124 Outdoor Stone Patio, Porch, Deck Hardscapes Design Photos And Ideas

The front courtyard is filled with lush greenery, creating an inviting storefront for the business.
Three brightly colored balconies and an overhanging roof define the home’s front facade.
The residence, which features two corrugated metal roofs that create natural ventilation for the interior, is set toward the rear of the lot, providing courtyard space for the owners' drink stall business.
The decorative screen casts playful shadows across the front terrace.
The new front door, offset by a stained wood surround, leads into an entry vestibule that connects the guest wing with the rest of the house.
Emily and Mike created a small courtyard behind the office with custom concrete seating, a stone patio, and a mature tree as the focal point.
Before tackling the house, the couple converted the garage into a separate work space with a long, linear window that echoes that in the main house.
In a 4,000-person village known for epic windsurfing vacations, Atelier Branco builds a striking courtyard home.
The living room opens to the private, walled exterior courtyard at the front. “I really love the design of the courtyard and the fact that you can see it from everywhere in the house,” notes Fox. The ottoman is from Jardan and the outdoor chair is Hay.
Fox’s home design encompasses 2637 square feet across four levels, and includes a garage, an independent unit for guests, and two floors for her family of four.
An award-winning, modern masterpiece inspired by Neutra
Chen and Guang worked with Shenshan Landscape Design on the courtyard. "Material is the key point in landscape design," says Liu.
The Arguedas family especially loves hanging out on the lanai. “We wanted to keep the indoor/outdoor connection, while recognizing the realities of Florida’s climate,” says Roberto. “The 45-foot span of sliding doors provides a lot of flexibility in that respect, and ensures that even when the heat makes us keep them closed, you never feel disconnected from the main room when enjoying the pool or sitting under the roof extension.” The pool’s surrounds were upgraded, too. Previously, guests would be staring at a “mishmash of aberrant elements; there’s just landscape out there now,” adds Epstein.
A screen divides an entry porch from the first of several private courtyards and outdoor areas. The home is clad in ebony-stained cedar siding, which contrasts with mahogany casework.
A new metal roof syncs with the addition’s metal siding and knits the changes together.
The secluded location of the house at the edge of a retired shale bank allows the luxury of an open outdoor shower. Corrugated steel siding provides a durable, zero-maintenance exterior finish and captures the changing sun and woodland shadows.
The roof terrace offers a refreshing view of the ocean. "It's important for us to consider how to place architectural elements based on the topography and orientation, and how they’re going to face the sunset, the sunrise, and interact with the wind blowing over the land," says Elizarraras.
The stone-edged fire pit is a family favorite. "We do s'mores around the fire every time we go, walk the golf course at night, and love watching the sunsets against the pink mountains," she says.
With expansive space and views in every direction, the penthouse's two-story outdoor area offers a private park in the sky. The lower level can be assessed from the living room or master bedroom and features several spots to sit and dine. Here, one of the lounge areas is located on the upper level and can be reached via an outdoor staircase.
007 House by Dick Clark + Associates
Landscape Design by Land Morphology
The shutters are made of champagne-colored lapacho wood from the province of Misiones, and the stone was quarried in Balcarce, a province of Buenos Aires.
The original main house.
Built in 1962, Steel House #4 is one of seven iconic, steel-and-glass prefab homes designed by Donald Wexler and Richard Harrison as part of an affordable solution for the masses. Yet while an entire tract of nearly 40 homes was planned, only seven models were erected before the soaring costs of steel rendered the project impractical. Of the seven, house #4 was restored and renovated by the new owners who sought the input from Wexler himself. With the home boasting Class 1 Historic Site status and a footprint designed by one of the great masters of desert modern architecture, the owners wanted to maintain the integrity of the original design while "[modernizing] the layout to give the rooms the most light and air," they said.
"The colors of the ceiling actually reflect the activity inside the house, and the mood," says Edwards Anker. "That was one way of underlining that idea of how you experience the house, or how design can enhance that experience."
