150 Outdoor Back Yard Grass Design Photos And Ideas

Desai Chia Architecture harvested plagued ash trees from the client’s property and used them for interior millwork, flooring, and trim. Working in collaboration with local architect of record Ray Kendra of Environment Architects and Delta Millworks of Texas, the firm clad the dwelling’s exterior in cedar that  was intentionally burned to protect it from fire, insects, and age. The  process is called shou sugi ban.
-
Leelanau County, Michigan
Dwell Magazine : September / October 2017
“This is not a custom home—it’s the case of a builder who put something up in D.C. catering to a more traditional market,” explains Balodemas. “He framed the ceilings down to make them symmetrical. It would’ve been weird at that time to have the rooms oddly shaped. People were way too timid back then.” The rear terrace features new pavers from Pennsylvania Blue Slate and Crate and Barrel seating.
Working with contractor Mike Stayer of Core Construction, the designers created an indoor/outdoor environment for the family. The kids hang out while Jaclyn helms the grill from Barbeques Galore. The Eos Collection dining set is from Design Within Reach. An Element coffee table from CB2 occupies the covered patio.
A pair of Icelandic prefab pioneers deliver an efficient family home in Culver City. 
Building smarter is at the heart of everything designers Tryggvi Thorsteinsson and Erla Dögg Ingjaldsdóttir do. Whether they’re testing the limits of indoor/outdoor living or developing a prefabricated wall system that they hope will make traditional wood framing a thing of the past, the founders of the Santa Monica design studio Minarc are consumed with making structures stronger, lighter, and more efficient.
“I really wanted to explore the potential of the property, because the original house was probably using one-tenth of its capacity,” says Masi, who also conceived the landscape and lighting design. He selected native grasses and other plantings for their ability to move with the wind.
Lafayette Mid Century Modern Remodel


The owners of this property had been away from the Bay Area for many years, and looked forward to returning to an elegant mid-century modern house. The one they bought was anything but that. Faced with a “remuddled” kitchen from one decade, a haphazard bedroom / family room addition from another, and an otherwise disjointed and generally run-down mid-century modern house, the owners asked Klopf Architecture and Envision Landscape Studio to re-imagine this house and property as a unified, flowing, sophisticated, warm, modern indoor / outdoor living space for a family of five.


Opening up the spaces internally and from inside to out was the first order of business. The formerly disjointed eat-in kitchen with 7 foot high ceilings were opened up to the living room, re-oriented, and replaced with a spacious cook's kitchen complete with a row of skylights bringing light into the space. Adjacent the living room wall was completely opened up with La Cantina folding door system, connecting the interior living space to a new wood deck that acts as a continuation of the wood floor. People can flow from kitchen to the living / dining room and the deck seamlessly, making the main entertainment space feel at once unified and complete, and at the same time open and limitless.


