71 Outdoor Horizontal Fences, Walls Back Yard Design Photos And Ideas

Through the bright front door, a hallway leads to a spacious living and dining room, which opens to a garden.
Although the home's historic front facade needed to be preserved, the back of the residence was ripe for a remodel. The architects cladded the exterior in eastern cedar. The wood is offset with large expanses of glass, as well as yellow accents to add a playful atmosphere.
Sitting on the edge of a lake in the Mornington Peninsula, this house by Melbourne-based MA Architects was designed as a series of teak-clad modules with the main living areas in the center and large deck that extends from the living room.
The renovation and two-story extension of this 1880 Adelaide bungalow includes a 23-foot rear lot with a pool.
Built in 1962, Steel House #4 is one of seven iconic, steel-and-glass prefab homes designed by Donald Wexler and Richard Harrison as part of an affordable solution for the masses. Homeowner Jay Longtin served as the general contractor and performed the majority of the remodel work, aside from the outdoor floors, concrete, and pool, which were done by Architectural Blue.
In the back, ivy climbs across the garage’s raw cedar cladding next to a gate that allows access to the laneway—but the boys prefer to climb the fence.
Chong left enough space in the 16-foot-wide backyard for a garden and comfortable dining area.
Another distinct backyard nook.
A patio provides space for al fresco dining.
The huge backyard has a newly added "rec room" and multiple entertaining areas.
Deck overlooking Little Round Bay
Here is a peek at the exterior at night. As you can see, floor-to-ceiling sliding windows open onto a decked bamboo patio.
The addition of an alfresco tub is perfect for relaxing on starry desert evenings.
The kitchen bar counter extends out to the patio, creating a great space for entertaining.
The rooftop pool and bar lured us back to the hotel. We couldn’t wait to experience more mind-blowing views of the New York surround while laying poolside in the sun. It’s a perch that can’t be beat in terms of the eyeful you get, but the views are so epic they dwarf the already small three-feet-deep plunge pool that seemed to be there mostly for standing in while taking selfies. But our kids swam and splashed in the water while we ordered from the rooftop bar menu—a lobster roll, a hamburger, French fries with tarragon aioli, a Dark and Stormy and more than one glass of Quinn Vins de Pays des Maures Rose.
Homeowner Jay Longtin served as the general contractor and performed the majority of the remodel work, aside from the outdoor floors, concrete, and pool, which were done by Architectural Blue.
Garden Balcony
A pebble mosaic and artificial turf divide the yard into zones that never need to be mowed.
The ADU shares the backyard of the main home, but gabion retaining walls (rocks in wire cages) and an elevated terrace gives it an intimate space of its own.
The modern addition sits on a concrete platform that extends past the house’s envelope, creating welcoming patios on each side. “From any space within the home you are no more than a few steps from one of the outdoor spaces,” Busick says. On the west-facing back porch, Green Kite Chairs by Karim Rashid and a poppy-red hammock offer ideal spots from which to take in the sunset.
A rear view of the narrow house shows how Chong twisted the house’s volumes to bring daylight into each room.
Taking cues from a Japanese-influenced slatted screen applied to the house’s facade, Hufft Projects applied a ring of ipe wood around the perimeter of this outdoor firepit.
The best view of the sea comes from the master bedroom on the home's northern edge. Byron Bay is popular for surfing, so the residents can judge the surf conditions from the bedroom before heading out to the beach.
You'd never designed for special needs children before the Bancroft residence, how did you interpret the clients' needs?

