57 Outdoor Front Yard Wood Patio, Porch, Deck Trees Design Photos And Ideas

The approximately 60-square-foot front porch is the common denominator in all of the Community First! Village micro homes and is one of the main factors that has created such a strong sense of community there.
The large social space at the center of the home opens out to views of the surrounding trees and the pool.
Annie Ritz and Daniel Rabin, the couple and co-founders behind And And And Studio, revamped a neglected home in the Silverlake neighborhood of Los Angeles by adding a tall re-framed roof and 1,000-square-foot extension, as well as emphasizing outdoor areas like the wood deck adjacent to the pool. Interior highlight: the kitchen, with its olive green cabinetry and wood-clad circular island.
designed by Estúdio Minke
designed by Estúdio Minke
The home's courtyard is ideal for indoor/outdoor living. By opening the sliding glass doors, the kitchen space is connected to a courtyard dining space, which is ideal for family gatherings and entertaining.
The original 1,000-square-foot house (where the open living, dining, and kitchen area is mostly located) abuts the new, 1,000-square-foot addition in an "T" configuration to make the best use of the site.
The elongated walkway and porch creates outdoor circulation during the summer months
Pine decking on the porch adds warmth to the home's exterior, which is sided with metal.
The spacious porch with beadboard detailing overlooks the lawn.
Night lighting emphasizes the dramatic form of the building.
A path connects the underground garage to the main house. The house’s shape was dictated by the contour of the land.
This view shows how the front facade is detached from the rest of the house to allow a tree to grow between the two parts.
The second building contains the main living spaces and accesses the pool. The view from the second floor is framed by the separated gable.
A small path and courtyard lead up to the house.
A glass-infill railing allows for uninterrupted views of the surrounding forest.
The addition increased the floor area of the single-level house to 2,228 square feet.
The exterior of Connect 4L 1,600 sf 3 bed 3 bath 2 story modern prefab.
The home's charred timber exterior resembles a crow's plumage.
The addition is connected to the existing home by a glass "bridge" that serves as the entry and maintains visual continuity through to the backyard.
"The most challenging part of the design was fusing the old part of the house with the new addition," says principal architect Alex Terry. The character and architectural integrity of the single-level 1950s ranch house was thoughtfully reconsidered during the addition and remodel. The home’s front porch, typical of the period, was refreshed with Ipe decking and railing.
A timber terrace offers the spot for al fresco dining.
The home is also equipped with an infrared heater and a wireless bluetooth speaker.
The 2,466 square foot, two-level home features three bedrooms and two-and-a-half baths.
Green Roof and Ocean View
East Elevation
At the center of the home lies an open-air gathering space covered by the wood framed roof above.
McLean chose artificial turf for the front yard, where Hana Bea and her sister, Pilar, 9, play as Sharen looks on.
The netted, hammock-like balustrades are an innovative solution that provides safety and a place for relaxation, while keeping views as unobstructed as possible.
As the design of this unique structure was oriented toward the exterior panoramic view, special attention was paid to the living spaces, such as the lounge seating with fireplace, and the diagonally adjacent kitchen.
Viewed from the street looking west, the first third of the lot was landscaped to be an extension of the adjacent land and water conservation project and to provide an undisturbed animal habitat.
The outdoor dining and lounge area flows out toward the pool.
Frontal view of the GOMOS #1
Front facade with firewood stacked beneath new cedar deck
The entrance is reached via a long ramp perforated by uplights.
A local nature enthusiast in the Gyeonggi province sets up a cafe and cabin retreat to combat a diminishing forest.  
Designed to be in harmony with the surrounding forest, Haru is a cafe and camping complex by South Korean firm B.U.S Architecture. The architects collaborated with the owner, who was born and raised in the area and already had years of experience running a campsite, to define what an outdoor lifestyle meant to each of them—and determine how to best convey it through architecture.  
On walks through the densely wooded landscape, they selected which trees would be preserved in order to create a sense of scale; in this sense, the pattern of the forest impacted the project from beginning to end.
The tent-like home responds to the challenging site in a dynamic way.
Our House - Exterior

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.