585 Living Room Recessed Lighting Design Photos And Ideas

Living room from front door framing the landscape.
Numazu Club in Numazu, Japan
The front of the wall that separates the kitchen from this playroom is a chalkboard where the couple’s son can play and draw.
Massive glazing in the communal area frame views of a desert knoll to the north.
A view of the wine/fire lounge looking out toward the entry.
A cozy den with an original fireplace sits just off the kitchen. The fireplace, which appears in photographs taken by Shulman, originally had a two-story tall flue and was suspended from chains. Now, it sits securely on a stone platform and the flue ends at the first-floor ceiling.
Floor-to-ceiling glass walls on both sides of the main living room allow sweeping views straight through the house.
The homeowners are avid readers, and built-in book storage and reading nooks cater to their lifestyle, adding warmth to the interiors.
The material palette of concrete, weathered steel, and natural cedar mimics the colors and textures of the hills.
A deep bench below the windows extends the length of the space, providing additional seating. In addition to large parties, the living room also plays to host music recitals. Acoustic wood ceiling panels enhance the sound quality and provide visual warmth. Built-in benches and steps allow guests to find a comfortable corner.
Fireplace Detail w/ Custom Hinged Screen
Living Room
Living Room
This outdoor room is flanked by rammed earth walls constructed from soil excavated on site.
Traditional Santorini cave houses usually have long, deep floor plans with narrow facades, but with this house, the architects inverted the proportions to created a slender, rectangular plan with a 33-feet long glazed façade that opens the interiors to the pool terrace, sea views.
The neutral color palette was carried over to the interior design, a collaborative effort between Connie Wone, the senior interior designer at Swatt Miers Architects, and Elisa Chambers of Snake River Interiors.
A view of the living area from the kitchen. The luxury gas fireplace is from Ortal.
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
Although this living space is open to the open-plan kitchen/dining area, the change in levels between the two rooms makes it feel like two separate spaces.
The chimney is clad in stone, with a fireplace on each floor, and can be seen through the large skylight in this living space.
The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.
The floors throughout the home are rift-cut American White Oak finished with Rubio Monocoat.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
The ceiling slopes upward at the edges of the house to reinforce the sense of expansiveness created by the panoramic views.
Pocket-sliding glass doors offer seamless connection to the outdoors.
Bright white walls and warm wood details provide the perfect backdrop for an array of colorful furnishings.
Moveable glass walls allow the home to open completely to the garden.
Interior designer Tici Andriani sourced furnishings from Casual Móveis. Galeria Eduardo Fernandes curated the home's extensive artwork.
Between the garden courtyard and sheltered decks that lead out to a pool is an internal living wing. Here, the slope of the timber clad has been carefully placed to provide shelter from the common high winds.
Turning to the lush green rainforest surroundings for inspiration, the team has updated the interiors with smoked oak floors and soft, neutral colors to better highlight the property's unique setting.
A look inside the den with a second fireplace. "Jackie actually had to buy the quarry in Italy as they were running out of marble for the home," notes the listing agents. "Jackie brought the workers over from Italy to build and place the three connected fireplaces. The quarry passed with his estate when he passed away."
The property includes four bars—one of which seats 13 people.
Full-height glazing wraps around the home for spectacular views of the woods.
"The concept of the home is a musical note—hence the roundness of the design. As with a note, it never ends," explain the RE/MAX TOWN & COUNTRY listing agents.
A look at the small sitting room with sliding doors to the exterior.
A detail of the wood-buring fireplace.
The cozy living area features a white-on-white palette.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
The gray-blue siding continues from the exterior to the interior to reinforce the seamless indoor-outdoor experience. The Callen chair and ottoman are from Room and Board.
Extensive glazing provides ample natural light and panoramic views of the surrounding scenery.
 A central staircase with perforated metal treads and risers allows natural light to filter down from the roof-deck level through the center of the home.
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
Living Room
Faced with a giant wall of glass, the new concrete extension houses an open-plan living area, dining room and kitchen.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
A white beamed ceiling adds structure to the open and airy living space bookended by immersive views of nature.
Modern Danish design has informed the minimalist interior, which is dressed in cozy fabrics and a muted natural palette.
Massive walls of glass and large overhangs immerse guests in the Northern Sea landscape without sacrificing comfort.
The glazed door next to the wood-burning fireplace leads to the annex on the west side of the property.
The entertainment box includes built-in shelving and a television mount.
Feng Shui principles have informed the placement of the mirrored surfaces. In the living room, the mirrored panel has been placed so that the tenant can't see himself in the mirror when sitting on the sofa.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.