Home Renovation Tip: Get an Understanding of What’s Already Around
Home Renovation Tip: Get an Understanding of What’s Already Around
Emilio Fuscaldo sits in the garden outside the brick house that he designed for himself and his partner, Anna Krien, on a small subdivided lot in Coburg, a suburb north of Melbourne, Australia. Photo by Nic Granleese.
Emilio Fuscaldo sits in the garden outside the brick house that he designed for himself and his partner, Anna Krien, on a small subdivided lot in Coburg, a suburb north of Melbourne, Australia. Photo by Nic Granleese.
Karen White, David MacNaughtan, and their sons, Griffin and Finlay, hang out on the front deckof their narrow home in Toronto’s leafy Roncesvalles neighborhood. A narrow modernist composition of glass panes and purple brick, the house slips like a bookmark between two older buildings, a bright three-story abode on a lot narrower than most suburban driveways.  Photo by Dean Kaufman. Read more about the small house here.
Karen White, David MacNaughtan, and their sons, Griffin and Finlay, hang out on the front deckof their narrow home in Toronto’s leafy Roncesvalles neighborhood. A narrow modernist composition of glass panes and purple brick, the house slips like a bookmark between two older buildings, a bright three-story abode on a lot narrower than most suburban driveways. Photo by Dean Kaufman. Read more about the small house here.
At over 500 square feet, the house’s green roof may be its most powerful—and most expensive—environmental statement. It cost $8,000 to waterproof, and $7,000 to landscape. Water from the roof feeds the toilet and the garden’s watering system, and the garden itself insulates the house and keeps gas bills low in winter. Photo by Nic Granleese.
At over 500 square feet, the house’s green roof may be its most powerful—and most expensive—environmental statement. It cost $8,000 to waterproof, and $7,000 to landscape. Water from the roof feeds the toilet and the garden’s watering system, and the garden itself insulates the house and keeps gas bills low in winter. Photo by Nic Granleese.
The residence is set back a few feet from the site’s edge, allowing more light to flood into neighbors’ windows and leaving space for trees. “The idea was to make a strong gesture to incorporate ideas 

of openness,” Lynch explains. “It’s not just a box if you look at it closely. It’s a series of planes that fit together."
The residence is set back a few feet from the site’s edge, allowing more light to flood into neighbors’ windows and leaving space for trees. “The idea was to make a strong gesture to incorporate ideas of openness,” Lynch explains. “It’s not just a box if you look at it closely. It’s a series of planes that fit together."
Flooring includes Teragren bamboo, cork in the kitchen, and porcelain at entry points. American Yellow Birch was used for the cabinets and trimming.

Photo by: Eric Hausman Photography
Flooring includes Teragren bamboo, cork in the kitchen, and porcelain at entry points. American Yellow Birch was used for the cabinets and trimming. Photo by: Eric Hausman Photography
A brick fireplace feature creates a low window from the kitchen into the living room to keep a connection between the rooms without relying on a completely open floor plan. Energy-efficient MR16 halogen lights are recessed into the wood ceiling to further emphasize the clean lines throughout the interior spaces.
A brick fireplace feature creates a low window from the kitchen into the living room to keep a connection between the rooms without relying on a completely open floor plan. Energy-efficient MR16 halogen lights are recessed into the wood ceiling to further emphasize the clean lines throughout the interior spaces.
At breakfast, Arthur multitasks while seated at the dining table. He hand-stenciled the pattern on the wall in the background.
At breakfast, Arthur multitasks while seated at the dining table. He hand-stenciled the pattern on the wall in the background.
Fuscaldo and Krien found an old workbench and used the wood to create the counter around the kitchen sink. Photo by Nic Granleese.
Fuscaldo and Krien found an old workbench and used the wood to create the counter around the kitchen sink. Photo by Nic Granleese.
Custom white oak millwork creates a spine that separates the living areas from the entrance stairway.
Custom white oak millwork creates a spine that separates the living areas from the entrance stairway.
The facade of a house in Belgium consists of "knitted bricks."

“In this part of Belgium, 90 percent of the houses are built with brick,” says architect Tom Verschueren. “It’s a classic material that we tried to use in House BVA in a totally different way.”
