98 Outdoor Pavers Patio, Porch, Deck Design Photos And Ideas

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.

Modern Atrium House

The owners, inspired by mid-century modern architecture, hired Klopf Architecture to design an Eichler-inspired 21st-Century, energy efficient new home that would replace a dilapidated 1940s home. The home follows the gentle slope of the hillside while the overarching post-and-beam roof above provides an unchanging datum line. The changing moods of nature animate the house because of views through large glass walls at nearly every vantage point. Every square foot of the house remains close to the ground creating and adding to the sense of connection with nature.
Mid Century Modern View House 

Klopf Architecture, Outer Space Landscape Architects, and Flegels Construction updated a classical 1950s original mid-century modern house designed by the late Frank Lloyd Wright apprentice Ellis Jacobs. Klopf Architecture pushed the original design intent to make the house more open and uniform from space to space, while improving energy efficiency, capitalizing more on the already incredible views, improving the flow of spaces, providing an outdoor living area, and ratcheting up the quality level of the home in general. The updated custom Mid-Century Modern home is a remodeled single-family house in Redwood City. This 2,000 square foot (plus garage), 3 bedroom, 2 bathroom home is located in the heart of the Silicon Valley.
Renewed Classic Eichler Remodel

Klopf Architecture, Growsgreen Landscape Design, and Flegel's Construction partnered to bring this mid-century atrium Eichler home up to 21st century standards. Together with the owners, Geoff Campen and the Klopf Architecture team carefully integrated elements and ideas from the mid-century period without making the space seem dated. They entrusted Klopf Architecture to respectfully expand and update the home, while still keeping it “classic”. The Klopf team helped them open up the kitchen, dining, and living spaces into one flowing great room, expand the master suite, replace the kitchen and bathrooms, and provide additional features like an office and powder room, all while maintaining the mid-century modern style of this Silicon Valley home.
Rear facade, with maximum glazing and balconies to maximize daylight, views and social interaction.
Resident Brian Whitlock saved some serious cash by taking on much of the construction work himself. By wiring his house himself, he saved around $30,000. “People have a visceral fear of electricity, which is healthy in some ways,” he says. “But I think it gets a bad rap.”
The 2,300-square-foot home’s overhangs shelter its porches.
The portico is used as a living room in Spring and Summer.
The front porch, clad with floor-to-ceiling glass windows, illuminates the foyer inside.
Large, meticulously landscaped courtyard
When it's retractable glass wall are open, the all-season room becomes a breezeway from the courtyard to the view of the mountains beyond.
From the interior of the courtyard the blue Uintah Mountains can be seen sprawling along the horizon.
Orpilla pecks, Apolo pedals.
To combat the site’s steep, uneven grade, Boeschenstein staggered a series of ipe decks around the two main volumes of the house. Atticus joins his brother, Bodhi, on the zigzag decks.
An outdoor shower in the lower courtyard includes most of the materials that define the project, including Cor-Ten steel posts, horizontal ipe slats and decking, a custom seat and towel shelf set into a natural boulder, and concrete pavers. The yard includes many elements built for play, like a water feature embedded in a concrete wall that is fed by runoff rainwater collected from the breezeway roof.
In the rear of the house, a new addition extends the living space and adds a roof terrace off the second-floor master bedroom. A garden is accessible through a wall of sliding glass doors with Sapele mahogany frames, set back to control solar gain.
The front, middle, and rear yards are conceived as outdoor rooms. Pierre Kozely relaxes 

in the middle yard in a prototype of an outdoor furniture line by Pietrarte. A bronze Ganesh is on a raised pedestal in the middle of a small water feature.
A swimming pool was on everyone’s wish list. Gray Organschi installed it on the east side of the house, along with an outdoor fireplace. The outside pathways and decks are paved in ipe and bluestone.
The top floor opens onto an expansive deck on the north side of the house. An entry yard on its east side provides a seamless connection to the outdoor environment, while ensuring adequate shading and screening for privacy.
Sedums seem to encroach on white Napa Cast Stone pavers. As one moves from the poolside courtyard to the secluded deck below, the landscape transitions to larger succulents and then to sculptural South African euphorbias and podia.
In this family-friendly household, even the dogs have been given a space of their own. Enclosed courtyards offer the family and their two dogs outdoor living areas that feel like extensions of the interior spaces.
Garden
Front steps
Sultan of Sit

