A mature avocado tree shades the hardscaped patio located just outside the great room.
A mature avocado tree shades the hardscaped patio located just outside the great room.
Architect Mike Jacobs recast the Los Angeles house of actors Adam Jones and Jayma Mays.
Architect Mike Jacobs recast the Los Angeles house of actors Adam Jones and Jayma Mays.
Prior to the gut renovation, the house was dim and closed-off. Jacobs tore down walls to create a spacious feeling inside.
Prior to the gut renovation, the house was dim and closed-off. Jacobs tore down walls to create a spacious feeling inside.
Jacobs kept the exposed ceiling beams in the living room, but removed just about everything else. In place of the tile floor, he opted for polished concrete.
Jacobs kept the exposed ceiling beams in the living room, but removed just about everything else. In place of the tile floor, he opted for polished concrete.
In 1962, Skidmore, Owings & Merrill architect Arthur Witthoefft won the AIA's highest honor for a home he built in the lush woods of Westchester County. Having fended off a developer's wrecking ball, Todd Goddard and Andrew Mandolene went above and beyond to make this manse mint again.
In 1962, Skidmore, Owings & Merrill architect Arthur Witthoefft won the AIA's highest honor for a home he built in the lush woods of Westchester County. Having fended off a developer's wrecking ball, Todd Goddard and Andrew Mandolene went above and beyond to make this manse mint again.
The bedroom—accessible via the living room—is where the couple will place a bassinet for their newborn.
The bedroom—accessible via the living room—is where the couple will place a bassinet for their newborn.
Some 35 percent of the materials from the renovation were resurrected in the yard: Redwood panels became fencing. Blocks cut from original concrete patios form the snake wall. And Purdy plans to crochet colorful cozies over various branches and stumps.
Some 35 percent of the materials from the renovation were resurrected in the yard: Redwood panels became fencing. Blocks cut from original concrete patios form the snake wall. And Purdy plans to crochet colorful cozies over various branches and stumps.
Their creative confections may ruin our diets, but we’re happy to be their taste testers anytime.
Their creative confections may ruin our diets, but we’re happy to be their taste testers anytime.
Glee star Jayma Mays and actor Adam Campbell in the living room of their Los Angeles home.
Glee star Jayma Mays and actor Adam Campbell in the living room of their Los Angeles home.
"It only cost about $48,000 to build, which was incredibly cheap," says Turner of the Stealth Barn. "We got the Timber Frame Company to supply the shell, then we clad it and fitted out the interior and windows ourselves. The idea was to take the archetypal black tar-painted agricultural building and make an almost childlike icon of that."
"It only cost about $48,000 to build, which was incredibly cheap," says Turner of the Stealth Barn. "We got the Timber Frame Company to supply the shell, then we clad it and fitted out the interior and windows ourselves. The idea was to take the archetypal black tar-painted agricultural building and make an almost childlike icon of that."
The budget was nearly as tight as the space in this cheerful renovation of a 516-square-foot flat in Bratislava. The centerpiece of Lukáš Kordík’s new kitchen is the cabinetry surrounding the sink, a feat he managed by altering the facing and pulls of an off-the-rack Ikea system. The laminate offers a good punch of blue, and in modernist fashion, Kordík forwent door handles in favor of cutouts. “I wanted the kitchen to be one simple block of color without any additional design,” he says.
The budget was nearly as tight as the space in this cheerful renovation of a 516-square-foot flat in Bratislava. The centerpiece of Lukáš Kordík’s new kitchen is the cabinetry surrounding the sink, a feat he managed by altering the facing and pulls of an off-the-rack Ikea system. The laminate offers a good punch of blue, and in modernist fashion, Kordík forwent door handles in favor of cutouts. “I wanted the kitchen to be one simple block of color without any additional design,” he says.
The courtyard is just one of many open spaces that will be highly utilized—in the non-winter months anyway. Concrete worked well with developing the language of FlatPak. The second level is a wood panel that can be clad in corrugated metal or cedar—different layers that can be plugged in like covers on your cellphone.
The courtyard is just one of many open spaces that will be highly utilized—in the non-winter months anyway. Concrete worked well with developing the language of FlatPak. The second level is a wood panel that can be clad in corrugated metal or cedar—different layers that can be plugged in like covers on your cellphone.
