97 Outdoor Front Yard Shrubs Design Photos And Ideas

Flush at the corners where the eaves of the roof meet the siding, the kitchen’s streamlined body is partly clad in charred wood.
The exterior of Connect 4L 1,600 sf 3 bed 3 bath 2 story modern prefab.
After renovation
After purchasing a thin, L-shaped lot in Tokyo, Tamotsu Nakada asked architect and friend Koji Tsutsui to create an open-plan concrete home to fit the site.
Entry at dusk
Entry porch
In the front courtyard, a raised bluestone patio was built off the new kitchen for casual meals and entertaining. The Eames Molded Plastic Chairs are from Herman Miller. The dining table and benches are from Room & Board.
“The lone valley oak in some ways defined the shape of the house,” says landscape architect Bernard Trainor. The structure wraps around the century-old tree, forming a courtyard with a series of fiber-cement chairs by French designer Julia von Sponeck.
The entry, with a glimpse of the front garden.
Beautiful, organic landscape was designed naturally around the trees to overlook a nearby pond.
Fields of native grasses connect the main residence, situated at the top of the slope, to the new structures scattered below.
The entry consists of a wide foyer which opens dramatically into a large living area. The space is flooded with natural light thanks to a wall of glass sliding doors which open onto a patio that leads to an outdoor pool with a distinctly vintage vibe.
Windows and terraces were designed to frame specific vistas ranging from rural pastures to vineyards, olive groves, and the Hanging Rock outcrop. “The views are very controlled,“ Titania says.
A 450-square-foot addition reconfigured the ranch house from an  L- to a U-shape.
Miami, Florida
Dwell Magazine : July / August 2017
“The most challenging part of the design was fusing the old part of the house with the new addition,” says principal architect Alex Terry. The character and architectural integrity of the single-level 1950s ranch house was thoughtfully reconsidered during the addition and remodel. The home’s front porch, typical of period, was refreshed with ipe decking and railing.
Tall tropical planting creates privacy and shade while the lush tropical foliage softens the look of the concrete building and pavers. The lignum vitae in front of the wall creates additional privacy for the owners.
The Neutra Box is handmade from locally sourced, upcycled sheet metal remnants, reclaimed mostly from outfits in Richmond, California. The box retails for $199.00 and is available in red and black.
Entrance Court
The four separate modules, made primarily from timber, took 26 weeks to construct. To offset the amount of wood used in construction, Archiblox plants 100 trees for each home it builds.
Just like the interior, the outdoor shower is an exercise in reduction and contrast: It’s merely a boulder placed under a showerhead on the side of the building. “If you really strain your eyes, you can see perhaps one other house,” Cheshire says of the vista.
The couple source ideas for their garden from their trips to Japan.
Brookline Residence in Brookline, Massachusetts
Even in ever-gray and gloomy Seattle, the 24-by-10-foot front window lets in enough light that the couple rarely needs to turn on any lamps inside the house.
. Daughter Sydney plays with friends in Siegal’s prototype for a prefab playhouse.
Joel, a landscape designer, created “a series of outdoor rooms,” including an alfresco kitchen that is sheltered beneath a cedar trellis. The Butterfly chairs are from Fresh Home and Garden in Toronto.
From there, a private walkway runs to the shore.
The designers used wood sparingly for maximum effect, like the cedar siding on the front and back exteriors. The main facade offers  a glimpse through the house to the backyard, which was made larger by placing the garage closer to the street. “We hosted a concert and had people sitting inside and in front of the pool,” says Jaclyn. “The house completely lends itself to entertaining small and large groups alike.”
Lofted amid eucalyptus and oak trees, Graham Paarman’s house is a glassed-in, steel-frame structure with a veil of vertical slats. Excluding outdoor areas, it measures about 720 square feet.
Half-round bays project to form a balcony, a pergola, a dining alcove, and a bathroom. Dix Aluminium and Glass doors and windows face four reflection ponds.
Beyond the bocce court is the skate bowl, which the Wessels designed with  CA RampWorks.
A local nature enthusiast in the Gyeonggi province sets up a cafe and cabin retreat to combat a diminishing forest.  
Designed to be in harmony with the surrounding forest, Haru is a cafe and camping complex by South Korean firm B.U.S Architecture. The architects collaborated with the owner, who was born and raised in the area and already had years of experience running a campsite, to define what an outdoor lifestyle meant to each of them—and determine how to best convey it through architecture.  
On walks through the densely wooded landscape, they selected which trees would be preserved in order to create a sense of scale; in this sense, the pattern of the forest impacted the project from beginning to end.
Patio with gas firepit
Nick’s passion for midcentury design extends to cars. His 1959 Porsche 356A coupe is parked in the driveway.

Pett Level, England
Dwell Magazine : November / December 2017
South / West view
A rough board-formed concrete wall hems in the courtyard garden creating an organic looking transition to the wild scrub oak beyond.
From the interior of the courtyard the blue Uintah Mountains can be seen sprawling along the horizon.
Another Krisel-designed property, this restored midcentury modern built by the Alexander Construction Co. in 1959 has vaulted tongue and groove ceilings and porcelain tile floors, and is furnished with classic designers from Warren Platner, George Nelson and the Eames, and vintage midcentury abstract paintings.
Entry way to a modern, contemporary Key West home.  Clean lines, planting was done with minimal species and in groupings.
North East corner - The Grill'n Chill zone from mishacks' modular design system.
Evening at Copperwood. The 20-acre lot enjoys visits from deer, eagles, hawk, blue heron, fox, and other wildlife.
The front elevation of the home remained modest in appearance with a simple vertical addition, maintaining the typical Austin bungalow aesthetic.
Case Inlet Retreat
The yard doubles as the retention area for the monsoon rainstorms as well as a place for the homeowners to play
Entry Bridge
The entryway of the Pink House is recessed to enhance the spatial notion of solid and void.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.