Outside, the couple clad the house with a rain screen of 1.5-by-1.5-inch strips of spruce to create a “modern rustic barn.” The extra-deep sills of the first-floor window become a bench on the outside and a shelf on the inside.
Outside, the couple clad the house with a rain screen of 1.5-by-1.5-inch strips of spruce to create a “modern rustic barn.” The extra-deep sills of the first-floor window become a bench on the outside and a shelf on the inside.
This 450-square-foot apartment includes an origami-like desktop that unfolds to reveal a perforated-steel divider that allows the passage of computer cables hidden inside the office compartment. This transformer-like cabinet helps maximize limited square footage.
This 450-square-foot apartment includes an origami-like desktop that unfolds to reveal a perforated-steel divider that allows the passage of computer cables hidden inside the office compartment. This transformer-like cabinet helps maximize limited square footage.
Whether you’ve given up on houseplants after past failures, are totally new to the green thumb game, or just want to get a refresher course on the hardiest plants out there, this list is for you.
Whether you’ve given up on houseplants after past failures, are totally new to the green thumb game, or just want to get a refresher course on the hardiest plants out there, this list is for you.
The kitchen and dining area opens onto a patio. Photo by Ken Pagliaro Photography.
The kitchen and dining area opens onto a patio. Photo by Ken Pagliaro Photography.
Like a Murphy bed, the dining table tucks into the wall when not in use.
Like a Murphy bed, the dining table tucks into the wall when not in use.
The streetside facade, dominated by site-poured concrete, contains the garage, from which Jacobson and Dukes escape for a quick surf.
The streetside facade, dominated by site-poured concrete, contains the garage, from which Jacobson and Dukes escape for a quick surf.
In the master bathroom, the couple traded an outdated tile tub for the BOV 02 from Wetstyle and added fixtures, towel bars, and hooks from Vola. The hallway, which retains its original black granite floor, leads past paneled walls to a deck.
In the master bathroom, the couple traded an outdated tile tub for the BOV 02 from Wetstyle and added fixtures, towel bars, and hooks from Vola. The hallway, which retains its original black granite floor, leads past paneled walls to a deck.
Their location just below midtown, where they’ve been since 2002, occupies 20,000 square feet and includes a walk-through retail space that spans 23rd to 24th Streets.
Their location just below midtown, where they’ve been since 2002, occupies 20,000 square feet and includes a walk-through retail space that spans 23rd to 24th Streets.
The custom zinc cabinets and quartzite countertops of Mark Berryman’s Tribeca apartment reflect the sun as it sets over Manhattan. Workstead designer Robert Highsmith kept the apartment’s original fir beams and painted its existing pipes Onyx by Benjamin Moore. The counter stools are by Sawkille, and the floors are white oak from LV Wood. The range is by Viking.
The custom zinc cabinets and quartzite countertops of Mark Berryman’s Tribeca apartment reflect the sun as it sets over Manhattan. Workstead designer Robert Highsmith kept the apartment’s original fir beams and painted its existing pipes Onyx by Benjamin Moore. The counter stools are by Sawkille, and the floors are white oak from LV Wood. The range is by Viking.
In Situ Design and Lilian B Interiors adapted a six-story brownstone in midtown Manhattan into a boutique hotel with 33 guest suites. Each floor received what the designers call a “visceral” color treatment using Benjamin Moore paints, including Outrageous Orange.
In Situ Design and Lilian B Interiors adapted a six-story brownstone in midtown Manhattan into a boutique hotel with 33 guest suites. Each floor received what the designers call a “visceral” color treatment using Benjamin Moore paints, including Outrageous Orange.
This New York City home is studded with pieces by such famous names as Knoll, Saarinen, and Risom. Deployed throughout the loft, these modern icons at once unify and separate work and life. Like the architecture, they can be read two ways: as recognizably typical office furniture or as prized home-design collectibles.
This New York City home is studded with pieces by such famous names as Knoll, Saarinen, and Risom. Deployed throughout the loft, these modern icons at once unify and separate work and life. Like the architecture, they can be read two ways: as recognizably typical office furniture or as prized home-design collectibles.
When Bjerre-Poulsen first saw the house, “I instantly saw all the interesting possibilities,” he says. “As an architect you see not what it is but what it could be.” Among those possibilities: transforming an adjacent storehouse into a guest room, connected to the original house via the renovated dining room and sitting area.
