29 Living Room Recessed Lighting Bookcase End Tables Design Photos And Ideas

To extend the living room view, the architects used corner glass, eliminating the need to use a jamb or corner post that would have interrupted the landscape.
The home is articulated along the ridge to command the highest point on the property, providing the clients with sweeping views across the rolling farmland.
The entry between the living room and dining room was widened.
Rossi kept important features of the old home throughout, such as the built-ins, fireplace, and original floors.
“The fireplace/bookcase wall installation takes cues from the Cado Shelving System, and also works to flatten the classic hovering fireplace into a gesture that is engaged with the wall,” says Keating. “Usability and modularity are both important elements of an interior that in some ways is like one big studio containing the objects of—and inspirations for—the client’s artistic interests.”
Boiserie panels made of zebrawood create a cozy nook in the main living area and also form a picture rail to display the client’s art collection.
Preda elegantly reallocated the space to contain a side-by-side living room and dining room area, with the latter defined by a custom Cor-Ten steel and zebrawood bookcase designed by the firm. The dining table is by Alepreda for miduny, the firm’s sister furniture company. The fireplace is an ethanol model, since incorporating a chimney wasn’t possible in the building.
Front entry and living area.
In the sitting area next to the bedroom wing, the exterior panels take the form of interior bookshelves. Framed with glass above, below, and between, the shelves allow nature to peek through.
Clare Conklin's living room features subtle earth tones and a mix of wood finishes.
La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
The elegant space is anchored by a brick, wood-burning fireplace.
The floor-to-ceiling windows look out onto the stone terrace and provide a strong connection with the outdoors.
The view from the kitchen.
From the open-plan living and dining area to the adjoining bedroom, the owner can enjoy spectacular views of the sea.
Iron louvers have been used along the western facade to create a narrow corridor between the screen and exterior walls of the main volume.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
The dining, kitchen, and living areas flow along one long gallery-like wing of the main house, creating an easy space to entertain in.
The original home occupies a prominent hilltop overlooking Silicon Valley and faces into the pristine rolling hills of a nature preserve at the end of the house receiving the new addition. Taking cues from dominant natural elements of the surrounding densely wooded hillside – boulders, bark, and leaves – SaA created a two-story addition with the visual weight needed to anchor the long axis of the extended original house. Against this, the architects balanced steel-framed stair treads and awnings that cantilever from minimal structural supports as if leaves from a slender branch.
Media Room/ Library/ Guest Suite
Great Room

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.