The residents use either the black steel staircase or a glassed-in elevator by Wittur to get around the house.
The residents use either the black steel staircase or a glassed-in elevator by Wittur to get around the house.
Bruce Thatcher and Kirsty Leighton behind their London home.
Bruce Thatcher and Kirsty Leighton behind their London home.
In the kitchen, the custom cabinets contain special compartments that hide appliances from sight. The room draws in natural light from the balcony.
In the kitchen, the custom cabinets contain special compartments that hide appliances from sight. The room draws in natural light from the balcony.
The fourth-floor kitchen features appliances by Miele, and Heracleum II pendants by Bertjan Pot for Moooi hang over both the kitchen island and the dining table.
The fourth-floor kitchen features appliances by Miele, and Heracleum II pendants by Bertjan Pot for Moooi hang over both the kitchen island and the dining table.
Tall and surprisingly open, the Tel Aviv Town House by Pitsou Kedem Architects continues in the tradition of its Bauhaus-inspired neighbors with a white facade and black window frames.
Tall and surprisingly open, the Tel Aviv Town House by Pitsou Kedem Architects continues in the tradition of its Bauhaus-inspired neighbors with a white facade and black window frames.
Previously, the apartment featured a substantial balcony that David converted into additional living space. Cherner bar chairs pull up to the island. The dining table is surrounded by Wishbone chairs by Hans Wegner and Tom Dixon pendant lights.
Previously, the apartment featured a substantial balcony that David converted into additional living space. Cherner bar chairs pull up to the island. The dining table is surrounded by Wishbone chairs by Hans Wegner and Tom Dixon pendant lights.
The clients insisted that none of the trees on the property be disturbed, so Kevin Alter and his team at Alterstudio Architecture built a deck and an overhang around two of them.
The clients insisted that none of the trees on the property be disturbed, so Kevin Alter and his team at Alterstudio Architecture built a deck and an overhang around two of them.
On the other side of the apartment, a bedroom doubles as a workspace.
On the other side of the apartment, a bedroom doubles as a workspace.
Another view of the deck.
Another view of the deck.
“The house is a piece of origami made out of triangular shapes, which we then draped over the landscape,” says Arbel.
“The house is a piece of origami made out of triangular shapes, which we then draped over the landscape,” says Arbel.
Alterstudio Architecture of Austin designed this house in the Texas capital for a young family of four.
Alterstudio Architecture of Austin designed this house in the Texas capital for a young family of four.
In consultation with the clients, Alterstudio opted to clad the house in local cypress rather than imported, FSC-certified ipe.
In consultation with the clients, Alterstudio opted to clad the house in local cypress rather than imported, FSC-certified ipe.
Originally designed as two separate apartment buildings in 1925, The Norman hotel brings them together: one half features Renaissance and oriental influences, while the other is a clean-lined, modernist structure.
Originally designed as two separate apartment buildings in 1925, The Norman hotel brings them together: one half features Renaissance and oriental influences, while the other is a clean-lined, modernist structure.
As part of the update, the two bedrooms were expanded, and a number of smart features were added: automated lighting and curtains, along with double glazed windows with an electric shading system.
As part of the update, the two bedrooms were expanded, and a number of smart features were added: automated lighting and curtains, along with double glazed windows with an electric shading system.
Riga High-Rises

Z-Towers (NRJA, 2004-2015); Preses nams (Jānis Vilciņš, Ābrams Misulovins, 1978); Saules akmens (ZENICO PROJEKTS, TECTUM, 2002-2004).

Photo by: Uldis Lukševics, NRJA
Riga High-Rises Z-Towers (NRJA, 2004-2015); Preses nams (Jānis Vilciņš, Ābrams Misulovins, 1978); Saules akmens (ZENICO PROJEKTS, TECTUM, 2002-2004). Photo by: Uldis Lukševics, NRJA
A skylight was added to bring in more light, and the existing ceilings painted Benjamin Moore ‘Black Tar’ for contrast. The island pendant is the Schoolhouse Ray 17” Pendant and the stools are the Artek Aalto High Chair K65.
A skylight was added to bring in more light, and the existing ceilings painted Benjamin Moore ‘Black Tar’ for contrast. The island pendant is the Schoolhouse Ray 17” Pendant and the stools are the Artek Aalto High Chair K65.
