151 Outdoor Boulders Design Photos And Ideas

The sand-colored fascia of the roofline allows the palapa to appear more integrated in its environment, as does the stone wall facade, which blends in with the boulders.
Sliding external screens provide privacy and shade from the sun.
Inspired by Japanese pocket gardens, the gardens are flanked on three sides by concrete and one wall of full glass that lights sitting areas adjacent to the lower level bedrooms.
The ceiling of the lower level is shou sugi ban cedar siding to match the exteriors.
"The house features two distinct approaches," says Schiller. "The family arrives via a long dirt road to the back side of the house, shaped as a single-story barn. Below the house, guests park in a dirt pull-off and arrive via a long grass path through meadow grasses, entering the house from the south via a wide, glue-laminated exterior stair."
The home is accessed from the rear via a gravel path.
The exterior decks are made of silicon-modified pine from OrganoWood.
Elevated on steel posts, the central volume and exterior deck project west toward the sea.
In addition to spacious flagstone patios, the landscaping includes a running creek, rear pond, as well as a rocky wet and dry creek on site.
The landscaping outside the master bath.
According to the architects, the house's "thinner dimensions not only display refinement of technique, but also remove visual weight from materials—the position being that lightness is good for the human spirit and visual heaviness is not."
A glimpse of the breezeway beneath the grated metal footbridge. The doors and accents were constructed from ipe wood.
The Vagabond Trailer at El Cosmico features a pink exterior and restored, marine-varnished birch interiors.
The columns are connected with wide, sandblasted glass panels that create a ceiling, which spreads light throughout the interiors during the day, and frames views of the stars at night.
The lower solid, concrete portion brings to mind elements of Native American adobe pueblos, while the sculptural form of the upper section conjures images of dinosaur fossils or spaceships.
The outdoor terrace features an infinity pool and spacious deck.
Villa Rakuen in Hyogo, Japan
"The house is integrated to the cliffside, leaving the least possible imprint," says Marianna Kapsimali, one of the studio’s founders.
view to new addition from rear lawn
The L-shaped layout embraces a patch of a private garden where the owners can lounge in the sunshine, picnic on the property, and take in views of the nearby lake.
View from courtyard toward the house
While Falck built most of the tiny home himself, he hired a local carpenter to build the window frame and door.
Adjacent to the cabin is a spacious deck that is raised above the ground on wooden stilts.
Studio Otto Felix opted for a Light Steel Frame system to minimize site impact and eliminate the need for concrete or bricks.
The home appears to float above the natural pool, adding an element of whimsy.
Beyond the living room and deck, a natural pool filled with koi fish serves as a unique focal point of the tropical garden.
Residents can view many forms of wildlife up close from the decked terrace. Spacious enough for a table and chairs, it is the ideal spot to rest and relax.
The wood-slatted louvers to provide shade from the setting sun and a breathtaking view.
The wooden rooftop deck is edged with river stone.
Outdoor Living
A look inside the entry courtyard flanked by the office to the west, the living area to the south, and the entrance to the east.
masonry West and South wall joinery giving rise to the corner window. Luminarias leading down to Fabric entry scrim.
Surrounded by glass panels, the deck has an infinity-edge effect.
"Below the horizontal plane, it was decided to reorganize the site in order to design a plateau that would become the outdoor living plane," says the firm. "The blasting residues were compacted and refused on the site to create the project’s new ground: a disturbed surface rather than one extracted from the territory."
The master bedroom was raised and cantilevered so as not to disturb the mature oak tree roots. Boulders are used as steps to the lawn.
Windows emphasize the horizontal lines and start to dematerialize its volume.
A small garden tucked away next to the entrance hallway offers a blissful place to dine al fresco.
The shack is only accessible via two ways: taking a boat across Pittwater Bay or hiking through the Ku-ring-gai Chase National Park.
Set high on a cliff along the south end of the beach, this residence of three glass-and-copper pavilions offers a mighty reward for conquering the steep ascent.
The deck connecting the two buildings has an outdoor rain shower and a soaking tub, both part of the property’s gray-water system.
Looking like a jewel box at dusk, Scott Stafne’s Canti-lever House rests easy in the middle of the Washington woods. With miles of hiking trails, lakes, and waterfalls to explore, Stafne’s property provides almost unlimited opportunity for outdoor adventures. The strong and sturdy house acts as a warm respite from the elements when the weather won’t cooperate, which is often—horizontal rain and whipping winds can be the norm.
Cedar slats mark the facade of the Worple's lakefront vacation home in Ontario.
Damon  Fuhrer Landscapes created a Japanese-inspired garden that incorporated bamboo, moss-covered boulders, and a water feature.
Each of the buildings provides cozy, cave-like spaces with generous, sun-lit porches that look out to stunning views.
The bocce court sits between the master bedroom patio and an outdoor dining area featuring Jean-Marie Massaud’s Seashell chairs from Dedon. To bring in natural light while limiting direct exposure, the couple designed a horizontal window for  the music room.
The Blue Sky prototype house leads a second life as desert getaway for David McAdam and his partner Scott Smith.
The Pierre | Olson Kundig
In the back, ivy climbs across the garage’s raw cedar cladding next to a gate that allows access to the laneway—but the boys prefer to climb the fence.
The house is divided into three sections connected by a series of outdoor galleries. “When I walk from one room to another, I have to go outdoors and feel the weather and nature—rain, cold, and sun,” says Sævik. 

Instead of emphasizing the expansive panorama of oak, pine, and aspen trees, the house frames select views—a move inspired by Japanese design.
Lung Hagem Arkitekter said: "The roof is executed in 270mm thick reinforced concrete with 20mm VIP insulation underneath. The concrete itself is water resistant, thus no additional roofing materials are required. As a result, the roof is a smooth white surface creating a dialogue with the rocky landscape, and giving the cabin its distinctive character."

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.