174 Living Room Table Lighting End Tables Design Photos And Ideas

The central fireplace anchors the open-plan living space and serves as a divider between the rooms. Mahogany-framed sliding doors lead out to the deck. The living space features oak floors throughout.
A sitting room.
There are four viewing decks to take in the spectacular scenery and sunsets. The extensive glazing forms a seamless integration of indoor-outdoor space.
The home features a flexible and open floorplan that has a bright and airy flow.
The dining room sits just off the living room.
In the living room, the wood and concrete shell is accented with a steel stair railing and a window wall with a Mondrian pattern in the glazing.
The residence was designed by Piercy & Company. It's one of five penthouses in The Helios' "Architect's Series," which invited different architecture studios to design high-end homes.
The elegant apartment is furnished with vintage pieces sourced by Retrouvius.
By the Saey fireplace, a wicker chair from Malawi echoes the lines of Pinch’s Willo table. Matching other pieces to their line “is not an exact science,” Oona says, “just an innate reaction to things we love.”
Paired with a lime rendered staircase, a gray Moreau sofa by Pinch and vintage yellow side tables offer bright contrast to the living room’s limestone walls and timber frame. The couple laid some 20,000 pieces of reclaimed oak to create the floor’s herringbone pattern.
The new open-plan living/dining/kitchen space benefits from the raised ceiling height and the addition of the clerestory windows on the south, west and north sides.
The view from the kitchen.
The home features built-ins like this bookshelf in the living space.
The home has the feel of a time capsule.
The midcentury modern home features wraparound glass walls.
The kids' room is outfitted with a cheerful orange Case Study daybed from Modernica and a selection of vintage maps and artwork.
The floor-to-ceiling windows and sliders create seamless indoor/outdoor connection.
Wood paneling is found throughout the home, creating an authentic midcentury vibe.
The third bedroom is presently used as a family room.
The living room flows into the kitchen.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
A Cosmorelax Essex sofa sits in the living area, along with Maxalto Fulgens armchairs.
The two bedroom suites resemble a modern take on a classic mountain cabin. Large windows and a private balcony allow guests to soak in the views while sinking in their private suite surrounded by artisan decor.
At a renovated farmhouse in the Italian countryside, a crisp, modern white plaster fireplace and hearth infuse the interior with coziness and warmth.
Wood paneling and clerestory windows add to the authentic midcentury charm.
The generous, double-height entrance lounge is equipped with washer/dryer utilities tucked under the stair with a cantilevered mezzanine "book nook" right above it.
The massive, thermally broken steel windows were installed by crane.
Handcrafted décor, folk pattern textiles, and contemporary furniture combine with warm wooded floors to create a beautiful, serene, and down-to-earth retreat.
Steps lead down to the guest suite quarters, which has a private entrance. This is where James Dean resided during his stay at the home.
The elegant white-stucco living room is accented with exposed wood beams and anchored by a wood-burning fireplace.
Expansive VistaLuxe® Collection windows provide an unobstructed view of the outdoors.
"Large overhangs provide shade at all times of the day, and the surrounding cladding of charred cypress prevents glare and adds a textural counterpoint," says Specht.
Fritz Hansen armchair; Ox table lamp; auxiliar tables by Meritxell Ribé -The Room Studio.
Numazu Club in Numazu, Japan
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
Exposed beams and shoji screens, which conceal the dining area, add to the home's charming character.
The open living/dining/kitchen area features a wall of glass, post-and-beam vaulted ceilings, Eichler's signature brick fireplace, as well as radiant floor heating throughout.
The Garden Den enjoys direct access to the backyard and is envisioned as the more casual counterpart to the main living room.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
The bed is attached to the ceiling and hangs on a platform two meters above the floor. Elevating the bed allows the main living areas and storage to be tucked below.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
This area now makes a beautiful spot to curl up and read a book.
The den, located above the living room, connects to an at-grade fire pit terrace to the south, as well as an elevated deck with views of the lake to the north.
The double-height space includes a built-in reading nook, a coffee cubby, a minibar, and cupboards stacked high with board games.
The second-floor vacation suite has a convertible Softline sofa and cardboard stools from Stange Design. The storage unit is clad in black MDF.
Much of Zee's furniture is made by herself with Katie Gong including her coffee table, dining table, and large bench. The pendant lamps are by Sam Lee with a Saffron and Poe chair in the corner and Kudd Krig Home tapestry behind. The neon art on the wall is by Meryl Pataky, and the ceramic knots are by MQuan Studio.
The brass sculpture on the gray basalt tile floor is by André Bloc.
Designed by Frank Lloyd Wright and built in 1955, the Louis Penfield House is a 1,730-square-foot, residence in Lake County, Ohio, that has details like ribbon windows, “goutenjou” coffered ceilings, and a floating wooden staircase inspired by Japanese minimalism.

Photo courtesy of Tobias Laarmann

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.