54 Outdoor Wood Fences, Walls Walkways Design Photos And Ideas

The lovely central atrium.
The home's low-maintenance Cor-Ten steel exterior can be easily washed down when needed.
The courtyard has a serene sitting area and frames views into the house and straight through to the other side.
The 2,466 square foot, two-level home features three bedrooms and two-and-a-half baths.
Custom Bioretention Planter (Landscape Architecture by CampionHruby)
The architects preserved the front of the house, but incorporated three bedrooms, a dining room, and lounge area into the new floor plan. They renovated the bathroom and laundry room and built a new powder room.
 "I want the members to feel completely comfortable and not want to leave," she says. "The property still maintains a beach-house charm."
The light well that allows for sunlight AND an addition above
The new patio connects to a fire pit lounge area via the wood walkway. Naber worked with McCullough Landscape to fashion the cement and rock patio. Decomposed granite replaced the grass, and Naber planted succulents from her wedding alongside cacti and native plants for a more drought-tolerant landscape.
"There are many silo houses out there, but the purity of the cylinder breaks down when interior execution is does not align," says Christoph Kaiser. "For the interior, I wanted to remain committed to something of the same breadth."
The remote, desert enclave sits just 700 feet from the tallest building in downtown Phoenix.
The rear elevation of the home faces North, taking advantage of natural light via extensive doors and clerestory windows tucked under the eaves.
Mature oak trees provide welcome shade in the warmer months.
The master bedroom was raised and cantilevered so as not to disturb the mature oak tree roots. Boulders are used as steps to the lawn.
Designed by Los Angeles-based creative agency Folklor in partnership with SKG Investments, Native retains the previous motel’s charm with original features like the stone fireplace and concrete aggregate floors.
Chong left enough space in the 16-foot-wide backyard for a garden and comfortable dining area.
Back patio
Viewing Decks and Infinity Pool
The kitchen bar counter extends out to the patio, creating a great space for entertaining.
An original 1957 California Ranch by Kemper/Nomland has been painted black and transformed into a pool/guest house.
A peaceful corner of Casa Meleku.
Garden
Garden Balcony
Entry
A fountain that spills into a palm sheltered pond at the entry.
The ADU shares the backyard of the main home, but gabion retaining walls (rocks in wire cages) and an elevated terrace gives it an intimate space of its own.
“I love the look of mass plantings,” notes Neely, near Mexican feather grasses--which thrive on the sunny lot.
A rear view of the narrow house shows how Chong twisted the house’s volumes to bring daylight into each room.
You'd never designed for special needs children before the Bancroft residence, how did you interpret the clients' needs?

Jack Hawkins, architect: I would like to say I did tons of research, but I didn't. I went with the parents' lead. I took most of my design cues from them. They're the immediate caregivers, they know their children and about autism. They did all the research and told me what was important.
Architect: YAMAMAR Design, Location: San Francisco, California
Shadows of the pergola at rear yard patio
Swimming pool at rear yard
Iceland prefab pioneers Tryggvi Thorsteinsson and Erla Dögg Ingjaldsdóttir of Minarc built this Culver City family home with mnmMOD  – a customizable, locally manufactured building system of prefabricated panels the duo designed, which minimizes energy consumption and reduces a home’s carbon footprint. Made with a blend of 30 percent recycled steel and cradle-to-cradle certified extruded polystyrene, mnmMOD components can be assembled with just a screw gun.
South / West view
Garden
Entrance view
“Sustainability is very important to us,” lead architect Heather Dubbeldam says. “It is easy to design with passive systems, to use passive sustainable principles to influence the design and layout of the house.” Her team reduced the need for air conditioning and artificial lighting through carefully positioned doors and windows that draw in natural light and breeze. New insulation, low-flow plumbing fixtures, and low-energy lighting also minimize the homeowners’ dependence on utilities.
A gently winding set of exposed aggregate concrete pads leads to the Wabi House’s front door. Mariscal sought to “hide the house behind a dense forest front yard.” As the crape myrtles grow in, they will further filter the home’s facade.
More than just a clever cover, the ipe wood shell of Mark Erman's spa, thanks to its 40-foot tracks, niftily navigates the rocky straights between spa shelter, dapper deck, and bespoke buffet table.
Innovative path lighting
An asymmetrical mailbox incorporates mid-century geometry and new building materials into the front approach.
Firepit and wire fox terrier with hardscape and landscape to exterior dining terrace at raised deck beyond
Changing the vehicular approach provides for direct garage access and allows for the drought-tolerant landscaping to contribute to both privacy and an enhanced streetscape.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.