Klopf opened up the bedroom with a large sliding panel, and turned what was once a large walk-in closet into an office area, again with a large sliding panel. The master bathroom has high windows all along one wall to bring in light, and a large wet room area for the shower and tub. The dark, solid roof structure over the patio was replaced with an open trellis that allows plenty of light, brightening the new deck area as well as the interior of the house. Located in Lafayette, CA this remodeled single-family house is 3,363 square foot, 4 bedroom, and 3.5 bathroom.
DW0608_PIER_02
Gaffney's cousin lives in the house just in front. To give a bit of perspective, this photo was likely taken just feet in front of the waist-high wall that runs between the two houses's yards.
The nuri-en (an exterior overhang) is one of the few Japanese touches on the home's exterior. Paired with the continuation of the interior floor right out into the backyard, the home opens up to the outside quite nicely.
The back of the house has sliding doors that open far enough to expose the entire livingroom to the families' back yard.
Kalia and Olivia enjoying the outdoor space. Kalia’s favorite part of the house? In her own words, “I like the backyard where we play soccer, hopscotch, and jump rope and draw and have picnics.” ’Nuff said.
Roof extension with garden
View of bedroom
Iceland prefab pioneers Tryggvi Thorsteinsson and Erla Dögg Ingjaldsdóttir of Minarc built this Culver City family home with mnmMOD  – a customizable, locally manufactured building system of prefabricated panels the duo designed, which minimizes energy consumption and reduces a home’s carbon footprint. Made with a blend of 30 percent recycled steel and cradle-to-cradle certified extruded polystyrene, mnmMOD components can be assembled with just a screw gun.
Underneath the raised deck, a play structure was formed out of vertical grain cedar slats. Punched openings reveal the playfulness, and is topped by a glass guard with button clips and large starphire glass panels. The modeled, integral color stucco carries the industrial feel from the inside to the outside, and the Weatherwood Stain on the cedar finishes this look.
The yard is at the lowest elevation on the property, and was carved out to have a place for the family to play and relax. The turf is by Heavenly Greens. The space features clear heart cedar boards with a reactive stain by Weatherwood Stains.  The 30 foot green wall in implemented in segments and features built in drip irrigation. The mirrored solar reflector, which appears to have just dropped out of planetary orbit,  grabs southern light and reflects it into the home and exterior spaces.
Because the Collette residence, although by no means small by Dutch standards, is a compact 2,050 square feet, the inside/outside relationship is important. Glass walls front and back bring the outdoors in. Two-year-old Jort takes full advantage of the great outdoors.
The landscape design, by Anna Boeschenstein of Grounded, followed a 2,200-square-foot extension by Formwork architects Robert and Cecilia H. Nichols. The front door is painted in Chinese Red by Sherwin-Williams.
The resulting effect is a backyard with a pool at the center that is as nice to look at as to be in.
Fabian plays with Morten in the yard, which features a spacious lawn and a greenhouse.
Sited on a 12-acre lot, the structure peaks at 25 feet at its tallest points, providing spatial balance to its compact, 530-square-foot footprint. Large windows, a skylight, and a discrete chimney were all factors that contributed to its faceted form, which project architect Jack Ryan describes as a “carved gemstone.”
A cantilevered eave provides shading during warm, summer months.
The large garden is surrounded by green pastures, woods, and the original train tracks. It also includes a bread/pizza oven, boules (a French game), and ping-pong.
Back Yard and Shed
Landscape designer Vickie Cardaro used native grasses and plantings near the swimming pool (opposite). Cushions upholstered in Sunbrella fabric rest atop a Trex deck. The western red cedar ceiling extends through the deep eaves and covered seating area.
The gabled house, constructed from precast concrete panels by Superior Walls with wood framing, offers a pared-down suggestion of a traditional New England silhouette. The exterior cedar paneling also appears on the ceiling of the custom-built chef’s kitchen inside.
The deck connects to the open kitchen and living room through Loewen sliding glass doors. Photo by Patrick Bernard.
Designed by Boston-based firm ZeroEnergy Design, this family home "consumes approximately 85% less energy than a comparable home built to the current energy code," says Stephanie T Horowitz AIA, Managing Director. "The energy savings are accomplished through a super-insulated building enclosure; airtight construction; efficient heating, cooling and ventilation; and a solar array on the roof." White stucco, shiplapped wood siding, and fiber cement panels adorn the exterior. The landscape architect was Soren deNiord.
Cantilevered deck from Lake Michigan shore beach side.
It is all about contemplating the nature

The main living space and the entry-level interior of the house offer a view of the horizon, sea and local topography. The house features an impossible light steel frame and concrete footings to support the cedar box that contains the living space. From the living room, the owners can capture a 180 degrees view, due to the panoramic windows. The bedroom offers an axial and longer view across the cliff that parallels with the coast.
Fusion Landscape Design worked with PATH to remake the backyard into a grown-up playground. Under the stairwell sits a tiny custom cedar sauna and an outdoor shower—just a literal hop, skip, and jump away from the sprawling in-ground eight-by-ten-foot hot tub. Down three short stairs, Gloster’s Elan dining table from Design Within Reach is surrounded by Spark chairs by Don Chadwick for Knoll and a built-in fire pit and DCS grill by Fisher & Paykel—all resting on a smooth surface of bluestone pavers.
Once in the pool, however, it feels more like the ocean. As with a shelf, the bottom drops quickly from three feet to the nine-foot deep end. A set of three long, shallow steps sits above the middle depth like a sandbar at high tide, the top tread covered with just a few inches of water.
The exterior terrace is complete with an integral fireplace.
Back Yard
CAUCASO
The Pierre | Olson Kundig
The deck, fashioned from ipe, was built around one of the property’s many granite outcroppings. An earthen roof was planted with the same varieties of sedum that were added to the front of the cottage.
The facade of the three-bedroom house sports a series of extruded pine boxes, which create sheltered spaces that stand up to the area’s fluctuating weather. The owners, Isaac Pineus and Andrew Duncanson, spend summers here with their twin sons.
Gregory and Caryn Katz are dwarfed beneath the cantilevered concrete overhang, which houses the bedroom on the upper level. The stackable glass doors that run beneath allow the house to open completely to the yard and swimming pool, soften the severity of the concrete, and blur the boundary between indoors and out.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.

Get a Daily Dose of Design

Sign up for the Dwell Daily Newsletter and never miss our new features, photos, home tours, stories, and more.