103 Outdoor Stone Patio, Porch, Deck Design Photos And Ideas

“This is not a custom home—it’s the case of a builder who put something up in D.C. catering to a more traditional market,” explains Balodemas. “He framed the ceilings down to make them symmetrical. It would’ve been weird at that time to have the rooms oddly shaped. People were way too timid back then.” The rear terrace features new pavers from Pennsylvania Blue Slate and Crate and Barrel seating.
The gabions hold smooth rocks from the nearby San Luis Rey River; a fireplace feature is flanked by benches.
The 2,300-square-foot home’s overhangs shelter its porches.
View of bedroom
Large, meticulously landscaped courtyard
The kitchen looks out onto a broad patio and backyard through floor-to-ceiling glass, while the upstairs balcony provides shading to allow in only diffuse daylight.
The couple asked Bryan Richards of Real Natives Landscape Design to incorporate drought-tolerant plants into the landscaping. Surrounding a table from CB2 are chairs from Design Within Reach.
The gravel path leading to the front door passes through firewood storage and the central courtyard.
Several courtyards help bring greenery in. On the west side of the home, plants absorb sunlight and create another passive cooling feature. Crushed limestone pebbles and an exposed stone wall complete the lush space.
Paola Gracia keeps an eye on Kata, one of the couple’s schnauzers, from the second- story balcony. In the shade below the balcony is the dogs’ house, meant to mimic the Gracias’, that architect Jorge Gracia built from leftover building materials.
Cor-Ten steel planters host a bounty of fresh herbs, fruits, and vegetables.
In the gravel-lined entry court shaded by a Japanese maple tree, furniture from Beall and Bell—an antique shop in Greenport, New York—mixes with Pendant Globes by Primelite Manufacturing. Bobo pillows by Adler outfit the banquette, and cedar clads the interior of the seating area.
Villa H | garden facade
The dramatic cantilever provides shade and protection, while leaving views to the lake plentiful.
The interior living spaces are directly accessible to the exterior terrace.
The outdoor living room serves as both a counterpoint and extension of the interior, with amenities that include a Gandia Blasco dining table and bench, a Lynx grill, and a custom concrete fire pit designed by Kathleen Ferguson; it sits atop a bed of crushed white rock. A built-in bench runs along the length of the courtyard.
It feeds their backyard garden, which also features permeable paving rocks, a composting  bin, and a surrounding fence made  of knotty Western red cedar.
'Tree House' - Bamboo Terrace
Across the path is the resident's favorite spot from which to take in the aquatic tableau: a rock garden and sitting area created by landscape designer Tory Polone. Chairs rest near the a hidden grade-level gas fire pit—an on-demand campfire.
The exterior terrace is complete with an integral fireplace.
“I believe that whenever you’re hiring an artist, and Funn is an artist, he’s going to do his best work if he’s trusted,” says Kartheiser.
Inspired by the precise designs of the weaver bird, these nest like lanterns can be moved around for soft (solar LED) light.
Mediterranean patio with pool. PI House by Munarq. © Adrià Goula.

upinteriors.com/go/sph419
Board-formed concrete walls create the core of the house and establish its organic feel. "There’s really no other cast-in-place concrete on the street," says Sarah, "but you don’t even see it until you’ve made it through the front courtyard." There, beneath a deep overhang, the couple designed a jagged pathway cantilevered over a water inside and reflections of light into the sitting area.
“Sustainability is very important to us,” lead architect Heather Dubbeldam says. “It is easy to design with passive systems, to use passive sustainable principles to influence the design and layout of the house.” Her team reduced the need for air conditioning and artificial lighting through carefully positioned doors and windows that draw in natural light and breeze. New insulation, low-flow plumbing fixtures, and low-energy lighting also minimize the homeowners’ dependence on utilities.
The team carried the concept of contrast through the exterior, juxtaposing the home’s 125-year-old red brick façade with vertical, black-stained cedar cladding at the back. “We wanted to celebrate the old alongside the new,” Dubbeldam says. Since the house is so well insulated, the extra heat that dark exteriors typically draw doesn’t penetrate beyond the boards’ surface.
The combination of a low concrete wall and built-in bench creates an intimate seating area that acts as an extension to the kitchen and dining room. Another steel trellis above creates an armature for more plants that will fill in and provide shade. The terrace is topped with blue stone and wood screens give the plants a ladder on which to grow.
#beachhouses #exterior #outside #lounge #pool #stone #island #Aegean #Skiathos #Greece
Unlike the north-facing side of the home, the south-facing facade is completely windowless and opaque, with the exception of an outdoor hearth built directly into its side. The lounge chairs are from IKEA, and the MacNellys sourced the slate flagstones and gravel surrounding the home from a local quarry.
In his writing geared toward builders, A. Quincy Jones encouraged using large panes of glass and sliding doors to bridge the exterior and interior. Here, Nick Roberts puts the philosophy to good use for a weekend barbecue.
This 1949 inter-war modernist house in New South Wales was renovated by Sam Crawford Architects, Conway Atkins House in a way that paid homage to it's heritage with nautical and transportation art deco elements.
Backyard
Jacobson and Lee designed the long steel-and-ipe bench, which suspends from the low concrete wall. Dukes relaxes on a Willy Guhl Loop chair with her German Shepherd, Major.
Inspired by the campaign furniture from the colonial era, the Voyager deck chair and Ambient lantern evoke a contemporary look with a vintage allure.
The result is a multipurpose living area that opens up to an exterior courtyard anchored by a Ross Gardam Flint table.
A mature Japanese maple was preserved during construction. The way we designed the entry sequence, with the front door not facing the street, but rather facing the Japanese maple tree relates to his concept of ‘entrance transition.’ A mature Japanese maple tree was preserved during the construction.
The geometric addition, with its cedar rain screen, is joined at the hip with the more traditional residence.
Höweler + Yoon squeezed high-design landscape elements, like a fountain and built-in seating, into a small 15-by-13-foot space.
The Opdahl House, designed by Edward Killingsworth for Richard and Joyce Opdahl, is located on the island of Naples, in Long Beach, California, and the design responds to the constraints imposed by the compact site.Unlike the neighbors, whose  homes unflinchingly abut their property lines, Killingsworth set the Opdahl House 42 feet back from the street, dedicating half of the lot to a dramatic entryway that includes a carport, garden, and reflecting pool. The effect is one of entering a private sanctuary.
Once through the street-level entrance, the property's modern garage door comes into view. Stairs lead up to the kitchen.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.