250 Office Storage Design Photos And Ideas

Whether it be a study, library, or craft room, the modern office is a tranquil place for you to flex your creativity, conduct meetings, and carry out day-to-day business. Cram the shelves with your favorite books, put the table in the middle of your room, or splurge on the perfect desk lamp—a great office should reflect your personal taste and inspire your best work.

Custom-milled built-ins provide ample storage.
The open-layout design is completely custom. The office area looks toward downtown Los Angeles through floor-to-ceiling windows and sliders.
"I've always loved the way buildings look when they're under construction, and the walls of the office are basically like open framing," Davis says.
The office features bespoke timber shelves, desks, and cabinets crafted from white oak. “My wife and I designed each piece of millwork, and we reviewed each interior elevation for function,” says Joseph. “Our senior project architect prepared the fabrication shop drawings, and we hired the fabricator directly, which allowed us to bypass the costly middle man and gave us complete quality control. We then hired a local carpenter to install and then finish the millwork on-site.”
The upper and lower level of the home feature exposed hemp panels.
The study at the top of the stairs allows access to the first-floor deck, and it’s one of the most unique design features in the home. “The raw brass swinging arm light can be rotated off the wall and positioned as required when sitting at the desk, while the light can be swung against the wall when accessing the deck,” Rhodes says.
"Stephanie used every inch of crawl space for built-ins so there is a ton of storage," shares Hixton. Dyer also added a washer and dryer discretely set behind doors for added convenience for the couple and any future caretaker.
Charlotte Perriand’s LC7 chair stands in the bedroom’s office nook, which also has a desk lamp scooped up from a Marseille flea market.
A built-in desk makes good use of the small footprint in the study.
“We all use the open study far more than we envisioned, and it functions well as a second lounge space for visiting kids,” say the owners.
In the parsonage volume, the floors are American oak with a black finish. An integrated desk designates a place to work from home.
While initially only Danielle occupied the office for her design and art direction work, Bryan now shares the space with her. Here's a peek of her desk.
Upgrade your live/work situation with these creative home office designs that suit a variety of needs.
The clients' request for a more flexible space that could accommodate guests and a home office was met by removing the wall and building closets in each corner. The original space featured a sloped ceiling, which was preserved, while two custom day beds make room for a centered desk and chair.
The entire unit is a custom design, fitted with drawers and a writable magnetic surface—just like a proper office.
The wife’s workspace is in the dining area. Her desk is concealed behind closet doors and can be neatly tucked away as needed.
Heliotrope Architects created a lofty space that allows the residents to connect fully with the outdoors while at work.
The client needed a spot to work from home, so Astrain designed this angled desk that works with the quirky geometry of the home. "When the client saw it being installed, she liked it so much she wanted more of them, and asked for another by her bed and by the entrance," says Astrain.
A look at the office workstations and conference room designed by Studio Zerbey Architecture & Design.
This detached home office unit by FORWARD Design | Architecture features a fire engine red exterior and ample storage within.
The office of Inwood Place offers a quiet reprieve from the hubbub of daily life.
The home office of 19th St. Residence by Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects peeks into the lush side yard.
The upper floor layout was rejiggered so that the kids' bedroom could be relocated, and now a cantilevered addition at the back of the house hosts a library space with full-height glass capturing a view to the backyard. The built-in shelving has a rich blue laminate, and the tiled wall to the left denotes the light well into the kitchen.
A workspace was installed below the preserved hutch cabinets. The staircase was also kept. Wood lines new openings, in contrast with retained casework.
This room is located in a brick addition that the architects estimate was built in the 1950s. "Because this space was an addition and of a different material and construction than the original home, we felt exposing and celebrating this difference would be best," says Hazelbaker. They did so by removing a built-in closet, exposing the brick wall, and installing the Vitsoe system that doesn’t obscure the difference between old and new.
A desk area makes use of space next to the kitchen—in case one of the daughters has homework.
The guest house also features a quiet work area, complete with a custom-built, L-shaped desk.
The desk can fold out and accommodate two people.
An upstairs desk can provide a place for Jen’s work or their kids’ homework. When not in use, it disappears into the wall.
Colors, materials, and patterns on the interior echo those on the exterior. A large window and skylight help the structure feel connected to the backyard.
A small nook in the triangular projection of the floor plan is utilized as a home office with a custom-built desk.
The office features built-in bookshelves and storage, plus a table by Jardin.
A peek inside the light-filled office on the north side of the house.
The upper-level office, where the materiality of the Douglas Fir ceiling has the most impact, takes on the feeling of a true cabin in the woods.
The home also offers a large office and craft space. Large sliding doors and windows brighten the space with natural light.
This stand-up study nook with built-in storage can also be used as a bar.
The loft space includes a raised area that can be used as a desk or a platform for a double mattress. The observation turret lets in natural light and frames views of the town to the east.
A home office occupies the light well, with views to the living room above, and a library space below. What would typically be the dark middle of the house is bathed in sunlight and enjoys a feeling of expansive vertical space.
A LC4 Chaise by Le Corbusier sits in the study, where wrestling mats cover the polished concrete floors.
The study has a Nakashima table, MR chairs by Knoll and a Robert Rauschenberg print.
Sunken double height office
A peek inside the ground-floor workshop designed for the grandfather’s woodworking projects.
A built-in desk area offers a quiet nook to read, write, and work.
In a private study, a thick built-in counter desk composed of marble and Savior Blue limestone brings texture and color to the neutral scheme, and highlights the artwork.
The library provides sleek, closed storage and open shelves that reach over 12 feet high. A Moroso/Diesel Cloudscape Chair sits beside the De La Espada Laurel Coffee Table, with a Flos String Light strung overhead. The painting is by Krzysztof Kokoryn.
A look at the studio, which is also home to Richard and Daniela's joint architectural venture, the Inverse Project.
The office is the ultimate blend of the Raskinds design styles: Hollywood Regency and California Eclectic. The walls are a sage green color, Granite from Dunn Edwards, and the room features a 1960s pendant that originally hung in the home's master bedroom.
A timber-lined study on the upper floor of the parents' suite overlooks a private outdoor courtyard open to the sky and tree canopy.
The wood-slatted library is soundproofed for ultimate comfort.
Shake Shack wanted to make sure its employees had plenty of space to recharge throughout the day, so the company tasked Hsu and his team with creating relaxing common areas.
Hsu and his team were involved in the renovation process from top-to-bottom—from curating all of the furnishings and artwork to designing custom wooden pieces.
On the other side of the open loft is a quiet yet spacious office with custom birch storage.
The millwork from the living/dining area and kitchen is carried up into the office, creating plenty of storage space, as well as spots for Bjorndahl and Keeton to display their trinkets from their travels, such as an ombre painting they picked up in Marfa. Francis says they “also wanted to incorporate other natural materials, such as the Texas Limestone used for the desk.”
The light-filled office overlooks stunning views. The stairs to the loft include built-in storage and shelving—a space-saving solution inspired by the couple's experience living in a tiny house.
NeueHouse Bradbury will provide private high-end cultural events for its members.