98 Living Room Wall Lighting Bench Design Photos And Ideas

A picture window over a custom concrete bench fashions a window seat. “Family, friends, and animals all enjoy the various places to relax in the lounge,” says the homeowner. “The window seat is universally the most prized nook in the home.”
An inset shelf is a decorative feature above the firewood storage. “We enjoy the low sun in the winter mornings and the toasty warmth from the Jotul stove, which heats the whole back of the house,” say the clients.
This custom storage bench with a built-in cabinet and mirror was designed and fabricated by Bean Buro. The unit is made from wood, marble, and an upholstered leather seat. It’s designed to create a moment of pause when arriving or leaving the apartment.
Resting along the crest of a volcanic crater on the little-known island of Nisyros in the Aegean Sea, Villa Nemésis marries the mystique of ancient Greece with modern design.
The light-filled lounge includes a 10-seat built-in sofa. The floors throughout are engineered American oak.
Custom-built from the ground up, a 360-square-foot tiny house on wheels is an affordable, off-grid paradise for a family of three in Hawaii.
Living space
To hide visual clutter, storage is hidden behind wood paneling. Built-in areas, like the reading nook, also contain secret storage.
Simon chose two differing fabrics for this entryway nook, textiles from Morocco, a throw from West Elm, and a stool from CB2. The oil painting above is a vintage find from Round Top.
Front entry and living area.
Each home that Wright designed was unique to its circumstances, and the Penfield House was no exception. Set on 30 acres in Lake County, Ohio, the 1950 home has taller ceilings and an elongated profile to accommodate the client Louis Penfield—who was six foot eight.
A view down the aisle to the bathroom, with the kitchen on the left and the eat/work counter on the right. The Modern Caravan combined walnut cabinetry and red oak flooring, with white counters, tile, and walls.
The couple made several decisions about the home together, from the appropriate size to the types of spaces they needed.
Living Area
Living Area
Cables clip onto the ceiling to support an upper bunk, while the bench folds out into a bed. The Airstream can sleep seven comfortably.
"I based the whole palette off the orange wall sconces," says Robin, who purchased the lights off Ebay from Denmark.
Furnishings fold away to create a sense of spaciousness in the compact Airstream. The vinyl floor is from Altra floor in the UK.
The first floor is a continuous public space featuring a dining area, kitchen, and living room.
The minimalist boat is fitted with bespoke wall sconces and custom-made upholstery.
The calm, muted palette is perfectly suited to the Dusty Parakeet's watery surroundings.
Simple walls, geometric flooring, and a handful of modern pieces make all the difference.
Interior entry
This photo shows the elevator bed in the raised position, leaving the living room open. A tiny fold-down desk provides office space.
Australian firm Archiblox designed the world's first carbon-positive prefab with interiors filled with sustainably sourced plywood with formaldehyde- and VOC-free finishes.
When the casement windows are opened, family members can bask in sunlight while reading a book indoors.
The wall paneling and living room screens are a waxed white oak.
From the main room, passageways lead to the bedroom and bathroom.
A purposeful nook for storing coats and taking off shoes is lined with vertical subway tile. The brick floor elegantly meets the pistachio green tile floor, which helps to define the alcove from the main space.
Light cascades onto the window seat from glazing placed high on the wall.
A built-in bench below the window is ready for a good curl-up, with a full wall of shelves nearby.
A floor-to-ceiling curtain is set up to provide additional privacy and light modulation when needed.
An alcove off of the laid-back living space provides another spot for "impromptu reading or rest," say the architects, which allows family members to engage in separate activities within the same space.
Poul Kjaerholm and Jørgen Høj Snedkerier lounge chairs from the ’50s.
Just a few steps off Paris' Grands Boulevards, Hôtel Bienvenue received a colorful and modern redesign by interior designer Chloé Nègre. Housed in the former Hôtel Villa Fenelon, the renovation of the century-old structure marks the first hotel project for Chloé Nègre, a former protégée of architect and designer India Mahdavi. Hôtel Bienvenue is the latest addition to hotelier Adrien Gloaguen’s portfolio, which also includes Hôtel Panache and Hôtel Paradis. True to its name, the hotel welcomes every guest like a member of the family.
A pull out-green bench can serve as a sleeping area. The energy-efficient cabins face the sun and feature large, glazed facades that draw in light and warmth.
The Rush House at Sea Ranch followed the typical material palette of wood and glass; windows were located specifically so that they took advantage of views of the water and the surrounding landscape.
Breakfast bar seating lies next to a tiny, efficient kitchen.
The couple efficiently divided the space to create fully functional zones. This view is from the bed looking towards the other end of the Airstream.
The corner living/dining room offers both north and east exposures with Central Park and city views.
Interior House
After: The Cashios installed bench seating with shelves below.
Front area with kids and dog
The furniture, the hand rail, the ladder, the HVAC box, and the sofa/bed combo are made of walnut.
Living Room, Sofa designed by the Architects
Part modern art sculpture, part cozy cabin that connects with its natural surroundings, Ufogel is an out-of-this-world vacation home that celebrates bold, convention-defying architecture.
After the kitchen and dining comes the living room, which is fitted with a DIY couch that pulls out to a twin-sized bed. Across from the couch, in the heart of the bus, is a tiny wood stove and hearth, which is the primary source of heat.
living area
The zen garden placed at the heart of the ryokan is designed to "juxtapose east and west; traditional and contemporary."
The light-filled welcome area features an open library, seating, and a zen garden.
The living room opens to a spacious outdoor deck.
The fresh, white interiors help the home feel more spacious and offset the exposed wood beams.
round room
LIVING ROOM FEATURE WALL: A great living room feature wall using BESTÅ wall units can be arranged to create a striking composition while maximizing storage across the 10-ft high ceilings. More BESTÅ units are installed at the seated height and paired with DIY wood cubbies for the perfect reading bench.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.