When Bjerre-Poulsen first saw the house, “I instantly saw all the interesting possibilities,” he says. “As an architect you see not what it is but what it could be.” Among those possibilities: transforming an adjacent storehouse into a guest room, connected to the original house via the renovated dining room and sitting area.
Custom curtains by Manhattan Textiles delineate the kitchen and sleeping room from the main space. A Rais Pina wood-burning stove keeps things cozy on the West Elm Henry sofa and Eames lounge chairs.
Custom curtains by Manhattan Textiles delineate the kitchen and sleeping room from the main space. A Rais Pina wood-burning stove keeps things cozy on the West Elm Henry sofa and Eames lounge chairs.
Although the apartment had existed since 1981, this Manhattan home was originally a 1900s warehouse. Despite the high ceilings, the rooms were a series of confined spaces. Clients Graham Mills and Jac Nolan hired Dale Riedl and his firm, DRD Studio, to open up the the 1,200-square-foot apartment by renovating the living room, kitchen, and half bathroom on the first floor along with the full bathroom and bedroom on the second floor.
Although the apartment had existed since 1981, this Manhattan home was originally a 1900s warehouse. Despite the high ceilings, the rooms were a series of confined spaces. Clients Graham Mills and Jac Nolan hired Dale Riedl and his firm, DRD Studio, to open up the the 1,200-square-foot apartment by renovating the living room, kitchen, and half bathroom on the first floor along with the full bathroom and bedroom on the second floor.
This living room is filled with an array of plants that include a moss wall, an air plant wall, Staghorn Ferns, a variety of potted plants, hanging ceiling plants, and trees.
This living room is filled with an array of plants that include a moss wall, an air plant wall, Staghorn Ferns, a variety of potted plants, hanging ceiling plants, and trees.
A view of the house from the front. Photo by Ken Pagliaro Photography.
A view of the house from the front. Photo by Ken Pagliaro Photography.
Photo by Ken Pagliaro Photography.
Photo by Ken Pagliaro Photography.
"Architecture helps influence the mood and set the scene," architect Jon Handley of Pulltab Design says. That mindset is quite evident in this 700-square-foot Manhattan apartment, where a young couple now maximizes their small space with a clever, fold-away dining table.
"Architecture helps influence the mood and set the scene," architect Jon Handley of Pulltab Design says. That mindset is quite evident in this 700-square-foot Manhattan apartment, where a young couple now maximizes their small space with a clever, fold-away dining table.
Another view of the upstairs hallway, which features bamboo flooring. Photo by Ken Pagliaro Photography.
Another view of the upstairs hallway, which features bamboo flooring. Photo by Ken Pagliaro Photography.
Flatiron Penthouse

When violinist Joshua Bell hired Charles Rose Architects to turn the upper floors of an old manufacturing plant in the Flatiron District into his home and salon, he had an unusual request: Make this contemporary penthouse feel like a 300-year-old Gibson Stradivarius violin. And while the central design features of the 4,000-square-foot apartment—like a dramatic oxidized steel-and-glass stair, rooftop atrium, outdoor spa, trellised pergola, and copper-clad chimney—aren’t a strict interpretation of the brief, Rose has replicated the richness and graceful details of the prized wood instrument.
Flatiron Penthouse When violinist Joshua Bell hired Charles Rose Architects to turn the upper floors of an old manufacturing plant in the Flatiron District into his home and salon, he had an unusual request: Make this contemporary penthouse feel like a 300-year-old Gibson Stradivarius violin. And while the central design features of the 4,000-square-foot apartment—like a dramatic oxidized steel-and-glass stair, rooftop atrium, outdoor spa, trellised pergola, and copper-clad chimney—aren’t a strict interpretation of the brief, Rose has replicated the richness and graceful details of the prized wood instrument.
An outdoor hangout sits beneath an arbor-like overhang. A waterfall wall partitions a neighbor's terrace, and adds ambient noise.
An outdoor hangout sits beneath an arbor-like overhang. A waterfall wall partitions a neighbor's terrace, and adds ambient noise.
The modular construction is visible in the exterior, where individual units jut out to create a stepped facade that celebrates the construction process while still relating to the scale and texture of the surrounding architecture.
