Modern bathroom vanities in white bathe the room in light, creating a relaxing atmosphere. Mirroring the kitchen of this home, the bathroom features custom wooden cabinetry and Brodware faucets.
Modern bathroom vanities in white bathe the room in light, creating a relaxing atmosphere. Mirroring the kitchen of this home, the bathroom features custom wooden cabinetry and Brodware faucets.
The bungalow had beautiful bones but some major problems, including a poorly designed addition to the back that had to be removed. In its place, Tribe Studio designed a gray brick box that connects directly to the garden. “The owners love the fact that the extension is compatible with the old part of the house, and is completely different from many renovations of this type, which simply open up the back in a single move,” Tribe says.
The bungalow had beautiful bones but some major problems, including a poorly designed addition to the back that had to be removed. In its place, Tribe Studio designed a gray brick box that connects directly to the garden. “The owners love the fact that the extension is compatible with the old part of the house, and is completely different from many renovations of this type, which simply open up the back in a single move,” Tribe says.
Architecture firm NADAAA planned a striated addition to a brick neo-Georgian house in Boston with the owners’ primary goal in mind: to engage with the outdoors year-round. The walls of the rear kitchen and living space are virtually all glass, allowing sight lines to the existing gardens and new pool house through a series of framed vignettes onto the backyard landscape. The glass box is bookended by uniform “fins” that mark the edge of each picture window, as shown here. Photo by John Horner.
Architecture firm NADAAA planned a striated addition to a brick neo-Georgian house in Boston with the owners’ primary goal in mind: to engage with the outdoors year-round. The walls of the rear kitchen and living space are virtually all glass, allowing sight lines to the existing gardens and new pool house through a series of framed vignettes onto the backyard landscape. The glass box is bookended by uniform “fins” that mark the edge of each picture window, as shown here. Photo by John Horner.
“It’s a great house for a young family—playful, practical and different,” Tribe says. “You can sit on the windowsill in the sun and feed the baby, kids can climb in and out, often through the windows, and you can see everything that is going on.”
“It’s a great house for a young family—playful, practical and different,” Tribe says. “You can sit on the windowsill in the sun and feed the baby, kids can climb in and out, often through the windows, and you can see everything that is going on.”
The clients had an impressive collection of Scandinavian midcentury teak furniture that now pops beautifully against the concrete floors, white-painted brick, and pine v-joint walls.
The clients had an impressive collection of Scandinavian midcentury teak furniture that now pops beautifully against the concrete floors, white-painted brick, and pine v-joint walls.
For the the living room, the architects designed a cluster of picture windows that frame unique views—a jacaranda tree or a patch of sky—and block out neighbors from a nearby apartment building.
For the the living room, the architects designed a cluster of picture windows that frame unique views—a jacaranda tree or a patch of sky—and block out neighbors from a nearby apartment building.
The custom kitchen cabinets sit on legs for easy sweeping underneath. They’re topped with white Corian counters and paired with sleek Brodware fixtures.
The custom kitchen cabinets sit on legs for easy sweeping underneath. They’re topped with white Corian counters and paired with sleek Brodware fixtures.
The clients insisted that none of the trees on the property be disturbed, so Kevin Alter and his team at Alterstudio Architecture built a deck and an overhang around two of them.
The clients insisted that none of the trees on the property be disturbed, so Kevin Alter and his team at Alterstudio Architecture built a deck and an overhang around two of them.
Another view of the deck.
Another view of the deck.
Alterstudio Architecture of Austin designed this house in the Texas capital for a young family of four.
Alterstudio Architecture of Austin designed this house in the Texas capital for a young family of four.
In consultation with the clients, Alterstudio opted to clad the house in local cypress rather than imported, FSC-certified ipe.
In consultation with the clients, Alterstudio opted to clad the house in local cypress rather than imported, FSC-certified ipe.
A 1960s midcentury home in Austin was renovated by local practice Webber + Studio, with a second story added while preserving the home’s original character.
A 1960s midcentury home in Austin was renovated by local practice Webber + Studio, with a second story added while preserving the home’s original character.
White was used extensively throughout the addition, a choice that the architects say enhances the spacious feel of the rooms and draws attention to the views.
White was used extensively throughout the addition, a choice that the architects say enhances the spacious feel of the rooms and draws attention to the views.
Summer of 1926, the roaring twenties and Art Deco style was well underway.