The facade of a house in Belgium consists of "knitted bricks." “In this part of Belgium, 90 percent of the houses are built with brick,” says architect Tom Verschueren. “It’s a classic material that we tried to use in House BVA in a totally different way.”
In the living room, a pair of Frog chairs by Piero Lissoni for Living Divani join custom leather furnishings. The family can finally display all their books and artworks, including the large-scale piece, Topophilia-Imbuing in Monet, 2005, by Keiko Hara.
In the living room, a pair of Frog chairs by Piero Lissoni for Living Divani join custom leather furnishings. The family can finally display all their books and artworks, including the large-scale piece, Topophilia-Imbuing in Monet, 2005, by Keiko Hara.
“This way you have a sequence,” Lynch explains. “The stair is a circulator, and after you take off your coat, you can go downstairs to the powder room or up to the living floor.” On the other side of the millwork, he devised built-in storage and niches for display, as shown in the master bedroom, located on the second floor.
“This way you have a sequence,” Lynch explains. “The stair is a circulator, and after you take off your coat, you can go downstairs to the powder room or up to the living floor.” On the other side of the millwork, he devised built-in storage and niches for display, as shown in the master bedroom, located on the second floor.
Because the house is located in a historic area, the exterior updates were limited to new windows and ipe cladding around the front door.
Because the house is located in a historic area, the exterior updates were limited to new windows and ipe cladding around the front door.
The rear of the house features Victorian brick, a modern extension, and Velfac windows. Landscape designer Matthew Wright was inspired by the art of Henri Rousseau when choosing plants to set amid the garden’s Dorset pebbles.
The rear of the house features Victorian brick, a modern extension, and Velfac windows. Landscape designer Matthew Wright was inspired by the art of Henri Rousseau when choosing plants to set amid the garden’s Dorset pebbles.
The family gathers for meals at a center island from Arclinea; the bar stools are by Harry Bertoia for Knoll. Entertaining was difficult in the Lynches’ old place. The openness of the new layout has resolved that problem, and the family frequently opens their doors to guests. “When designing the new home,” Lynch recalls, “I asked, ‘What have we always wanted to do more of but weren’t able?’”
The family gathers for meals at a center island from Arclinea; the bar stools are by Harry Bertoia for Knoll. Entertaining was difficult in the Lynches’ old place. The openness of the new layout has resolved that problem, and the family frequently opens their doors to guests. “When designing the new home,” Lynch recalls, “I asked, ‘What have we always wanted to do more of but weren’t able?’”
This Victorian-era home in Melbourne, renovated by OOF! Architecture, maintains privacy from the street, but does so in an unusually "friendly" manner—with a giant brick wall that spells out "Hello," a collaboration with local artist Rose Nolan. The residents wanted their house to appeal to passersby, since it sits on a well-trafficked block near a café.
This Victorian-era home in Melbourne, renovated by OOF! Architecture, maintains privacy from the street, but does so in an unusually "friendly" manner—with a giant brick wall that spells out "Hello," a collaboration with local artist Rose Nolan. The residents wanted their house to appeal to passersby, since it sits on a well-trafficked block near a café.
The artwork extends nearly the length of the entire north-facing wall of the living-dining-kitchen area, which overlooks the back courtyard and the garage.
The artwork extends nearly the length of the entire north-facing wall of the living-dining-kitchen area, which overlooks the back courtyard and the garage.
The walnut staircase and slide in a Chicago town house leads from the main level to the basement. To protect people on the ride down, a “crash pad” fashioned from a standard gymnastic mat covers the wall at the slide’s base.
The walnut staircase and slide in a Chicago town house leads from the main level to the basement. To protect people on the ride down, a “crash pad” fashioned from a standard gymnastic mat covers the wall at the slide’s base.
Since surrounding neighbors can overlook the one-story property, Thomson created a roof detail that is environmentally friendly and attractive: “the bio-diverse [green] roof is planted with indigenous species of flowers and grasses,” he says.
Since surrounding neighbors can overlook the one-story property, Thomson created a roof detail that is environmentally friendly and attractive: “the bio-diverse [green] roof is planted with indigenous species of flowers and grasses,” he says.
The photographs are by Ruth Thorne-Thomsen. On the ground level, a CB2 sofa overlooks the back courtyard.
The photographs are by Ruth Thorne-Thomsen. On the ground level, a CB2 sofa overlooks the back courtyard.
