14 Office Medium Hardwood Floors Library Shelves Bookcase Design Photos And Ideas

Whether it be a study, library, or craft room, the modern office is a tranquil place for you to flex your creativity, conduct meetings, and carry out day-to-day business. Cram the shelves with your favorite books, put the table in the middle of your room, or splurge on the perfect desk lamp—a great office should reflect your personal taste and inspire your best work.

Chris, at left, and Techentin stand in the library, which they outfitted with a solid brass counter. The multi pendant is by Louis Weisdorf and the refrigerator is by U-Line.
In the library, tucked beneath the renovated staircase, is a reading nook featuring cushion fabric by Sarah Morris for Maharam. The pendant is by Louis Weisdorf for Gubi, and the sconce is by Bernard Schottlander for DCW éditions.
Curved green panelled joinery towards the study hideaway
The stepped wooden platforms provide built-in seats for the library. Down the stairs to the left is a guest room.
The upper floor layout was rejiggered so that the kids' bedroom could be relocated, and now a cantilevered addition at the back of the house hosts a library space with full-height glass capturing a view to the backyard. The built-in shelving has a rich blue laminate, and the tiled wall to the left denotes the light well into the kitchen.
The library.
Work space
The new layout maximizes the utility of the home's 4,100 square feet.
The long table accomodates enough room for the client’s business meetings and research materials for writing projects or for guests to use as a breakfast table.
Eric Lamers of Hammerhead, a craft-based contractor specializing in midcentury renovation projects, worked on the house before Andrew and his wife, Dustin Ferrer, acquired it in 2013, but it still needed a good deal of restoration. The home features an impressive collection of vintage furnishings, including an Elephant Stool by Sori Yanagi and a Luther Conover chair.
Office
Guelph Deep Energy Retrofit - Office
An interior fit out of an existing Coach House, previously renovated by Dubbeldam Architecture + Design