392 Living Room Bench Design Photos And Ideas

A close-up detail of the striking material connection between timber and concrete.
The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
Fireplace
Wein House - Besonías Almeida arquitectos
The living room.
Main living room view.
Potrero Residence Living-Dining-Kitchen
Potrero Residence Living
Living Room
When Studio Tack was brought on to revive the 1960s structure, they set out to showcase the history and charm of the property—but to do it through a modern lens. They preserved the eccentricities that make the property so special, but brought it into the modern world with fresh new furnishings, updated materials, and a relaxed, bohemian vibe.
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Walls of glass create a seamless flow—integrating the home into its surroundings.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
Expansive windows have been installed to flood the house with sunlight and capture sweeping views of the park outside.
Overhead storage and wall cabinetry were removed to make the interior more spacious.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
Interior View
The living room was revitalized by Decor Aid with several new furniture additions and refined accents. The balance of the space also had to be perfected with object placement. Each sculptural piece incorporates a different material, adding further layers of visual interest.
The design choices showcase the entry's grand scale and generous proportions.
"Typical electricity bills should be between $15 to $25 per month," Impola states. With 10 windows evenly distributed along the walls, the interior space receives an abundance of natural light throughout the day.
The family wanted a house that felt like a traditional bungalow. The architects achieved this by creating a low opening at the rear terrace, with low pivot and sliding doors opening through the house and framing the ocean view beyond.
Upon entering the house, one immediately sees right through to the rear garden from the main corridor.
The eco-friendly home is equipped with rainwater harvesting, hydronic heating, and a compost and vegetable garden.
Sustainable features include locally and sustainably harvested Victorian hardwood with low VOC finishes and formaldehyde-free plywood.
WARC Studio founder Andrew Wilson came up with a design solution that would open up the interiors to the garden and pool, but still protect the home from the harsh afternoon sun from the west.
A look inside the glazed entry facing the living pavilion.
The interior boasts an industrial aesthetic achieved by the exposed brick wall, concrete surfaces, and copper finishes.
Beds are lofted above the kitchenette and large bench, and are accessible by wooden ladders.
Large sliding doors fully enable indoor/outdoor living.
The minimalist material palette is a mix of whitewashed stucco, wood, and concrete.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
A fold-down table and multi-use bench allow the lower level to also function as a sleeping area.
A peek at the open-plan living, dining, and kitchen areas.
Here is a glimpse of the mesmerizing views the home frames of the surrounding Bay Area.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."
"We needed furniture that could be easily wiped down and rid of sand from the beach and dirt from our hikes; a leather sofa was a must," she says. Jorie added a daybed to the living area as an extra space to sleep, if needed.
The armchair is by Ricardo Fasenello.
In the living room, a pair of Frog chairs by Piero Lissoni for Living Divani join custom leather furnishings. The family can finally display all their books and artworks, including the large-scale piece, Topophilia-Imbuing in Monet, 2005, by Keiko Hara.
Contemporary materials like concrete and steel are a wonderful contrast to the ancient stone walls.
Living area
Thirty-foot ceilings feature skylights for increased natural lighting. The walls are paneled in larch and provide concert-hall quality acoustics, and the floors are a polished black concrete.
A wall of windows frames the spectacular view of the lake and imparts a dynamic sense of place throughout the open-plan living area.
The Baltic residence's shared spaces include a 24-hour gym and plenty of lounge areas.
With plants both inside and out, the house feels immersed in nature.
Much of Zee's furniture is made by herself with Katie Gong including her coffee table, dining table, and large bench. The pendant lamps are by Sam Lee with a Saffron and Poe chair in the corner and Kudd Krig Home tapestry behind. The neon art on the wall is by Meryl Pataky, and the ceramic knots are by MQuan Studio.
This “alley” veers then off at a right angle to become an indoor “courtyard” lined with green plants near the back section of the house.
Shelter Island is two-and-a-half hours from New York City, and is accessible only by a seven-minute ferry ride – just enough, Cary says, “to free you from the bonds of the city.” Courtesy Architects and Artisans.
The cabins—all designed in-house—sport a minimalist aesthetic, deliberately pared-down to let nature take the spotlight.
The angled fireplace is clad in Grove Brickworks field tile from Waterworks – laid vertically with no grout in between.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.