61 Outdoor Side Yard Stone Fences, Walls Design Photos And Ideas

The back garden is a perfect metaphor for what the couple hoped to achieve with their project. "We feel a part of the city, but there’s still this sense of privacy," says Ali.
"You can see [with] this building how the design is in the small details and at the urban scale," says Cynthia.
The sophisticated landscape of greenery and water elements add to the escapist nature of the home.
Breaking down boundaries, the courtyard allows the living spaces to extend outdoors.
The oculus allows light and views to enter the courtyard.
Outside the family’s home, a stone circle reveals the site of the original cistern for the property’s olive grove.
A modern stone fence made of galvanized steel mesh filled with stones surrounds the house. “We got the stones from the local stonecutter—they use the stones washed up on the beach, not the stones from the fields,” Lassen explains.
The property also includes a detached guesthouse located near the main entrance. The annex functions as a separate two-bedroom apartment, offering its own kitchen and living area.
The day and night pavilions are separated by a granite walkway with a monumental stair.
Concrete stairs lead from the kitchen to the pool area. A peekaboo perforated screen crafted from black metal allows guests to see the activity unfolding inside.
Perched on the northwest coast of Mallorca, S'Estaca offers mesmerizing Mediterranean views.
Despite the estate's secluded location in the heart of the Serra de Tramuntana mountains, the international airport of Palma is just a short drive away.
A wooden picnic table is located off one end of the living room, creating a tranquil setting to enjoy alfresco dining while soaking up the sunshine.
Large cedar-clad openings connect the interior living spaces to the courtyard. The bright and airy main living spaces wrap around the courtyard.
A lush, protected courtyard allows homeowners to enjoy the outdoors but maintain privacy.
Water features pepper the gardens throughout.
A roof of horizontal slats filters the harsh light and creates moody shadows.
Gardens surround the stone facade for a softening effect.
Expansive glass doors open onto the main courtyard.
The covered entrance area is Ulla Hell's favorite aspect of the Continuous Extension. She shares: "It is the moment when the wooden sticks turn around from the balcony bands to become the ceiling of that space, the band turns around the ceiling to finally find the thematic conclusion when touching the ground. This space also frames very nicely the view towards the surrounding topography."
Indigenous plantings, suitable for the warm climate, surround the simple massing. The blue sky is a powerful contrast to the white plastered walls.
Wingårdh built a small outdoor pool that's perfect for a post-sauna dip.
A courtyard creates visual separation between the main house and the addition.
Massaro used custom-made machines to recreate the Wrightian bas-relief copper paneled eaves.
The tip of the cantilevered section is an outdoor living area with a double-sided fireplace.
The interior courtyard is one of the best rooms in the house, embracing daylight and shadows. Originally designed to hold a tree at the center, the courtyard now includes a fire pit.
 The texture of the “flying stone curtain” against the traditional rooftops.
The preserved stone walls and arched portico of the main residence, as viewed from the guest house.
The guest house plays with the concept of using stone for decorative purposes. Pujatti deconstructed the “normal” style of building and separated the stones from the concrete.
The house is carefully inserted into its hilly site, allowing for pavilions and covered spaces of different types, as well as the vanishing-edge swimming pool.
A Cuadra San Cristóbal courtyard surrounded by vibrant pink walls.
Barragán designed Casa Gilardi, in Mexico City, around this single jacaranda tree.
The exterior masonry remains largely intact. Corsar, who works mostly on commercial projects through his firm MCVI, designed a new wing that forks off the existing structure at a right angle.
An outdoor shower.
The overhaul restored the home's exterior. Note the stepped cornice at the roofline, which had been previously squared off with stucco. The architect and contractor referenced historical photos in order to rebuild it with authenticity. Landscape designers Terremoto then created a defined entrance sequence that includes a custom bench and a concrete fountain.
The home is elegantly set into its surroundings and overlooks a serene garden patio with a koi pond.
The south-facing extension, which contains a new kitchen, dining area, and laundry, captures the northern light through the introduction of a central courtyard and strategically positioned windows.
Walden 7 is a vertical labyrinth of connected courtyards, terraces, and apartments.
A dynamic walkway bridges a gap above terraced planters.
Much of Roscommon House is single-story. With a total of 5,900 square feet of floor area, its footprint takes up the majority of the lot, so the architects cleverly sowed in green spaces wherever they could.
On the terrace, Air chairs by Jasper Morrison for Magis surround an oak table with black trestle legs. The limestone used to build the original structure was sourced from a quarry less than a half-mile away.
Populated by palms, the circular garden occupies the heart of the home.
A close up of the limestone partition reveals how the angled surfaces are spaced slightly apart to allow wind through.
A limestone partition wall screens the indoor courtyard from the garage.
The new outdoor space is perfect for entertaining.
Ravit Dvir Architecture and Design
A ramp leads to the entrance door.
The side yard is filled with a long, narrow built-in swimming pool. It is the perfect environment to enjoy the Australian sunshine.
The Pool
View from the garden on the cantilevers.
The cap for the fireplace was so massive it had to brought in by helicopter.
Amenities include a pool with a waterfall and a sunken tennis court.
The home wraps around a protected courtyard
#KaufmannHouse #modern #midcentury #Nuetra #1946 #restoration #archival #original #details #lighting #windows #exterior #outside #outdoors #landscape #views #green #PalmSprings #California #MarmolRadziner
The Kenneth and Phyllis Laurent House, designed by Frank Lloyd Wright, features a solar hemicycle footprint. Image courtesy of Wright Auction House.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.