The modular construction is visible in the exterior, where individual units jut out to create a stepped facade that celebrates the construction process while still relating to the scale and texture of the surrounding architecture.
In Manhattan, where space is the ultimate luxury, a clever design workaround makes a dining table disappear after supper.
In Manhattan, where space is the ultimate luxury, a clever design workaround makes a dining table disappear after supper.
At night, glowing planters illuminate the outdoor space, guiding guests along the walkway.
At night, glowing planters illuminate the outdoor space, guiding guests along the walkway.
Conveniently located outside the entrance, a glass table, surrounded by Eames Molded Fiberglass chairs, provides the perfect place for alfresco dining during warmer months.
Conveniently located outside the entrance, a glass table, surrounded by Eames Molded Fiberglass chairs, provides the perfect place for alfresco dining during warmer months.
For PS 234 in Manhattan's Tribeca neighborhood, Macrae-Gibson designed a colorful walkway to connect the main school building to a modern addition designed by the firm in 2008. The walkway, adjacent to a play yard, protects students and teachers from the elements as they move from one area to another.
For PS 234 in Manhattan's Tribeca neighborhood, Macrae-Gibson designed a colorful walkway to connect the main school building to a modern addition designed by the firm in 2008. The walkway, adjacent to a play yard, protects students and teachers from the elements as they move from one area to another.
Lap siding, a brise-soleil awning and white accents are reference the architectural vernacular of this coastal part of Southern California. Photo by Ken Pagliaro Photography.
Lap siding, a brise-soleil awning and white accents are reference the architectural vernacular of this coastal part of Southern California. Photo by Ken Pagliaro Photography.
Inside, one-, two-, and three-bedroom apartments are available, as well as studios. The majority of the fixtures were fabricated off-site.
Inside, one-, two-, and three-bedroom apartments are available, as well as studios. The majority of the fixtures were fabricated off-site.
The red steel-framed structure is lined with perforated metal panels in a variety of colors.
The red steel-framed structure is lined with perforated metal panels in a variety of colors.
Upstairs, passive ventilation gets an assist from high-efficiency Emerson ceiling fans. Photo by Ken Pagliaro Photography.
Upstairs, passive ventilation gets an assist from high-efficiency Emerson ceiling fans. Photo by Ken Pagliaro Photography.
“I have been doing a lot more and more commercial projects, and can see the business growing in that direction, says Michael Rupich. “I will always build furniture, but getting into more architectural design with my style of woodworking is something that I am beginning to explore.”
“I have been doing a lot more and more commercial projects, and can see the business growing in that direction, says Michael Rupich. “I will always build furniture, but getting into more architectural design with my style of woodworking is something that I am beginning to explore.”
The spaces on the eighth floor of the penthouse are minimally delineated so as to allow for a continuous visual and acoustical expanse which accommodates residential spaces as well as a larger space for performances.
The spaces on the eighth floor of the penthouse are minimally delineated so as to allow for a continuous visual and acoustical expanse which accommodates residential spaces as well as a larger space for performances.
"There’s definitely a level of anxiety among this generation, and they just don’t know where to start. We begin by educating them about choosing the right plant—for their environment, for their lifestyle, even for their budget." — Eliza Bank, Founder of The Sill
"There’s definitely a level of anxiety among this generation, and they just don’t know where to start. We begin by educating them about choosing the right plant—for their environment, for their lifestyle, even for their budget." — Eliza Bank, Founder of The Sill
A view of the second story from the ground floor. Photo by Ken Pagliaro Photography.
A view of the second story from the ground floor. Photo by Ken Pagliaro Photography.
Another view of the kitchen, which features engineered quartz countertops. Photo by Ken Pagliaro Photography.
Another view of the kitchen, which features engineered quartz countertops. Photo by Ken Pagliaro Photography.
A view over the lap pool and roof deck, which provides a respite for the couple, shows the dense beachside neighborhood. The couple bought the Richard Schultz chaise longues at Studio 111 in Palm Springs.
A view over the lap pool and roof deck, which provides a respite for the couple, shows the dense beachside neighborhood. The couple bought the Richard Schultz chaise longues at Studio 111 in Palm Springs.

641 more photos