150 Living Room Wall Lighting Coffee Tables Design Photos And Ideas

The cozy parlor-floor living room is anchored by a fireplace from the Dutch company Rais.
LaMetric's new Sky mosaic light panels.
Radiant floor heating, a high-efficiency boiler, a heat recovery ventilator, and a convection wood stove work to conserve energy.
Massive glass doors slide open and connect the tasting room to the Napa landscape.
The interior of the tasting room is outfitted with Eero Saarinen-designed chairs, North African rugs, Douglas fir siding, and a terrazzo floor.
Craving more adventure, a couple decide to make a radical life change by becoming full-time Airstream residents and renovators.
To retain and emphasize the traditional architecture of the building, the architects used natural terra-cotta for the floors, and stripped the paint from the walls to expose the beautiful textures and imperfections of the original brickwork.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
Clerestory windows line the top edge of the room.
Large windows, a rich wood paneled ceiling, and brick make up this cozy living room.
In the family room, "short ribbon windows were replaced with a wall of glass" for indoor/outdoor flow.
The double-height great room encompasses much of the completely renewed section in the middle of the home—which includes the living, dining, and kitchen spaces. Since the existing floor slabs had cracks in them, Jay and Melissa floated new concrete floor slabs over the existing. They replicated the original as close as possible, and polished the final result.
Large windows offer expansive views of the Malibu hillside.
Within, the curving interiors are spread loosely across five levels.
A lovely little corner vignette.
The sofa in the family room was designed by Helgerson with Magnifique fabric by Kravet. The 265 Wall Lamp is by Paolo Rizzatto for Flos, and the pine coffee table is from The Good Mod, a local shop in Portland.
Design firm Dash Marshall worked with Structure NYC to customize a spec apartment on the Brooklyn waterfront for Rachel Klauber-Speiden and Josh Empson. Built-ins, multiuse spaces, and clever design details give the couple the flexibility and personalization they sought.  The closet wallpaper is Nuvole from Cole & Son’s Fornasetti collection.
A highly curated collection of artwork adorns the vibrant lobby, which is richly textured with dark woods, lush jewel-toned velvets, brass, and leather. A work by Jesse Mockrin hangs above the hearth.
The skylights in the hotel's lobby were old, dirty, and "a little bit decrepit," according to Goldstein. The updated space is filled with light and buzzing with creativity.
The wood-paneled ceiling is surrounded by walls of glass. The decorative window screens are actually water-cut aluminum copies of the original plastic ones.
The open floor-plan is anchored around the original concrete fireplace.
Originally built in the 1960s, this light-filled property underwent a complete program of renovation and extension. A modern fireplace was clad with natural stone to complement the oak ceiling.
Located at the center of the home, the new two-level atrium connects the existing living areas to the attic spaces above.
Elements of the American West blend with natural materials and rich textures to create a warm, welcoming retreat that celebrates great design.
Eco-friendly features like solar panels and rainwater catchments keep this retreat's environmental footprint small. Immediately to the right of the entry is the main living space, which features a Jetmaster 700D wood-burning fireplace with a tiled hearth.
The Great Room is stylishly fitted out with a Holly Hunt coffee table, Stefan Heiliger "De Sede" chairs, Thayer Coggin Lloyd sofas, a Robert James Nantucket Occasional Table, and sconces by Lianne Gold for Ralph Pucci.
The massive, thermally broken steel windows were installed by crane.
The open-plan living areas feature rift sawn white-oak floors, teak ceilings, and plaster walls that provide a soft contrast to the hard steel-beams and lines.
A small wood-burning stove anchors a corner of the living room that offers straight-on views of the snow-capped volcanoes.
"My wife sourced pieces from nearly every corner of the world, from Canadian throws for the beds, to some Scandinavian details and Estonian cutlery," explains Nicolas. "We found Andean pieces such as stone mortars and human representations from the Mapuche culture." Here, a retro travel poster hangs above two fleece-covered milking stools.
For added flexibility, the designers have inserted a rotating table that can pivot outward to accommodate larger gatherings.
The living room opens to an airy enclosed sunroom.
The elegant white-stucco living room is accented with exposed wood beams and anchored by a wood-burning fireplace.
The pristine home has been recently restored, maintaining its period charm and character and infusing it with contemporary style.
The fresh, white interiors help the home feel more spacious and offset the exposed wood beams.
The solid timber sideboard and framed mirror had belonged to the owner’s grandmother, and are now prominently positioned in the living room.
round room
Artwork fills the hotel's restaurant as well.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Unité d'Habitation in Marseille, France
The cool midcentury fireplace was designed in 1965 by Spanish architects Alfonso Mila and Federico Correa.
North-facing skylights were cut out from the roof to brighten the interiors and establish a visual connection to the bushy site.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
The garden room has a built-in bench and free-standing fireplace. This area works as overflow for the adjacent kitchen, which allows people to see the cook in action, yet still lounge. The living room is a bit more removed, located just two concrete steps away.
The interiors boast a chic, contemporary feel.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.