76 Outdoor Trees Wood Patio, Porch, Deck Metal Fences, Walls Design Photos And Ideas

Tall pine trees and thick brush near the cabin are a counterpoint to the structure’s glossy black exterior.
This 753-square-foot cabin by architect Jon Danielsen Aarhus is the getaway of our dreams.
A concrete walkway connects the living and dining rooms to the exterior, and concrete forms a built-in bench for lounging by the Solo Stove fire pit.
Hay outdoor furniture sits underneath the steel pergola.
The decorative screen casts playful shadows across the front terrace.
The new front door, offset by a stained wood surround, leads into an entry vestibule that connects the guest wing with the rest of the house.
Now, decorative screens "provide dappled western shade and frame the view of the monumental chimney from the street," says the firm.
New front steps lead up to a front terrace.
On the valley side, the terrace steps down as a series of wide bleachers that double as casual seating for enjoying the scenery. The plan also sets the railings below the main floor, so that the interior offers unobstructed views of the landscape.
Landscape Design by Land Morphology
The addition carves out a cozy seating area with a natural sight line to lake views. The custom railing is steel.
A new rear addition at both levels added much-needed space to the master suite (above) and created an extra bedroom/office with deck access (below).
The new rear, two-story addition adds over 2,000 square feet of living space without sacrificing the backyard. The repetition of the curved elements, such as the tall, cement-rendered columns that band the exterior, are a subtle reference to the scale and proportions of the Victorian style.
The star of the home is a 2,500-square-foot deck offering an outdoor grill and numerous seating areas—perfect for entertaining or enjoying the natural surroundings.
In southern Osaka, Japan, Horibe Associates designed a 911-square foot house that directs views outwards towards rice fields and woods beyond. However, at the center of the home is an open-air atrium with access from multiple rooms, creating garden-facing rooms that give a serene and nature-focused backdrop that changes with the seasons.
A small covered lanai-like patio provides a place to enjoy the outdoors, even if it's raining.
This view shows how the front facade is detached from the rest of the house to allow a tree to grow between the two parts.
Architect Kengo Kuma designed a floating, transparent structure supported by very thin steel columns. Transparency was a common design goal for the entire project.
Inspired by the surrounding landscape of chestnut trees, rocky hillside, and bubbling stream, Portuguese architecture firm 3r Ernesto Pereira chose to blend into, and take advantage of, the local geography rather than fight against it at this sleek, modern home near the coastal city of Porto. At a cost of €100,000 (approximately $125,000) and measuring about 140 square meters, this stunning, wood-and-glass retreat took about four months to construct.
Via Media Residence by Matt Fajkus Architecture | Photo by Leonid Furmansky
Via Media Residence by Matt Fajkus Architecture | Photo by Leonid Furmansky
Treetop views from the rooftop deck, adjacent to the master bedroom suite, offer a nature-fueled respite.
In the warmer months, the window can be raised to allow those on the deck and inside the cabin to chat face-to-face.
The mullet design provides ample outdoor entertaining space for social gatherings.
The rear of the house resembles the feeling of a tree house, suspended high up in the trees blending indoors with outdoors.
A large ipe deck nestled into the hillside is hidden from the road above.
In the Poplar Dock Marina of London sits a 1924 barge that has been transformed into Beecliffe, a contemporary floating home with simple, sophisticated interiors.
Mahogany decking continues onto this balcony, while a full-length slider makes it easy to fill the indoor spaces with fresh air. Curtains from The Shade Store provide privacy when needed.
Urban landscapes abut natural ones.
The orientation of the home captures the sunrise and moonrise over the water.
A single private deck to the south features an outdoor bath with a full, panoramic view.
Positioned towards the north, raked ceilings and windows draw natural light into the living area, while eaves and awnings block the harsh summer sun.
Multiple outdoor living spaces and a wraparound deck emphasize indoor/outdoor living.
Perched atop the historic Gilsey House, the J+K Residence also overlooks a storied neighborhood. The land, located north of Madison Square, was one of New York's last remaining family farms before becoming a bustling theater district. It then devolved into a neglected wholesale district until being rediscovered by artists and entrepreneurs.
The courtyard was created to be a gathering space where all rooms meet.
A look at the spectacular landscape.
The cedar-lined terrace has a fire pit which provides excellent additional space for outdoor entertaining.
The expansive terrace creates a smooth transition to the outdoors.
“We wanted to ‘cap’ the dwelling with a generous, almost sweeping canopy that would keep the majority of the high sun exposure areas in shade,” says Pande. “We also played with the roof volume to break free from the constraints of a typical ‘box modern’ home.”
This is the terrace which is just off the master bedroom.
The 2,466 square foot, two-level home features three bedrooms and two-and-a-half baths.
Outdoor area/balcony
View from Southwest @ Dusk
West Elevation @ Dusk
West Elevation
The expansive cantilevered decks let the clients enjoy the view they love from thirty feet above the ground.
The front of the house is composed of expansive, open terraces that look toward the boundary between the ocean and the jungle.
Sitting on the edge of a lake in the Mornington Peninsula, this house by Melbourne-based MA Architects was designed as a series of teak-clad modules with the main living areas in the center and large deck that extends from the living room.
Private garden with deck
Makai’s structural steel components were designed by Mark Donofrio and affixed to the lava at four points. The kitchen contains a Kohler sink and pot racks from IKEA. "Because of the angle of the lava, it’s asymmetrical," says architect Erin Moore.
Operable timber shutters and screens offer protection from extreme weather. Zoning the house into three distinct masses creates a partly sheltered courtyard to make this year-round blending of the indoors and outdoors possible.
Outdoor dining area

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.