108 Living Room Table Lighting Ceiling Lighting Design Photos And Ideas

Cuddington had the drywall removed to reveal the house’s original structural framework, which in turn screens the living areas while also allowing visual connection with the front door. "Having the ability to just swap out [the drywall] and open it up gave the home a sense of arrival and a preface to the type of materials that were being used in the project," says Cuddington.
Anodized aluminum-and-glass sliding doors are all that separate guests from the peaceful environs.
The living room includes a Tai Ping rug, Philip Arctander armchairs, a Marco Fine Furniture sofa, and a MRCW Design Build coffee table.
Rossi kept important features of the old home throughout, such as the built-ins, fireplace, and original floors.
In contrast to the dark exterior, the interior of the main residence is dressed in a stark shade of white, complementing the original hardwoods lining the floor throughout. Various sized windows line the walls, inviting an abundance of natural light inside.
The built-in sofa anchors the living room and faces the existing fireplace. The Leather Oval Chair with a red steel base sits off to the side, and the coffee table was fashioned by attaching vintage steel legs to another tile sample board.
The living room includes a vintage George Nelson sling sofa and concrete stools by CB2.
A look at the living room in the Callister-designed structure. The large room offers built-in seating, as well as custom shutters and paneling along the ceiling.
In the living area and kitchen, materials such as concrete and ceramic tiles were chosen for affordability and durability. The angled skylight above the living room provides a void in the slab that could be utilized for a stair or ladder should a third story need to be added in the future.
A bespoke timber joinery unit separates the bedroom from the living space. It has been designed so that it can be easily reconfigured if the need arises for another bedroom in part of the living space.
The open-plan residential floor has been designed so that it can be easily adapted in the future. The joinery between the bedroom and the living space offers privacy without completely separating the two areas.
Boiserie panels made of zebrawood create a cozy nook in the main living area and also form a picture rail to display the client’s art collection.
Preda elegantly reallocated the space to contain a side-by-side living room and dining room area, with the latter defined by a custom Cor-Ten steel and zebrawood bookcase designed by the firm. The dining table is by Alepreda for miduny, the firm’s sister furniture company. The fireplace is an ethanol model, since incorporating a chimney wasn’t possible in the building.
Yellow—one of Elrod's favorite accent colors—plays throughout the home.
Many of the pieces were designed by Elrod and custom made specifically for the home.
The home comes complete with all the original Elrod furnishings and art—including this massive carpet by V’Soske.
The upper penthouse provides stunning city views from a terrace that extends off the living room.
Italian designer Renzo Mongiardino revamped the 269-year-old property in the 1980s, enhancing the home's neoclassical and Middle Eastern design detailing.
At a home designed in the 1980s in Connecticut, the central space of the home is occupied by a hearth with an adjacent space for firewood storage. Together, they form a symmetrical composition.
The bright yellow skylight was deliberately placed closest to the living spaces in the house, as the color signifies Venus and activity.
The Country French style is more apparent in the family room, which features a cathedral ceiling strapped with wooden beams. Natural light seeps into the space from large windows and doors along both sides of the room, as well as dormer windows along the ceiling.
In the living room, a large built-in sectional with integrated storage frees up floor space and can accommodate more people than freestanding furniture, which would chop up the interior.
The exterior materials are carried inside to a slatted entryway that conceals a utility unit and closet.
Bright pops of colored materials that are tufted and quilted are unique to GAN.
Built in 1953 for Samuel and Dorothy Eppstein, the ranch-style home is an exemplary representation of Prairie School-style architecture and Usonian thinking. Constructed by the original homeowners, the midcentury residence displays a history of care and thoughtfulness in every detail. The home has been completely renovated and furnished, staying true to the original era of the home and preserving the handiwork, craft, and brilliance of the original. The massive undertaking was led by husband-and-wife team Tony Hillebrandt and Marika Broere after careful research and conversations with previous residents. The result is a beautiful restoration which respects the history of the home.
To maximize functionality in the original two-story home, Office of Architecture treated the residence to a complete gut renovation, which allowed for the new four-level layout.
Manhattan Daybed by Guy Rogers.
In the study, an Anglepoise lamp complements the custom drapes by Moon Fabrics.
The open floor plan, which blends dining and living spaces, is ideal for family or friendly gatherings. The 20-foot ceilings give the home a loft-like feel.
According to Tom Papinchak, president of Usonian Preservation, the restoration was the most difficult part of relocating Frank Lloyd Wright's Mäntylä House. "The family raised several children in house, so there was wear and tear," says Papinchak. "We questioned whether we restore it to its original, pristine state. There is a fine line there." Ultimately, they did restore 40 linear feet of cypress.
The entryway greets visitors with cedar-paneled ceilings and a strong midcentury vibe.
In the elegant, wood-paneled television room, a painting by Richard Prince hangs above a custom-made sofa by Jonas and a brass Gabriella Crespi table from Nilufar.
The minimalist living room includes built-in seating.
"Rooms required thoughtfully scaled and placed pieces," say the designers. "Because of the numerous large windows in every room of the house, the color choices and textures were chosen with inspiration from outside."
In the living room, a Croft House sofa cozies up to a Casamidy coffee table and leather-wrapped Remnant Stools from Cuffhome.
The apartments feature the Scent to Sleep range by London-based fragrance company Neom. The fragrance is a blend of 19 essential oils—including English lavender, sweet basil and jasmine—designed to help guests drift off.
The living room in the penthouse opens to a sunlit terrace.
Living room
Sands Hotel & Spa in Palm Springs, California
Interior House
The common area in this penthouse by Studio RHE boasts a digital cube ceiling, stunning views, and an immense book collection by the bar.
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
The reception features terrazzo flooring and teak and walnut casework.
Perched on a small hilltop, the Sondern-Adler House exhibits the tenets of Usonian design.
The central fireplace anchors the open-plan living space and serves as a divider between the rooms. Mahogany-framed sliding doors lead out to the deck. The living space features oak floors throughout.
There are four viewing decks to take in the spectacular scenery and sunsets. The extensive glazing forms a seamless integration of indoor-outdoor space.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
Among the family’s favorite pieces is a 1957 leather Paulistano chair by Paulo Mendes da Rocha that Russell and Oona purchased to celebrate their marriage. “It’s important to us that the house is filled with beautiful things, but it has to be a place where it’s okay to put your feet on the sofa,” Oona explains.
By the Saey fireplace, a wicker chair from Malawi echoes the lines of Pinch’s Willo table. Matching other pieces to their line “is not an exact science,” Oona says, “just an innate reaction to things we love.”
This modern renovation of a traditional ranch-style home maintained the midcentury spirit of the home—and turned it into a showcase for the homeowner's collection of iconic furnishings.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
living area
living area
The cozy living room has Netflix ready for you to binge your favorite series.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
This area now makes a beautiful spot to curl up and read a book.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.