Summer of 1926, the roaring twenties and Art Deco style was well underway.
The exterior features vertical, untreated cedar panels. “We tried to use materials that are beautiful in their natural state without excessive treatment or finishing,” Pavonetti says.
The exterior features vertical, untreated cedar panels. “We tried to use materials that are beautiful in their natural state without excessive treatment or finishing,” Pavonetti says.
Though this kitchen fits in with its period surroundings, a few tweaks keep it current. “It’s functional in a way that doesn’t feel like the kitchen is in the living room,” says architect Rick Black. He explains, “One of the goals was to make the islands more like furniture than like heavy objects that go all the way to the floor.”
Though this kitchen fits in with its period surroundings, a few tweaks keep it current. “It’s functional in a way that doesn’t feel like the kitchen is in the living room,” says architect Rick Black. He explains, “One of the goals was to make the islands more like furniture than like heavy objects that go all the way to the floor.”
In the new powder room, Jill Malek wallpaper adds graphic punch to custom cabinetry.
In the new powder room, Jill Malek wallpaper adds graphic punch to custom cabinetry.
The cooktop, refrigerator, and wall ovens are by Jenn-Air; the sink and faucet are by Kohler; and the countertops are from Caesarstone.
The cooktop, refrigerator, and wall ovens are by Jenn-Air; the sink and faucet are by Kohler; and the countertops are from Caesarstone.
The courtyard is just one of many open spaces that will be highly utilized—in the non-winter months anyway. Concrete worked well with developing the language of FlatPak. The second level is a wood panel that can be clad in corrugated metal or cedar—different layers that can be plugged in like covers on your cellphone.
The courtyard is just one of many open spaces that will be highly utilized—in the non-winter months anyway. Concrete worked well with developing the language of FlatPak. The second level is a wood panel that can be clad in corrugated metal or cedar—different layers that can be plugged in like covers on your cellphone.
In need of more room for their growing brood, Eric and Emma Gimon, with Luc, Paul, baby Louise, and their dog, Nefi, asked for a private space to accompany the house designed for Eric’s great-aunt.
In need of more room for their growing brood, Eric and Emma Gimon, with Luc, Paul, baby Louise, and their dog, Nefi, asked for a private space to accompany the house designed for Eric’s great-aunt.
“Life happens around architecture. And that’s fine: A lot of houses get more beautiful when they age.” 

—Architect Rick Black
“Life happens around architecture. And that’s fine: A lot of houses get more beautiful when they age.” —Architect Rick Black
Designers used this drawing, made in the 1920s to reconstruct Gropius's office.
Designers used this drawing, made in the 1920s to reconstruct Gropius's office.
Vintage wooden bowling game set from the 1920s, $199.
Vintage wooden bowling game set from the 1920s, $199.
1. Navajo Germantown Wool Rug, circa 1920s“We’re particularly enamored with Navajo weaving and textiles. We both grew up around them and they carry a great significance for both of us. This piece is very special. It’s made out of Germantown yarn that was introduced in the late 1800s. It was very expensive and only used by skilled weavers -- the Navajo really liked these bright colors, they couldn’t get them from traditional dyes. It’s interesting because this yarn is not traditional- it was introduced by settlers, but it really helped encourage and build a market for Navajo weavers.”
1. Navajo Germantown Wool Rug, circa 1920s“We’re particularly enamored with Navajo weaving and textiles. We both grew up around them and they carry a great significance for both of us. This piece is very special. It’s made out of Germantown yarn that was introduced in the late 1800s. It was very expensive and only used by skilled weavers -- the Navajo really liked these bright colors, they couldn’t get them from traditional dyes. It’s interesting because this yarn is not traditional- it was introduced by settlers, but it really helped encourage and build a market for Navajo weavers.”
When the Ferguson Sauder family—parents Meg, a school counselor, and Tim, a design instructor, plus kids Cole, Olive, and Asher—wanted a multifunctional backyard addition, they decided to build it themselves. Two Liftoff chairs by Tim Miller, one of Tim’s former students, surround an oil-drum fire pit set in granite dug up on the property. On the deck, the Panamericana chair is by Industry of All Nations.
When the Ferguson Sauder family—parents Meg, a school counselor, and Tim, a design instructor, plus kids Cole, Olive, and Asher—wanted a multifunctional backyard addition, they decided to build it themselves. Two Liftoff chairs by Tim Miller, one of Tim’s former students, surround an oil-drum fire pit set in granite dug up on the property. On the deck, the Panamericana chair is by Industry of All Nations.