Jack Hawkins, architect: I would like to say I did tons of research, but I didn't. I went with the parents' lead. I took most of my design cues from them. They're the immediate caregivers, they know their children and about autism. They did all the research and told me what was important.
Architect: YAMAMAR Design, Location: San Francisco, California
At the family home of an Israeli architect, modern and light-filled interiors enliven a brutalist, raw concrete structure.
Located in the city of Ramat HaSharon near Tel Aviv, the home that Pitsou Kedem designed for himself and his family boasts a powerful and striking horizontal form with a low silhouette.
Indoor and outdoor entertaining is made simple by the dining room’s sliding glass doors, but the two spaces also share a literal common ground. Lapicida’s tumbled black limestone with white Carrara marble inserts sprawl from the kitchen, past the dining room, and onto the patio.
Swimming pool at rear yard
Rear facade, with maximum glazing and balconies to maximize daylight, views and social interaction.
“We were concerned that by elevating the first floor by six feet, we would be detaching the living space from the neighborhood,” Mitchell says. “Thus, we have an elevated exterior patio off of the rear that overlooks the sidewalk and brings the living space to the outdoors.”
Underneath the raised deck, a play structure was formed out of vertical grain cedar slats. Punched openings reveal the playfulness, and is topped by a glass guard with button clips and large starphire glass panels. The modeled, integral color stucco carries the industrial feel from the inside to the outside, and the Weatherwood Stain on the cedar finishes this look.
The yard is at the lowest elevation on the property, and was carved out to have a place for the family to play and relax. The turf is by Heavenly Greens. The space features clear heart cedar boards with a reactive stain by Weatherwood Stains.  The 30 foot green wall in implemented in segments and features built in drip irrigation. The mirrored solar reflector, which appears to have just dropped out of planetary orbit,  grabs southern light and reflects it into the home and exterior spaces.
Backyard
Backyard
The viewing deck overlooks a canyon that's also home to beaver, moose, elk, deer, and bobcats.
The sun has just set on this view of the Wasatch Mountain Range.
The living room leads to a private outdoor patio. Before the renovation, the slightly below grade area was in plain sight to passersby, as it lays adjacent to the public walkway into the building. This less-than-ideal setup was addressed in the redesign by adding a slatted cedar perimeter fence, along with tall trees and shrubs. Clever hidden doors conceal patio storage under the entry walkway.
The gabled house, constructed from precast concrete panels by Superior Walls with wood framing, offers a pared-down suggestion of a traditional New England silhouette. The exterior cedar paneling also appears on the ceiling of the custom-built chef’s kitchen inside.
Asked to find an ecologically sustainable building solution, blaanc turned to a vernacular building technique that still thrives in certain pockets of rural Portugal, rammed earth.
It is all about contemplating the nature

The main living space and the entry-level interior of the house offer a view of the horizon, sea and local topography. The house features an impossible light steel frame and concrete footings to support the cedar box that contains the living space. From the living room, the owners can capture a 180 degrees view, due to the panoramic windows. The bedroom offers an axial and longer view across the cliff that parallels with the coast.
“Sustainability is very important to us,” lead architect Heather Dubbeldam says. “It is easy to design with passive systems, to use passive sustainable principles to influence the design and layout of the house.” Her team reduced the need for air conditioning and artificial lighting through carefully positioned doors and windows that draw in natural light and breeze. New insulation, low-flow plumbing fixtures, and low-energy lighting also minimize the homeowners’ dependence on utilities.
The team carried the concept of contrast through the exterior, juxtaposing the home’s 125-year-old red brick façade with vertical, black-stained cedar cladding at the back. “We wanted to celebrate the old alongside the new,” Dubbeldam says. Since the house is so well insulated, the extra heat that dark exteriors typically draw doesn’t penetrate beyond the boards’ surface.
IKEA chairs join a table from CB2; a Kawneer triple-sliding door opens to the family’s new ipe deck.
More than just a clever cover, the ipe wood shell of Mark Erman's spa, thanks to its 40-foot tracks, niftily navigates the rocky straights between spa shelter, dapper deck, and bespoke buffet table.

Whether it's a backyard patio, an infinity pool, or a rooftop terrace, these modern outdoor spaces add to the richness of daily life. Escape into nature, or get lost in city views. Wherever you are, let these outdoor photos take you somewhere new with inspirational ideas for yards, gardens, outdoor tubs and showers, patios, porches, and decks.