Depending on viewpoint, season, and time of day, says Edwards Anker, the water becomes either transparent or reflective. Here its flat surface mirrors the natural surroundings. At other times, undulations will reflect a rippling play of light into the house. "I know that in August at noon, we'll get the rippling water on the back wall in the living room," says Edwards Anker.
The reflecting pool/cistern serves many functions. It collects more than 50% of roof run-off to be reused for garden irrigation, acts as a cooling element in the summer as breezes run over the surface, and also "does the whole Richard Neutra effect," says Edwards Anker, in that the water, alongside the glass facade, mirrors the house and landscape.
An outdoor patio area sits under a covered area looking out onto the private courtyard.
The sweeping roof and courtyard glows underneath the moonlight.
The living area and the dining area both open up to outdoor balconies.
To expand and also brighten the home, the team added a sun-filled dining space and opened up the lace side facade through the use of Marvin Lift and Slide Doors. "My team and I are big fans of Marvin products,
Natural geothermal springs and lush vegetation are the highlights of this modern Relais & Chateaux property. Designer Ming-Hong Chiu successfully weaves the area’s natural elements into the space to create Beitou’s top sanctuary for relaxation and wellness.
Stone stairs on the perimeter of a main courtyard ascend to a rooftop garden. Large windows on the other side of the living area overlook an enclosed water feature with a statue of a monk.
Water features pepper the gardens throughout.
A roof of horizontal slats filters the harsh light and creates moody shadows.
Gardens surround the stone facade for a softening effect.
Expansive glass doors open onto the main courtyard.
The covered entrance area is Ulla Hell's favorite aspect of the Continuous Extension. She shares: "It is the moment when the wooden sticks turn around from the balcony bands to become the ceiling of that space, the band turns around the ceiling to finally find the thematic conclusion when touching the ground. This space also frames very nicely the view towards the surrounding topography."
The sense of the outdoors is particularly strong in the central atrium; the space is awash in light and shadow.
Edged in by tall walls, vegetation, and a long reflecting pool, the rear triangular courtyard is a peaceful oasis.
Kranbuehl landscaped the previously forested backyard with a “grass terrace” and masonry walls, so that the exterior felt of a piece with the interiors. Trees and hedges still stand on the perimeter to create natural screening from the neighbors.
A wrap-around porch shelters visitors from the hot summer sun and protects from the winter rains that are characteristic of Napa Valley.
The atrium and adjacent skylights fill the home with light and fresh air.
The atrium as it connects to the rest of the house.
Teak surrounds a minimalist outdoor shower.
In the distance, a large outdoor living room is nestled into the surrounding vegetation. "It is a house that invites the senses, and encourages movement and occupation of a complex suite of indoor and outdoor enclosures," says the firm.
A large opening in the kitchen lets it overlook the courtyard, and a covered walkway provides easy circulation and protection from the elements to further encourage inhabitants to engage with the setting.
The central courtyard connects to a raised deck for socializing within easy access to the kitchen.
With its 15 floors, The Laylow stands above Kuhio Avenue in Honolulu’s Waikiki neighborhood on the South Shore of Oahu. The cantilevered awning in the front of the hotel is made out of ipe wood and was designed by Kansas City-based design firm DLR Group. As it wraps around above the bar, the material changes to sapele wood.
A detail of the shadows cast by the Equitone panels.
The firm envisioned the pool as a spot where water floods the stone, "almost in a way of a pond remaining after the turning tides."
The sand-colored fascia of the roofline allows the palapa to appear more integrated in its environment, as does the stone wall facade, which blends in with the boulders.
"Unlike its neighbors, this house is not fenced off at its street perimeter," notes the firm. "A meadow of native grasses flows from the sidewalk with existing oaks, redwoods, and newly planted birch trees flowing inside and outside of the curving wooden wall."

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.