Browse photos of kitchens with marble, color, granite, wood, and glass. All of them share a great spirit of how to live, eat, and entertain.

A couple takes a minimalist approach to their Brooklyn apartment, focusing on supple materials, subtle gradations of color, and custom finishes by local craftsmen. The Mandayam–Vohra family gathers under one of Workstead’s signature three-arm chandeliers, shown here in its horizontal configuration. Bartenschlager designed the white cabinets and is responsible for the walnut counters both on the kitchen island and near the stove.
The architect placed the windows at Sabrina’s eye level so that she’d be able to see her son, Rocco, playing in the yard outside. "You can feel the seasons changing here," says Chiavelli. "I grew up three miles from here, outside in nature. This is a house for experiencing life."
The common space stretches nearly the length of the home, from the edge of the master bedroom to the wall of a guest bedroom. A “family stage” sits at the center of the home between the kitchen and bedrooms. There, the children entertain their parents and guests with a violin ensemble during the holidays.
Parents Mitra and Sasan Nakhshab join sons Nima and Soheil (with daughter, Sofia) and Soheil’s girlfriend, Susana Mora (with son, Shayan), on the main floor.
The residents, a family of three, spread out over the house's four bedrooms and two living areas.
The family shares a meal at the counter in the kitchen.
The Mandayam–Vohra family gathers under one of Workstead’s signature three-arm chandeliers, shown here in its horizontal configuration. Photo by: Matthew Williams
Stretching the length of the family space are more skylights, which lessen the residents' reliance on electric lighting throughout the day. In the living and dining room areas, walls of sliding glass panels open to two courtyards.
The design team used 3/4-inch PureBond Maple plywood from Columbia Forest Products, featuring formaldehyde-free, soy-based assembly.
BSC designed suspended powder-coated and walnut open shelves to demarcate the kitchen from the rest of the living space. The detailing on the cast-iron columns inspired the perforated pattern of the semi-transparent screens.
With its reclaimed-wood cladding, the kitchen is a rough-and-ready backdrop for the family’s tableware.
In renovating the 90-square-foot kitchen of a Boston apartment, architect Chris Greenawalt drew upon both spatial and material solutions to create a pleasing and wheelchair-accessible space to accommodate all three of its tenants.
In the kitchen, the existing cabinets were updated with a coat of paint and topped with new Caesarstone countertops. The refrigerator, dishwasher, and mixer are from KitchenAid and the cooktop is GE.
The Ogrodnik/Bardin family enjoy the pleasures of family life in the kitchen.
David Alan Basche, Alysia Reiner, and their six-year-old daughter, Liv, chat in the kitchen, which is defined by a reclaimed spalted maple countertop crafted from a felled 100-year-old specimen sourced by The Hudson Company. The barstools are from Blu Dot.
The girls' bedrooms are partitioned by sliding screen panels, which can be opened for access or shut for for privacy. Each room enjoys a stunning wall-to-wall exterior view.
The residents requested in the project brief that the home revolve around family spaces. To that end, the outdoor area, with its green courtyards, is meant to recall a campground experience.
Outside the three daughters' separate bedrooms, natural light cascades through a ceiling of skylights. Aluminum louvers diffuse indirect sunlight to create a soothing glow in the afternoons and a refreshing wake-up call each morning.
Skylights scattered throughout the space bring much desired natural light to the rooms.
In the kitchen, Titan 1 Pendant lights illuminate 

the walnut-topped bar lined with LEM Piston stools, both 

from Design Within Reach.