Mark Word Design did the landscaping, with an emphasis on water conservation. "It's about usage levels, but it's also about the way we treat storm water and runoff since it all goes back into our supply at the end of the cycle," designer Sarah Carr says. Word and his team chose plants that help reduce erosion, require little watering, and allow storm water to percolate. Mulch and living ground covers—including Big Blue liriope, marsilea, and Palisades zoysia turf—keep moisture within the soil and lower the temperature of the soil, protecting the roots of the live oak trees.
Mark Word Design did the landscaping, with an emphasis on water conservation. "It's about usage levels, but it's also about the way we treat storm water and runoff since it all goes back into our supply at the end of the cycle," designer Sarah Carr says. Word and his team chose plants that help reduce erosion, require little watering, and allow storm water to percolate. Mulch and living ground covers—including Big Blue liriope, marsilea, and Palisades zoysia turf—keep moisture within the soil and lower the temperature of the soil, protecting the roots of the live oak trees.
Architect Cindy Black chose terrazzo tile flooring by Concrete Collaborative over higher-priced competitors because it’s a “little more polished looking”. Before installing the material, the builder had to completely re-level the concrete subfloor, which had settled over time leaving a two-inch gap on one side. The sofa is from Room & Board, and the custom walnut media wall was designed to match the kitchen built-ins.
Architect Cindy Black chose terrazzo tile flooring by Concrete Collaborative over higher-priced competitors because it’s a “little more polished looking”. Before installing the material, the builder had to completely re-level the concrete subfloor, which had settled over time leaving a two-inch gap on one side. The sofa is from Room & Board, and the custom walnut media wall was designed to match the kitchen built-ins.
The interior combines modern and more traditional elements, such as this oriental rug.
The interior combines modern and more traditional elements, such as this oriental rug.
Builder Jason Miars fabricated the walnut-paneled walls and kitchen cabinetry, which is accented by stainless-steel Linnea drawer pulls.
Builder Jason Miars fabricated the walnut-paneled walls and kitchen cabinetry, which is accented by stainless-steel Linnea drawer pulls.
The cypress cladding carries over from the exterior to the interior of the house.
The cypress cladding carries over from the exterior to the interior of the house.
Gaffney's cousin lives in the house just in front. To give a bit of perspective, this photo was likely taken just feet in front of the waist-high wall that runs between the two houses's yards.
Gaffney's cousin lives in the house just in front. To give a bit of perspective, this photo was likely taken just feet in front of the waist-high wall that runs between the two houses's yards.
A familiar scene in the Benoit home: Peter paints at the Steelcase desk—"I do all my work here," he says—while Ando sits nearby, waiting for attention.
A familiar scene in the Benoit home: Peter paints at the Steelcase desk—"I do all my work here," he says—while Ando sits nearby, waiting for attention.
The building retains its original footprint; this was an important detail for the homeowners who wanted to be as environmentally-friendly as possible. “The biggest element I work with is to use the existing structure when I remodel,” says Juilland.
The building retains its original footprint; this was an important detail for the homeowners who wanted to be as environmentally-friendly as possible. “The biggest element I work with is to use the existing structure when I remodel,” says Juilland.
Claire and Ken Stevens approached architect Ko Wibowo to create a modern addition to their 1970s home in Tacoma, Washington. The couple’s needs had changed since Ken was diagnosed with Alzheimer’s a few years ago.
Claire and Ken Stevens approached architect Ko Wibowo to create a modern addition to their 1970s home in Tacoma, Washington. The couple’s needs had changed since Ken was diagnosed with Alzheimer’s a few years ago.
From the street, only the main house and one adjoining addition are visible, belying the spacious extension at the back. The architects call this the “Tardis effect,” named for the time machine on Dr. Who that looks much smaller on the outside than it does within.
From the street, only the main house and one adjoining addition are visible, belying the spacious extension at the back. The architects call this the “Tardis effect,” named for the time machine on Dr. Who that looks much smaller on the outside than it does within.
The couple's house, designed by architect L. Jane Hastings in the early 1970s, is located on a steeply sloped site that backs up to a state park.
The couple's house, designed by architect L. Jane Hastings in the early 1970s, is located on a steeply sloped site that backs up to a state park.

64.7k more photos