Company to supply the shell, then we clad it and fitted out the interior and windows ourselves. The idea was to take the archetypal black tar-painted agricultural building and make an almost childlike icon of that."
The budget was nearly as tight as the space in this cheerful renovation of a 516-square-foot flat in Bratislava. The centerpiece of Lukáš Kordík’s new kitchen is the cabinetry surrounding the sink, a feat he managed by altering the facing and pulls of an off-the-rack Ikea system. The laminate offers a good punch of blue, and in modernist fashion, Kordík forwent door handles in favor of cutouts. “I wanted the kitchen to be one simple block of color without any additional design,” he says.
The budget was nearly as tight as the space in this cheerful renovation of a 516-square-foot flat in Bratislava. The centerpiece of Lukáš Kordík’s new kitchen is the cabinetry surrounding the sink, a feat he managed by altering the facing and pulls of an off-the-rack Ikea system. The laminate offers a good punch of blue, and in modernist fashion, Kordík forwent door handles in favor of cutouts. “I wanted the kitchen to be one simple block of color without any additional design,” he says.
For a cost-conscious 2,000-square-foot renovation located 30 minutes outside of Austin, Texas, architect Nick Deaver took a look around for inspiration. He spied galvanized metal cladding on the region’s sheds and co-opted the inexpensive, resilient material for his own design.
For a cost-conscious 2,000-square-foot renovation located 30 minutes outside of Austin, Texas, architect Nick Deaver took a look around for inspiration. He spied galvanized metal cladding on the region’s sheds and co-opted the inexpensive, resilient material for his own design.

12.4k more photos