The switchback stairs create a circulation pattern that, according to Bangia, is "noticeably different than what you would find in a typical Brooklyn town house." She adds, "It lends an element of surprise when moving between floors, and a dynamic spatial sense of expansion and contraction.”
The switchback stairs create a circulation pattern that, according to Bangia, is "noticeably different than what you would find in a typical Brooklyn town house." She adds, "It lends an element of surprise when moving between floors, and a dynamic spatial sense of expansion and contraction.”
At a design-focused mansion in Belgium, the soaring atrium is home to a jacaranda high board from the 1960s, a chrome and glass lamp from Italy, a black leather chair and footstool by Sergio Rodrigues, a Berber rug, and a pair of photographs by the Brazilian artist Luiz Braga.
At a design-focused mansion in Belgium, the soaring atrium is home to a jacaranda high board from the 1960s, a chrome and glass lamp from Italy, a black leather chair and footstool by Sergio Rodrigues, a Berber rug, and a pair of photographs by the Brazilian artist Luiz Braga.
Privacy can often be an issue when living in such close proximity with your neighbors. Each of the units include their own private entrance and there are no shared walkways. Whether the unit has a deck or patio, all the units are separated by a wood wall to ensure privacy.
Privacy can often be an issue when living in such close proximity with your neighbors. Each of the units include their own private entrance and there are no shared walkways. Whether the unit has a deck or patio, all the units are separated by a wood wall to ensure privacy.
Bassam (left, with Fellows) hung redwood garage doors that match the house’s exterior.
Bassam (left, with Fellows) hung redwood garage doors that match the house’s exterior.
Architect and designer Roy David was tasked with renovating a 1,184-square-foot apartment located in a luxury tower in Tel Aviv. The remodeled living room features a Gus* Modern sofa and an Eames lounge chair.
Architect and designer Roy David was tasked with renovating a 1,184-square-foot apartment located in a luxury tower in Tel Aviv. The remodeled living room features a Gus* Modern sofa and an Eames lounge chair.
In the bedroom, black blinds and a headboard together form a single rectangular block that anchors the space. The pendant lamp is from Exclusive Lighting.
In the bedroom, black blinds and a headboard together form a single rectangular block that anchors the space. The pendant lamp is from Exclusive Lighting.
The Diaghilev hotel is located in a 1934 building that served as the first printing house for the Israeli newspaper Haaretz. Changing art exhibitions throughout the hotel ensure that the guest experience mirrors Tel Aviv’s constantly evolving creative scene. The hotel includes its own studio to nurture young designers; every handmade decorative piece on display in the hotel is for sale.
The Diaghilev hotel is located in a 1934 building that served as the first printing house for the Israeli newspaper Haaretz. Changing art exhibitions throughout the hotel ensure that the guest experience mirrors Tel Aviv’s constantly evolving creative scene. The hotel includes its own studio to nurture young designers; every handmade decorative piece on display in the hotel is for sale.
On the ground floor of the new 23-room Hotel Berdichevsky—named for the philosopher and writer Berdyczewski, born to Hasidic Rabbis in the Ukraine in 1865—a 1920s-inspired cocktail bar and lounge takes center stage; the reception is tucked off to the side.
On the ground floor of the new 23-room Hotel Berdichevsky—named for the philosopher and writer Berdyczewski, born to Hasidic Rabbis in the Ukraine in 1865—a 1920s-inspired cocktail bar and lounge takes center stage; the reception is tucked off to the side.
Each suite at The Norman is one-of-a-kind, showcasing an aesthetic that blends old and new.
Each suite at The Norman is one-of-a-kind, showcasing an aesthetic that blends old and new.
Fed up with flashy, environmentally insensitive beach homes, architect Gerald Parsonson and his wife, Kate, designed a humble hideaway nestled behind sand dunes along the New Zealand coastline. Crafted in the image of a modest Kiwi bach, their 1,670-square-foot retreat consists of a group of small buildings clad in black-stained pine weatherboards and fiber-cement sheets.
Fed up with flashy, environmentally insensitive beach homes, architect Gerald Parsonson and his wife, Kate, designed a humble hideaway nestled behind sand dunes along the New Zealand coastline. Crafted in the image of a modest Kiwi bach, their 1,670-square-foot retreat consists of a group of small buildings clad in black-stained pine weatherboards and fiber-cement sheets.