Even if your carpentry skills peaked in eighth-grade woodshop, reclaimed lumber and a bit of sweat can stand you in good stead when it comes to outdoor furniture. Whitlock created a ruggedly beautiful bench (below) from scratch. He bought a chunk of trestle lumber at a local salvage yard and lag-bolted four Ikea Sultan stainless steel bed legs to its base. “It took me two hours, including lumberyard drive time,” he says. “I spent $70 total.” ikea.com
Entry Courtyard
Mediterranean patio with pool. PI House by Munarq. © Adrià Goula.

upinteriors.com/go/sph419
Tanya Wexler and Amy Zimmerman linger in the breezeway designed to draw eyes, and footsteps, from the driveway through the house to the gently sloping backyard and swimming pool beyond.
Landscape designer Bernard Trainor’s creative use of poured-in-place concrete pavers—such as off the living room, where they break up a low-maintenance lawn of June grass—give the irregularly shaped lot a sense of order. Foxtail ferns and blue chalk sticks, a succulent, lend dashes of color to the entry courtyard, while thyme makes for a fragrant accent between the pavers.
Usha and Mike Kreaden had a virtually blank slate when it came to the garden outside the 1958 Joseph Eichler house that they bought in Silicon Valley two decades ago.
A deck is located off the dining area.
With the doors flung wide open, the Deams' outdoor space truly functions as an adjunct living room at the core of the home. The feeling of an outdoor room is reinforced by the linearity and evenness of the concrete patio surface, which was constructed with Stepstone's Narrow Modular Pavers. "I actually discovered them at Dwell on Design in 2006," Lara says. The three-inch-wide pavers are available in multiple lengths and in 12 different shades.
Unable to alter the footprint of the building, the Deams created a backyard living area that nearly doubled the home's living space.
By carving away some of the hillside, the Deams effectively added an outdoor room to their renovated home.
Backyard
Jacobson and Lee designed the long steel-and-ipe bench, which suspends from the low concrete wall. Dukes relaxes on a Willy Guhl Loop chair with her German Shepherd, Major.
Side view of the House at Los Cisnes at dawn. Concrete, Glass, Wood.
Wire fox terrier on guard at the raised wood deck and bedroom beyond
A mature Japanese maple was preserved during construction. The way we designed the entry sequence, with the front door not facing the street, but rather facing the Japanese maple tree relates to his concept of ‘entrance transition.’ A mature Japanese maple tree was preserved during the construction.
Höweler + Yoon squeezed high-design landscape elements, like a fountain and built-in seating, into a small 15-by-13-foot space.
Outer Space Landscape Architects refreshed the courtyard with new hardscaping.
A mature avocado tree shades the hardscaped patio located just outside the great room.
Four-year-old Ian plays in the courtyard, which is the center of family life in warmer months.
The square fountain at the courtyard's center is a modern rendition of a very traditional feature in many Middle Eastern homes.
“Before, the house turned its back on the landscape,” said Parish. “This renovation and addition really animates the garden.” Sliding glass doors match those of the living room beyond the deck, and both can be completely open to the yard.
Mary Henning and Ann Wansbrough's renovation of a semidetached cottage enables them to use 75 percent less town water than the average two-person home.
Driveway lanes lead to a rolling gate for everyday parking. A 2 car garage is accessed of the alley in the rear.
The outdoor fire pit.
The Opdahl House, designed by Edward Killingsworth for Richard and Joyce Opdahl, is located on the island of Naples, in Long Beach, California, and the design responds to the constraints imposed by the compact site.Unlike the neighbors, whose  homes unflinchingly abut their property lines, Killingsworth set the Opdahl House 42 feet back from the street, dedicating half of the lot to a dramatic entryway that includes a carport, garden, and reflecting pool. The effect is one of entering a private sanctuary.
Until Sasseen took ownership, the ground at the back of the house was sheathed in concrete. She created a softer environment when she replaced it with bluestone and planted beach grass that rustles in the ocean breeze.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.