58 Outdoor Shrubs Horizontal Fences, Walls Design Photos And Ideas

Exterior
Pool
McLean chose artificial turf for the front yard, where Hana Bea and her sister, Pilar, 9, play as Sharen looks on.
A black-stained Western red cedar fence now runs along the perimeter of Sharen McLean and Mark Derraugh’s property in Vancouver, part of a complete revamping of the couple’s outdoor space. The project was spearheaded by Sharen’s daughter, Andrea McLean, whose daughters and nephew make the most of the urban oasis.
Hana Bea, 6, follows the concrete pavers that lead from the front yard to the side entrance.
Back facade of the house says more. 
This giant window from ceiling to floor and almost in full width of the house, is responsible for the second light planning inside.
The home appears to float above the natural pool, adding an element of whimsy.
Beyond the living room and deck, a natural pool filled with koi fish serves as a unique focal point of the tropical garden.
The garden has been prepared with electrical and plumbing services in case they are required for the future installation of a summer house.
The sliding doors open to the marble-paved terrace.
The light well that allows for sunlight AND an addition above
The architects cite an admiration for the use of color in both Mexican vernacular architecture and the work of Mexican master architects Luis Barragán and Ricardo Legorreta, using strong colors as an homage to their work.
The house is supported by concrete walls at the edges of the house, and with steel beams running East to West. This creates a clear span in the house and across the deck.
The architects chose a swivel fireplace so the family can flexibly use it indoors or outdoors.
This second-floor extension, which is clad in zinc, rises from the rear of the building.
To keep the original street-level exterior view, the second-floor addition was set back from the building’s existing façade.
Private garden with deck
Deck overlooking Little Round Bay
The addition of an alfresco tub is perfect for relaxing on starry desert evenings.
Viewing Decks and Infinity Pool
The kitchen bar counter extends out to the patio, creating a great space for entertaining.
The rooftop pool and bar lured us back to the hotel. We couldn’t wait to experience more mind-blowing views of the New York surround while laying poolside in the sun. It’s a perch that can’t be beat in terms of the eyeful you get, but the views are so epic they dwarf the already small three-feet-deep plunge pool that seemed to be there mostly for standing in while taking selfies. But our kids swam and splashed in the water while we ordered from the rooftop bar menu—a lobster roll, a hamburger, French fries with tarragon aioli, a Dark and Stormy and more than one glass of Quinn Vins de Pays des Maures Rose.
Intended to be cutting-edge prototypes for modern living, the experiment ended up involving many of America's greatest architects, including Richard Neutra, Charles and Ray Eames, and Eero Saarinen—and had a major impact on modernist residential architecture.
After renovation
Garden Balcony
A fountain that spills into a palm sheltered pond at the entry.
In the front courtyard, a raised bluestone patio was built off the new kitchen for casual meals and entertaining. The Eames Molded Plastic Chairs are from Herman Miller. The dining table and benches are from Room & Board.
The ADU shares the backyard of the main home, but gabion retaining walls (rocks in wire cages) and an elevated terrace gives it an intimate space of its own.
“The most challenging part of the design was fusing the old part of the house with the new addition,” says principal architect Alex Terry. The character and architectural integrity of the single-level 1950s ranch house was thoughtfully reconsidered during the addition and remodel. The home’s front porch, typical of period, was refreshed with ipe decking and railing.
You'd never designed for special needs children before the Bancroft residence, how did you interpret the clients' needs?

Jack Hawkins, architect: I would like to say I did tons of research, but I didn't. I went with the parents' lead. I took most of my design cues from them. They're the immediate caregivers, they know their children and about autism. They did all the research and told me what was important.
Architect: YAMAMAR Design, Location: San Francisco, California
At the family home of an Israeli architect, modern and light-filled interiors enliven a brutalist, raw concrete structure.
Located in the city of Ramat HaSharon near Tel Aviv, the home that Pitsou Kedem designed for himself and his family boasts a powerful and striking horizontal form with a low silhouette.
Shadows of the pergola at rear yard patio
Indoor and outdoor entertaining is made simple by the dining room’s sliding glass doors, but the two spaces also share a literal common ground. Lapicida’s tumbled black limestone with white Carrara marble inserts sprawl from the kitchen, past the dining room, and onto the patio.
Swimming pool at rear yard
An outdoor shower is concealed in the side yard and features a weathered 
cedar slat enclosure.
A rough board-formed concrete wall hems in the courtyard garden creating an organic looking transition to the wild scrub oak beyond.
Courtyard featuring the Live Oak Tree.  The neutral tones on the homes exterior act as a canvas to nature showing a play of light on the exterior of the home throughout the day
Entry way to a modern, contemporary Key West home.  Clean lines, planting was done with minimal species and in groupings.
coastal midcentury modern // entry + drought-tolerant landscaping
Front Porch: Bronze sculpture by Gail Folwell
Street view, frontal, dusk
Street view, dusk
Innovative path lighting
Uptown Row sits less than 1000 feet away from a light rail station in uptown Phoenix. This greyfield development adds 10, 3 story single-family attached homes, each with their own private courtyard and roof deck
Components for low-cost prefab homes designed by Habitat for Humanity and the firm Minarc for South Central Los Angeles were trucked in and assembled over three days. Photos by Art Gray.
An asymmetrical mailbox incorporates mid-century geometry and new building materials into the front approach.
Green roof

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.