Lambert pours wine in the kitchen, which is defined by a low concrete-block wall and serves as the home’s central core. The seating-area chairs are from Herman Miller.
Lambert pours wine in the kitchen, which is defined by a low concrete-block wall and serves as the home’s central core. The seating-area chairs are from Herman Miller.
Though this kitchen fits in with its period surroundings, a few tweaks keep it current. “It’s functional in a way that doesn’t feel like the kitchen is in the living room,” says architect Rick Black. He explains, “One of the goals was to make the islands more like furniture than like heavy objects that go all the way to the floor.”
Though this kitchen fits in with its period surroundings, a few tweaks keep it current. “It’s functional in a way that doesn’t feel like the kitchen is in the living room,” says architect Rick Black. He explains, “One of the goals was to make the islands more like furniture than like heavy objects that go all the way to the floor.”
A family of cost-conscious Hamburgers converted a kitschy turn-of-the-century villa into a high-design home with a strict budget in place. To unite the quaint masonry of the original villa with the squat, ugly add-on built flush against it, the architects decided to paint the old-fashioned facade graphite gray and then covered the box next door in plain, light-colored larch. Photo by Mark Seelen.
A family of cost-conscious Hamburgers converted a kitschy turn-of-the-century villa into a high-design home with a strict budget in place. To unite the quaint masonry of the original villa with the squat, ugly add-on built flush against it, the architects decided to paint the old-fashioned facade graphite gray and then covered the box next door in plain, light-colored larch. Photo by Mark Seelen.
In the new powder room, Jill Malek wallpaper adds graphic punch to custom cabinetry.
In the new powder room, Jill Malek wallpaper adds graphic punch to custom cabinetry.
The cooktop, refrigerator, and wall ovens are by Jenn-Air; the sink and faucet are by Kohler; and the countertops are from Caesarstone.
The cooktop, refrigerator, and wall ovens are by Jenn-Air; the sink and faucet are by Kohler; and the countertops are from Caesarstone.
With the help of Carver + Schickentanz Architects, Jason and Melissa Burnett were able to push their Carmel, California home's renovation from LEED Silver status to LEED Platinum-certified. With eco-friendly innovations like a retractable skylight for natural ventilation, double-pane windows to keep in air and heat, and sustainable landscaping with native vegetation, it's no wonder this mid-century-modern redesign is one of our green favorites. Click here to see the home's interior.
With the help of Carver + Schickentanz Architects, Jason and Melissa Burnett were able to push their Carmel, California home's renovation from LEED Silver status to LEED Platinum-certified. With eco-friendly innovations like a retractable skylight for natural ventilation, double-pane windows to keep in air and heat, and sustainable landscaping with native vegetation, it's no wonder this mid-century-modern redesign is one of our green favorites. Click here to see the home's interior.
“Life happens around architecture. And that’s fine: A lot of houses get more beautiful when they age.” 

—Architect Rick Black
“Life happens around architecture. And that’s fine: A lot of houses get more beautiful when they age.” —Architect Rick Black
A door frame was preserved as "a sculptural memory piece," Sara Imhoff says, after a wall separating the old kitchen from a small dining room was demolished. The countertops and backsplash are by Caesarstone.
A door frame was preserved as "a sculptural memory piece," Sara Imhoff says, after a wall separating the old kitchen from a small dining room was demolished. The countertops and backsplash are by Caesarstone.
The couple supplemented the rawness of the open living area with funky secondhand finds from the 1960s, ’70s, and ’80s.
The couple supplemented the rawness of the open living area with funky secondhand finds from the 1960s, ’70s, and ’80s.
Across from the entrance is the main staircase, which leads to the bedrooms.
Across from the entrance is the main staircase, which leads to the bedrooms.
The property is comprised of a succession of buildings that extend from the street-facing entrance. The 1,215-square-foot main house is the last of the three.
The property is comprised of a succession of buildings that extend from the street-facing entrance. The 1,215-square-foot main house is the last of the three.
Gaffney's cousin lives in the house just in front. To give a bit of perspective, this photo was likely taken just feet in front of the waist-high wall that runs between the two houses's yards.
Gaffney's cousin lives in the house just in front. To give a bit of perspective, this photo was likely taken just feet in front of the waist-high wall that runs between the two houses's yards.
A familiar scene in the Benoit home: Peter paints at the Steelcase desk—"I do all my work here," he says—while Ando sits nearby, waiting for attention.
