174 Outdoor Raised Planters Design Photos And Ideas

According to the architects, "the spatial arrangement of the ‘pocket’ courtyards is also driven by environmental concerns: the building is teased apart to maximize winter solar penetration and to capture prevailing cooling breezes."
Much of Roscommon House is single-story. With a total of 5,900 square feet of floor area, its footprint takes up the majority of the lot, so the architects cleverly sowed in green spaces wherever they could.
The columns are connected with wide, sandblasted glass panels that create a ceiling, which spreads light throughout the interiors during the day, and frames views of the stars at night.
Contemporary materials like zinc and glass contrast with a cast iron facade and slate roofs.
Perched atop the historic Gilsey House, the J+K Residence also overlooks a storied neighborhood. The land, located north of Madison Square, was one of New York's last remaining family farms before becoming a bustling theater district. It then devolved into a neglected wholesale district until being rediscovered by artists and entrepreneurs.
The knotty cedar cladding from Crenshaw Lumber was pretreated with an ebony stain from Timber Pro UV—twice on both sides—prior to being brought to the site, where it was left for eight weeks so that it could adjust to the moist seaside air before installation. “Cedar siding swells or shrinks when it gains or loses moisture while it reaches equilibrium with the content of the surrounding air,” says Michael. Photo by Coral von Zumwalt.
The couple often dine on the patio off the kitchen, warmed by a fireplace from Spark Modern Fires. Photo by Coral von Zumwalt.
The surrounding hillside offers beautiful views and miles of hiking trails.
Since land in downtown LA comes at a premium, most hotel pools are relegated to rooftops. Hotel Figueroa's ground-level pool is an extravagant and beloved original feature that adds to the property's character and lively social scene.
"The creation of a 'functionally active' series of retaining walls with our colleagues at Surfacedesign activates the space for use with an outdoor fireplace, bar-b-que, and climbing wall," notes Maniscalco.
The food cart specializes in smoked meat sandwiches. It sits on a patio event space that can hold up to 300 people with seating for 80.
The rooftop lounge overlooks the town square, cathedral, and Sierra Laguna Mountains, and is often used for unplugged concerts. The site's zoning allows for two additional floors, making future development of residential apartments or penthouses possible.
Key to the design is a generous connection to the rear courtyard, which makes it possible to live outside for half of the year and also easily host parties with 30 guests.
The 2,466 square foot, two-level home features three bedrooms and two-and-a-half baths.
There is even a private meditation garden off the master with a zen pond, waterfall feature, and a hot tub.
A full look at the exterior of the home from the backyard.
The rear terrace boasts a recently built heated swimming pool with an infinity edge.
Another glimpse of the views.
view to new addition from rear lawn
Rear view as guest inn entry from the bottom side
Green Roof and Ocean View
East Elevation
East Elevation Entry Detail
Custom Bioretention Planter (Landscape Architecture by CampionHruby)
The cedar decks were left to bleach in the sun for one summer and then finished with a light gray wash. Metal Solair chairs are in keeping with the tricolor palette of black, white, and green.
The meticulous landscaping was achieved by Australian landscape architect Jack Merlo.
The project’s chief designer Liu Kai and his team reconstructed the first floor to better connect it with its formerly isolated interior courtyard.
Because of its narrow site and messy interior layout, the original apartment was dark and cramped.
The updated deck got a new eating area.
Scott has incorporated a bespoke timber and steel staircase next to the terrace to create a sunny core.
The terrace is surrounded by a wildflower meadow green roof
Private and secluded terrace with view across London in the tree tops
Roof terrace with planters for fruit, vegetables and herbs
The backyard is a structured and geometric landscape. The fire pit doubles as a drainage pond for rainwater. Eventually, the ivy will completely hide the black stucco so one is surrounded by vegetation.
The light well that allows for sunlight AND an addition above
In this view, one can see how the curved addition makes space for an outdoor seating area with a fire pit, and eventually meets the clapboard form of the original house.
In contrast to the industrial neighborhood, the views from the upper-level deck look directly into the canopies of surrounding established trees.
On the western side of the home, the brick addition becomes sinuous to carve out leisure spaces in a new private courtyard, which is entirely enclosed by a white brick boundary wall. Large openings to the interior ensure seamless indoor/outdoor flow for the homeowners.
The high ceilings, natural light, and custom-made wooden furniture give the house a simple, fresh, and clean feel.
The roof deck is outfitted with Janus et Cie Amari Low Back lounge chairs.
On the sides of the front folding glass doors are vertical cement board fins that emphasize the street-side corner.
A facade of slate stone and warm wood gives the house a rustic, Southeast Asian character, while high, arched ceilings, and clean lines open up the interior spaces.
Passing through a patio and entranceway, one enters an open-plan living and dining area with ceilings that dip towards the four glass walls of the small interior garden.
The Baltic, one of Common's eight co-living residences spread throughout the New York City-area, is located in Brooklyn's Boerum Hill neighborhood.
Above, the chair is from Made, and the flower pots are from Habitat.
Near the house, Cooper clustered lush, big-leafed plants philodendron, purple heart, and flowering canna. Farther out, vegetable gardens sprout in raised beds, and thyme and mint thrive beneath citrus trees. Native California silver wild rye and matilija poppies bind the slope, bordering the low “snake wall” that winds around the yard, narrowly ducking beneath a big ficus tree with just enough clearance for a sprinting kid. Wide stadium steps connect the garden levels, turning the steep hillside into amphitheater seating.
A single crepe myrtle, which sports red blossoms in summer, defines the courtyard.
A maple tree grows through an ipe deck in the garden that Mary Barensfeld designed for a family in Berkeley, California. A reflecting pool separates it from a white-granite patio, which is furnished with a Petal dining table by Richard Schultz and chairs by Mario Bellini.
The renovation and two-story extension of this 1880 Adelaide bungalow includes a 23-foot rear lot with a pool.
Rear wall of courtyard

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.