A skylight was added to bring in more light, and the existing ceilings painted Benjamin Moore ‘Black Tar’ for contrast. The island pendant is the Schoolhouse Ray 17” Pendant and the stools are the Artek Aalto High Chair K65.
A skylight was added to bring in more light, and the existing ceilings painted Benjamin Moore ‘Black Tar’ for contrast. The island pendant is the Schoolhouse Ray 17” Pendant and the stools are the Artek Aalto High Chair K65.
The front of the house was originally a storefront, with large windows overlooking the street.
The front of the house was originally a storefront, with large windows overlooking the street.
“Brick was such a good material for this project,” says Hughes’s partner, architect Heather Rowell. “It creates a rhythm and simplicity on the outside—a mathematical rigor—but on the inside, it’s so easy to set up a playful contrast with bright white drywall.”
“Brick was such a good material for this project,” says Hughes’s partner, architect Heather Rowell. “It creates a rhythm and simplicity on the outside—a mathematical rigor—but on the inside, it’s so easy to set up a playful contrast with bright white drywall.”
“The dogtooth wall has a dynamic quality that a lot of people have a really wonderful reaction to,” notes architect and resident Giles Bruce.
“The dogtooth wall has a dynamic quality that a lot of people have a really wonderful reaction to,” notes architect and resident Giles Bruce.
Spanning a mere 11 feet, this Brooklyn row house known as Little House, Big City has been strategically transformed to accommodate the needs of a young family of four.
Spanning a mere 11 feet, this Brooklyn row house known as Little House, Big City has been strategically transformed to accommodate the needs of a young family of four.
Noho Architecture maximized space and natural light to revamp this cramped dwelling on a 14-foot-wide lot in Sydney.
Noho Architecture maximized space and natural light to revamp this cramped dwelling on a 14-foot-wide lot in Sydney.
Merritt Amanti Palminteri and Rogers Hawley revamped their Monterey bungalow without expanding its footprint.
Merritt Amanti Palminteri and Rogers Hawley revamped their Monterey bungalow without expanding its footprint.
The brick-and-glass Red House sits on the edge of a vast forest glade, nestled in a section specifically allocated for new, single-family development.
The brick-and-glass Red House sits on the edge of a vast forest glade, nestled in a section specifically allocated for new, single-family development.
This double-story addition to a detached Victorian house in Northcote creates a bridge between the existing building and its deep rear garden.
This double-story addition to a detached Victorian house in Northcote creates a bridge between the existing building and its deep rear garden.
Located in an Area of Outstanding Nature Beauty in the secluded village of Bawdsey, the Martello Tower Y overlooks views of the sea and countryside.
Located in an Area of Outstanding Nature Beauty in the secluded village of Bawdsey, the Martello Tower Y overlooks views of the sea and countryside.
The solid brick facade is is broken up and certainly made more interesting by the incorporation of circular windows.
The solid brick facade is is broken up and certainly made more interesting by the incorporation of circular windows.
The open-plan home’s core is the towering chimney—clad in the same double-long, thin bricks that sheathe the Kolumba museum in Cologne, Germany. It holds three fireplaces, a conventional oven, and a pizza oven; all vent into three distinct flues, emerging from the chimney as their own kind of architectural statement. Inside, life revolves around the brick chimney, which the architect surrounded with a concrete counter that wraps from the kitchen to the living area. The stools are vintage.
The open-plan home’s core is the towering chimney—clad in the same double-long, thin bricks that sheathe the Kolumba museum in Cologne, Germany. It holds three fireplaces, a conventional oven, and a pizza oven; all vent into three distinct flues, emerging from the chimney as their own kind of architectural statement. Inside, life revolves around the brick chimney, which the architect surrounded with a concrete counter that wraps from the kitchen to the living area. The stools are vintage.
Natural light filters in through a series of apertures, including a clerestory window above the kitchen area. Just below, a Ligne Roset chair rests on the terrazzo floor.
Natural light filters in through a series of apertures, including a clerestory window above the kitchen area. Just below, a Ligne Roset chair rests on the terrazzo floor.
Hiroshi Nakamura & NAP used 87 translucent bricks to reframe a family’s connection to nature and the city.
Hiroshi Nakamura & NAP used 87 translucent bricks to reframe a family’s connection to nature and the city.

60.4k more photos