“Peter and I’ve got shockingly similar and far-reaching design inspirations. Our conversations would move easily from brutalism to driftwood 

to kachinas and then flow right back to something applicable to architecture. I can’t tell you how many times I will do that with a less-design-literate client and just get a blank stare!” —Architect Craig Steely
“Peter and I’ve got shockingly similar and far-reaching design inspirations. Our conversations would move easily from brutalism to driftwood to kachinas and then flow right back to something applicable to architecture. I can’t tell you how many times I will do that with a less-design-literate client and just get a blank stare!” —Architect Craig Steely
Kayak in hand, Tom and Will make a break for the beach.
Kayak in hand, Tom and Will make a break for the beach.
The designers played with temperature in their selection of materials, contrasting glass with white-painted wood, and gray cement tiles with oak. They also mixed natural colors with bolder ones—black, yellow, turquoise, and even small pops of pink. “They create a luxurious look while opening up the space, providing a clean and fresh feel,” Zusman says. The living room couch is custom and the chairs are from Habitat.
The designers played with temperature in their selection of materials, contrasting glass with white-painted wood, and gray cement tiles with oak. They also mixed natural colors with bolder ones—black, yellow, turquoise, and even small pops of pink. “They create a luxurious look while opening up the space, providing a clean and fresh feel,” Zusman says. The living room couch is custom and the chairs are from Habitat.
“Segovia is a very central region, but an underdeveloped one,” de la Quadra-Salcedo says. “Traditionally devoted to agriculture and mainly livestock, it flourished in the sixteenth century but now that the older generations are disappearing, there is a problem of abandoned villages and fields.” The structure highlights the rural surroundings.
“Segovia is a very central region, but an underdeveloped one,” de la Quadra-Salcedo says. “Traditionally devoted to agriculture and mainly livestock, it flourished in the sixteenth century but now that the older generations are disappearing, there is a problem of abandoned villages and fields.” The structure highlights the rural surroundings.
The Casa Cuatro sits above a 180-foot cliff that overlooks the Pacific Ocean. The locally quarried stone makes the house blend in with the landscape and acts as a thermal-mass wall, absorbing heat during the day and releasing it through the evening.
The Casa Cuatro sits above a 180-foot cliff that overlooks the Pacific Ocean. The locally quarried stone makes the house blend in with the landscape and acts as a thermal-mass wall, absorbing heat during the day and releasing it through the evening.
“Apartments in Tel Aviv are usually in old buildings with some history,” Zusman says. They chose to reveal some of that by leaving sections of brick exposed. By the window, an Elephant chair by Kristalia tucks into a custom desk.
“Apartments in Tel Aviv are usually in old buildings with some history,” Zusman says. They chose to reveal some of that by leaving sections of brick exposed. By the window, an Elephant chair by Kristalia tucks into a custom desk.
Mark Word Design did the landscaping, with an emphasis on water conservation. "It's about usage levels, but it's also about the way we treat storm water and runoff since it all goes back into our supply at the end of the cycle," designer Sarah Carr says. Word and his team chose plants that help reduce erosion, require little watering, and allow storm water to percolate. Mulch and living ground covers—including Big Blue liriope, marsilea, and Palisades zoysia turf—keep moisture within the soil and lower the temperature of the soil, protecting the roots of the live oak trees.
Mark Word Design did the landscaping, with an emphasis on water conservation. "It's about usage levels, but it's also about the way we treat storm water and runoff since it all goes back into our supply at the end of the cycle," designer Sarah Carr says. Word and his team chose plants that help reduce erosion, require little watering, and allow storm water to percolate. Mulch and living ground covers—including Big Blue liriope, marsilea, and Palisades zoysia turf—keep moisture within the soil and lower the temperature of the soil, protecting the roots of the live oak trees.
The interior combines modern and more traditional elements, such as this oriental rug.
The interior combines modern and more traditional elements, such as this oriental rug.
The cypress cladding carries over from the exterior to the interior of the house.
The cypress cladding carries over from the exterior to the interior of the house.
The house was built on piers (save for the lower-level bedroom) so that little of the natural landscape would be disturbed.
The house was built on piers (save for the lower-level bedroom) so that little of the natural landscape would be disturbed.

75.4k more photos