A familiar scene in the Benoit home: Peter paints at the Steelcase desk—"I do all my work here," he says—while Ando sits nearby, waiting for attention.
Architect Cindy Black chose terrazzo tile flooring by Concrete Collaborative over higher-priced competitors because it’s a “little more polished looking”. Before installing the material, the builder had to completely re-level the concrete subfloor, which had settled over time leaving a two-inch gap on one side. The sofa is from Room & Board, and the custom walnut media wall was designed to match the kitchen built-ins.
Architect Cindy Black chose terrazzo tile flooring by Concrete Collaborative over higher-priced competitors because it’s a “little more polished looking”. Before installing the material, the builder had to completely re-level the concrete subfloor, which had settled over time leaving a two-inch gap on one side. The sofa is from Room & Board, and the custom walnut media wall was designed to match the kitchen built-ins.
Builder Jason Miars fabricated the walnut-paneled walls and kitchen cabinetry, which is accented by stainless-steel Linnea drawer pulls.
Builder Jason Miars fabricated the walnut-paneled walls and kitchen cabinetry, which is accented by stainless-steel Linnea drawer pulls.
Adam Jones and Jayma Mays' Los Feliz home was formerly a jumble of dim, closed-off rooms. The narrow kitchen was dated and closed-off from the rest of the house.
Adam Jones and Jayma Mays' Los Feliz home was formerly a jumble of dim, closed-off rooms. The narrow kitchen was dated and closed-off from the rest of the house.
“We really wanted to capture the ruinous quality of this old building rather than do something overtly new,” says Greg Blee, founding partner at Blee Halligan Architects. Before construction could begin, however, he and Halligan had to patch the remaining walls using stones found in the nearby river. Wherever a wall had collapsed, the designers inserted framing to create windows and doors. For the roof, they turned to the original tiles. “My father’s terrible at throwing things away,” Blee says. “We took the tiles off 30 years ago, as it was too dangerous to have them up there. They’ve been sitting in the fields ever since, and this was our last chance to use them.”
“We really wanted to capture the ruinous quality of this old building rather than do something overtly new,” says Greg Blee, founding partner at Blee Halligan Architects. Before construction could begin, however, he and Halligan had to patch the remaining walls using stones found in the nearby river. Wherever a wall had collapsed, the designers inserted framing to create windows and doors. For the roof, they turned to the original tiles. “My father’s terrible at throwing things away,” Blee says. “We took the tiles off 30 years ago, as it was too dangerous to have them up there. They’ve been sitting in the fields ever since, and this was our last chance to use them.”
In the main bathroom, Art Deco crown molding reminds residents of the house’s past. New fixtures include white laminate cabinets and sinks and faucets by Roger Seller.
In the main bathroom, Art Deco crown molding reminds residents of the house’s past. New fixtures include white laminate cabinets and sinks and faucets by Roger Seller.
The renovated house is outfitted with a sauna.
The renovated house is outfitted with a sauna.
Chicago architect Brad Lynch demolished the 1940s bungalow he’d been sharing with his family for nearly two decades, and in its place built a brick-clad structure that would function as a modern counterpoint to its more traditional neighbors.
Chicago architect Brad Lynch demolished the 1940s bungalow he’d been sharing with his family for nearly two decades, and in its place built a brick-clad structure that would function as a modern counterpoint to its more traditional neighbors.
In their concrete-walled courtyard, Yuka and Aaron watch as twins Emerson and Jasper, daughters Maude and Mirene, and Alfie the dog play. The house is painted in Black Bean Soup by Benjamin Moore, a color in keeping with the period of the original architecture. The garden was designed by Lauren Hall-Behrens of Lilyvilla Gardens.
In their concrete-walled courtyard, Yuka and Aaron watch as twins Emerson and Jasper, daughters Maude and Mirene, and Alfie the dog play. The house is painted in Black Bean Soup by Benjamin Moore, a color in keeping with the period of the original architecture. The garden was designed by Lauren Hall-Behrens of Lilyvilla Gardens.
The kitchen features a distinctive cantilevered countertop.
The kitchen features a distinctive cantilevered countertop.
A new staircase turns a corner at the large stone chimney, an element of the original house that the designers were careful to preserve.
A new staircase turns a corner at the large stone chimney, an element of the original house that the designers were careful to preserve.

49.1k more photos