426 Living Room Recessed Lighting Design Photos And Ideas

With a sleek, contemporary profile, the Drake is equally comfortable in rugged terrain or a more refined setting. Here is a look at the ladder accessing the storage soffit. The bathroom window extends your sight-line through the space and outward.
Each floor is composed of the sum of two 840 x 350 modules.
The sofa in the living room is also by IKEA.
A solid brick enclosure has been used for the external north-facing wall.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
The living room opens to the courtyard.
The large windows open to the deck, giving the room a strong connection to the outdoors.
Full-height glazing wraps around the living spaces, which overlook the expansive Wyoming landscape.
WRJ Design led the interior design.
Mirrored panels clad the ceiling above this textured axis—from the outdoor water feature to the interior stone paving—to emphasize the axis and reflect the moment of sunlight, water, and people.
Thanks to a spacious bookshelf and plenty of seating, this vibrant area is an inviting spot to read and relax.
In the living areas, the inner surface of the massive beam-wall that frames the eastern façade is clad in wood, which adds a sense of warmth to counteract the coolness of the concrete.
The floor-to-ceiling windows in the living room give the impression of being outside even while cozily enjoying a cup of tea inside. All the windows in the house are double-paned and filled with argon gas. Petra Sattler-Smith says that “even when it’s 10 below you can put your hand on them and they are still warm.” Hydronic radiant heating embedded within the concrete floors not only enables barefoot walking during the coldest months but also warms the furniture and everything else in the room.
In the living room, there's a black leather Le Corbusier lounge and a Minotti sofa set.
A floor-to-ceiling sliding door offers direct access to the patio and yard. A yellow custom-built reading nook packs a playful punch of bold color, and certainly brightens up the gray days that the Pacific Northwest is known for.
Terrazzo tile floors with solid brass are featured throughout the open plan layout. The cork inserts between the ceiling's vaulted beams were inspired by home's original design.
In lieu of a checkerboard effect, Kovel kept his carpet squares all vibrantly verdant. With the bamboo cabinets and countertops the whole space has a pastoral feel. “I wanted it to be like the Bradys’ backyard,” he says.
"One great thing about tiny homes is that you can do all the details," explains Latimer.
"Cornelia is a real rock star," says Latimer of his client-turned-friend. "She is one of the most amazing people I have ever met."
A large picture window sits above Funke's writing desk. The desk was brand new, and Latimer had to put it through a few processes to achieve a certain patina.
Every detail was customized specifically to meet Funke's requirements, including the custom paint and stain. The reclaimed hardwood floors are a mix of woods, and all the interior siding is maple.
To create a clean and minimalist aesthetic, only treated pine plywood and concrete was used in the interiors.
From the dining table to the bed frames, custom plywood furniture is installed throughout the home and combined with a few nature-inspired touches, like the green Kvadrat wool felt in the upholstered built-ins.
Living room daybed and fireplace composition.
Since the original siding was in bad condition, they installed new vertical Western red cedar siding throughout the house, which is also reflected on both the interior and exterior. Klopf explained that one of the challenges of the project was finding a low-VOC stain that would match the color of the original siding.
In order to open up the space, Klopf Architecture took out some walls that were supporting beams. Klopf explains, “We used a structural trick by putting a cross-beam on the roof, which you don’t see. The ceiling now has an open, more expansive feeling—more post-and-beam.”
The cavernous living room takes advantage of its height with floor-to-ceiling bookshelves.
When redesigning “Madmen” actor Vincent Kartheiser’s Hollywood cabin, architect Funn Roberts installed custom shoji-style screens of to conceal the closet and provide privacy for the adjacent shower and soaking tub.
Large windows, panelized with green muntins,  frame the corner of the addition, providing views to the grounds beyond.
The home's sloping roofline guides the eye towards the outdoor living area. In the living room, occupants can relax in the Eames lounge.
Rotating artwork—all made by various female artists—is displayed on the walls.
An entertainment lounge.
Neutral furnishings and gray floors don't distract from the views.
The client loves to entertain, and Feldman Architecture delivered with plenty of communal areas both inside and out.
Glazed garage doors by Renlita lift up to completely open the home to nature.
Neutral, earthy tones and a mix of materials give the living room a warm and cozy vibe.
An unlikely modernist home in Columbus, Indiana.
Glass surfaces act as transparent room dividers throughout the home. Here, an open living area is divided by a ridged glass-and-steel-framed french window.
On the first floor, solid steel plates transform into a perforated metal spine, which cuts right through the building to the top floor.
The glass lenses of the circular pavement lights are a common feature on London streets.
Natural ledgestone surrounds the fireplace in the living space
LEED Certified, the house has sustainable features such as bio-based spray foam insulation, a 98% energy efficient boiler, low-flow plumbing fixtures, LED lighting, FSC certified ipe and cedar, recycled cement board panels, bamboo floors, radiant floor heat, and a green roof.
A daybed is set along the southern wall, next to two translucent, battened screens, that when opened, present beautiful views of the Brisbane river.
On the southern side of the house is library and living room with a fireplace.
An overview of the spaces.
The enclosed terrace now has a bar and a den-like area.
The living room faces the rugged coastal.
A stepped library and lounge area.
A lounge space, decorated with dark and light blue hues, sits directly atop the entry stairs.  A white painted brick wall provides an idea backdrop which extends between spaces.
The studio also created the sliding wooden doors that open into the master bedroom.
A long sofa in the center faces a coffee table topped with a slab of elm that was designed by Moss.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.