178 Outdoor Pavers Patio, Porch, Deck Design Photos And Ideas

Usha and Mike Kreaden had a virtually blank slate when it came to the garden outside the 1958 Joseph Eichler house that they bought in Silicon Valley two decades ago.
The Ex of In House exterior
The Ex of In House at night.
Not only does the backyard have colorful seating and a fire pit, but there is even an outdoor shower hidden by a wood slat fence.
Multiple seating areas extend the livable area of the home outside, providing space for dining, socializing, and play.
A private courtyard extends the space outward.
The social spaces are located above, maximizing ocean views. A glass guardrail enables a seamless connection to the outdoors.
This view shows how the original house relates to the new addition, which was stepped in to make room for an exterior courtyard.
Outside, a timber pergola shades the garden and the split-stone slate pavers continue outside for a greater sense of connection between inside and out.
The entrance showcases the home's clean midcentury lines.
The courtyard sits in the center of the home and divides it into two wings, separating the family’s private quarters from the guest accommodations.  There are almost no hotel rooms in Stinson Beach, so being able to spend the night is exceptionally special.
The second seating area features furniture from All Modern.
In a Manhattan Beach home, homeowner Matt Jacobson and architect Michael Lee designed the long steel-and-Ipe bench surrounding a square, concrete outdoor fire pit, which suspends from the low concrete wall in their outdoor space. Dukes relaxes on a Willy Guhl Loop chair with her German Shepherd, Major.
"To accentuate [the] seamless connection to the outdoors, we created a pair of retractable glass walls that meet at the corner. The effect when open is one of completely dissolving the corner and creating a feeling of being surrounded by nature," describes Maniscalco.
"The creation of a 'functionally active' series of retaining walls with our colleagues at Surfacedesign activates the space for use with an outdoor fireplace, bar-b-que, and climbing wall," notes Maniscalco.
A look at the shaded outdoor space.
Surrounded by tall elms and thick bamboo, the rear garden is a private oasis.
Ravit Dvir Architecture and Design
The sculptural butterfly roof accentuates views.
The existing home has been painted a crisp white, while timber elements and brick flooring lend warmth to the space.
This private outdoor space would be otherwise unavailable within a hillside home.
The courtyard has a serene sitting area and frames views into the house and straight through to the other side.
To satisfy the 11-foot setback requirement, the architects have added a wraparound terrace and garden that helps handle stormwater runoff.
view to new addition from rear lawn
entrance porch
The internal courtyard looks into the living, dining and kitchen space of the home's ground floor.
East Elevation
East Elevation Entry Detail
Custom Bioretention Planter (Landscape Architecture by CampionHruby)
For plantings, landscaper Aaron Teer helped select leafy specimens like the lion’s mane Japanese maples on the lower level.
McLean chose artificial turf for the front yard, where Hana Bea and her sister, Pilar, 9, play as Sharen looks on.
A black-stained Western red cedar fence now runs along the perimeter of Sharen McLean and Mark Derraugh’s property in Vancouver, part of a complete revamping of the couple’s outdoor space. The project was spearheaded by Sharen’s daughter, Andrea McLean, whose daughters and nephew make the most of the urban oasis.
A quick walk from the inn and cottages, the infinity pool and cabanas offer a quiet place to sunbath and relax.
Views to Pittwater
Outdoor Living
Raised walkway between house and studio
Private courtyard between house and studio
The master bedroom's sliding glass doors open up to an outdoor terrace, garden, and the pool.
Steps lead from the deck to a lush garden.
The veranda on the southwest side of the home is shielded from the elements by the roof. The chairs upholstered in red fabric match the pigmented concrete walls.
The Opdahl House, designed by Edward Killingsworth for Richard and Joyce Opdahl, is located on the island of Naples, in Long Beach, California, and the design responds to the constraints imposed by the compact site.Unlike the neighbors, whose  homes unflinchingly abut their property lines, Killingsworth set the Opdahl House 42 feet back from the street, dedicating half of the lot to a dramatic entryway that includes a carport, garden, and reflecting pool. The effect is one of entering a private sanctuary.
Unable to alter the footprint of the building, the Deams created a backyard living area that nearly doubled the home's living space.
Karen White, David MacNaughtan, and their sons, Griffin and Finlay, hang out on the front deckof their narrow home in Toronto’s leafy Roncesvalles neighborhood. A narrow modernist composition of glass panes and purple brick, the house slips like a bookmark between two older buildings, a bright three-story abode on a lot narrower than most suburban driveways.  Photo by Dean Kaufman. Read more about the small house here.
Stepstone's narrow concrete pavers add a graphic touch to the garden.
Until Sasseen took ownership, the ground at the back of the house was sheathed in concrete. She created a softer environment when she replaced it with bluestone and planted beach grass that rustles in the ocean breeze.
The outdoor fire pit.
“Before, the house turned its back on the landscape,” said Parish. “This renovation and addition really animates the garden.” Sliding glass doors match those of the living room beyond the deck, and both can be completely open to the yard.
Four-year-old Ian plays in the courtyard, which is the center of family life in warmer months.
A mature avocado tree shades the hardscaped patio located just outside the great room.
Tanya Wexler and Amy Zimmerman linger in the breezeway designed to draw eyes, and footsteps, from the driveway through the house to the gently sloping backyard and swimming pool beyond.
To combat the site’s steep, uneven grade, Boeschenstein staggered a series of ipe decks around the two main volumes of the house. Atticus joins his brother, Bodhi, on the zigzag decks.
Resident Brian Whitlock saved some serious cash by taking on much of the construction work himself. By wiring his house himself, he saved around $30,000. “People have a visceral fear of electricity, which is healthy in some ways,” he says. “But I think it gets a bad rap.”
The top floor of the home is propped on three large steel supports that resembles paperclips.
Built in 1962, Steel House #4 is one of seven iconic, steel-and-glass prefab homes designed by Donald Wexler and Richard Harrison as part of an affordable solution for the masses. Homeowner Jay Longtin served as the general contractor and performed the majority of the remodel work, aside from the outdoor floors, concrete, and pool, which were done by Architectural Blue.
Pockets of greenery add a warmth to the interior courtyards.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.