76 Outdoor Wood Fences, Walls Grass Design Photos And Ideas

Sections of the walls along the south-facing deck are painted bright blue to complement the sauna's pinkish-red door.
The cabin's upper volume cantilevers over a wooden deck.
This private outdoor space would be otherwise unavailable within a hillside home.
The courtyard has a serene sitting area and frames views into the house and straight through to the other side.
The backyard gives a clear view of the modular construction.
Exterior wood-burning fireplaces draw original camping elements into the luxury of an enclosed, private cabin.
The newly landscaped yard is virtually maintenance free and features modern concrete hardscapes, as well as wood decking—perfect for alfresco entertaining.
The fenced-in backyard includes outdoor dining and a small green-roofed storage unit.
A full look at the exterior of the home from the backyard.
The spacious backyard.
Three story rear addition.
The south-facing deck leads out to the sauna.
Green Roof and Ocean View
Exterior
Custom Bioretention Planter (Landscape Architecture by CampionHruby)
rear of the house from the yard, a 16' wide sliding door opens up the living space
Durable fiber-cement HardiePlank clads the rear facade.
Residents can view many forms of wildlife up close from the decked terrace. Spacious enough for a table and chairs, it is the ideal spot to rest and relax.
"The homeowners hoped to transform their lot into a unified, beautiful, indoor-outdoor oasis linking their home, yard, and a new backyard shed in a designed experience where every detail would come together to compose the many smaller sub-spaces into an integrated whole," notes the design firm.
Concrete pavers line the new hardscape, which steps up to a deck built of ipe wood. Ipe wood has also been used for the built-in benches and fencing.
Carstensen updated the deck, replacing the vertical posts with screen to create a more open feeling.
The screened porch is just a few steps from the back door and deck, making for easy circulation between the different areas.
Carstensen landscaped the backyard and added a simple firepit circle with chairs. This seating area merges easily with the new screened porch.
A new outdoor deck addition, which meets the local council’s requirements for site coverage, was built in the rear garden.
Outdoor Living
The backyard is a structured and geometric landscape. The fire pit doubles as a drainage pond for rainwater. Eventually, the ivy will completely hide the black stucco so one is surrounded by vegetation.
"This long rectangular view was carefully detailed to widen the perspective of the garden, creating an optical illusion of making the garden itself feel wider then it actually is," says Ong.
The original extension blocked airflow and sunlight into the house, which resulted in dark, cramped living spaces. By adding three massive sliding doors to open up the garden-facing wall of the house, Ong has made the interiors look and feel brighter and more spacious.
The rear elevation of the home faces North, taking advantage of natural light via extensive doors and clerestory windows tucked under the eaves.
Mature oak trees provide welcome shade in the warmer months.
The master bedroom was raised and cantilevered so as not to disturb the mature oak tree roots. Boulders are used as steps to the lawn.
The renovation and two-story extension of this 1880 Adelaide bungalow includes a 23-foot rear lot with a pool.
The huge backyard has a newly added "rec room" and multiple entertaining areas.
A look at the rear of the home.
The living area opens to an expansive outdoor deck that frames river views.
A lounge space looks onto a calming moss garden and provides the perfect zen setting to relax with a cup of tea.
The back view of 3525 El Lado Drive.
Garden Balcony
A pebble mosaic and artificial turf divide the yard into zones that never need to be mowed.
The modern addition sits on a concrete platform that extends past the house’s envelope, creating welcoming patios on each side. “From any space within the home you are no more than a few steps from one of the outdoor spaces,” Busick says. On the west-facing back porch, Green Kite Chairs by Karim Rashid and a poppy-red hammock offer ideal spots from which to take in the sunset.
“We knew we had to connect the exterior to the interior,” says Juilland, who added the large window to the living room and French doors to make it easy to get in and out from the kitchen. The custom picnic table is custom-made from Ben Dagitz.
The best view of the sea comes from the master bedroom on the home's northern edge. Byron Bay is popular for surfing, so the residents can judge the surf conditions from the bedroom before heading out to the beach.
According to McCorkell, the l-shaped footprint “[braces] the dwelling from the predominant winter winds from the southeast.” The full-glazed façade faces the north, trapping the angles from the northern sun.
You'd never designed for special needs children before the Bancroft residence, how did you interpret the clients' needs?

Jack Hawkins, architect: I would like to say I did tons of research, but I didn't. I went with the parents' lead. I took most of my design cues from them. They're the immediate caregivers, they know their children and about autism. They did all the research and told me what was important.
A local nature enthusiast in the Gyeonggi province sets up a cafe and cabin retreat to combat a diminishing forest.  
Designed to be in harmony with the surrounding forest, Haru is a cafe and camping complex by South Korean firm B.U.S Architecture. The architects collaborated with the owner, who was born and raised in the area and already had years of experience running a campsite, to define what an outdoor lifestyle meant to each of them—and determine how to best convey it through architecture.  
On walks through the densely wooded landscape, they selected which trees would be preserved in order to create a sense of scale; in this sense, the pattern of the forest impacted the project from beginning to end.
“We were concerned that by elevating the first floor by six feet, we would be detaching the living space from the neighborhood,” Mitchell says. “Thus, we have an elevated exterior patio off of the rear that overlooks the sidewalk and brings the living space to the outdoors.”
Iceland prefab pioneers Tryggvi Thorsteinsson and Erla Dögg Ingjaldsdóttir of Minarc built this Culver City family home with mnmMOD  – a customizable, locally manufactured building system of prefabricated panels the duo designed, which minimizes energy consumption and reduces a home’s carbon footprint. Made with a blend of 30 percent recycled steel and cradle-to-cradle certified extruded polystyrene, mnmMOD components can be assembled with just a screw gun.
Underneath the raised deck, a play structure was formed out of vertical grain cedar slats. Punched openings reveal the playfulness, and is topped by a glass guard with button clips and large starphire glass panels. The modeled, integral color stucco carries the industrial feel from the inside to the outside, and the Weatherwood Stain on the cedar finishes this look.
The yard is at the lowest elevation on the property, and was carved out to have a place for the family to play and relax. The turf is by Heavenly Greens. The space features clear heart cedar boards with a reactive stain by Weatherwood Stains.  The 30 foot green wall in implemented in segments and features built in drip irrigation. The mirrored solar reflector, which appears to have just dropped out of planetary orbit,  grabs southern light and reflects it into the home and exterior spaces.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.