85 Living Room Recessed Lighting Light Hardwood Floors End Tables Design Photos And Ideas

The main living area features a black pellet stove in the corner and a raw-edge, white oak window seat, which add rustic elements to the clean, bright space.
The couch swing was the last element of The House to be designed. "I wanted something comfortable and unique, but not weird," says Tarah. "In a stroke of genius, Drew suggested a couch swing." The piece was made by the couple in the garage just days before the first booking and is one of the guests’ favorite features.
The living area is oriented around a floating window seat crafted from oak. "We wanted a place for guests to comfortably sit, read, and reflect in the beautiful Colorado surroundings," says Tarah. "We sourced the perfect slab of white oak from a local mill. We kept the edges raw and used a light, matte finish that highlighted the natural beauty without it being over saturated. I wanted it to feel as unfinished and natural as possible."
Floor-to-ceiling glass doors that stretch 27 feet long connect the interior to the side patio.
A concealed door opens into the principal bedroom suite.
“The house went up so fast compared to a lot of buildings we do, because it’s such a simple design,” explains designer Tim Whitehill.
The mezzanine level was transformed into a family room, leaving the fireplace pretty much as is. A painting by Anyeley’s sister, Addoley Dzegede, hangs over a Thataway sofa by Blu Dot. Above the fireplace is a Frame TV by Samsung, displaying a piece by San Francisco artist Barry McGee.
The concrete hearth at the fireplace has angled sidewalls and a bevelled edge.
The rear wall with stacking sliding doors opens to surrounding decks and the "hero" view.
The home’s interior is a fusion of glass and reclaimed redwood, the latter sourced from a nearby decommissioned airplane hangar.
To extend the living room view, the architects used corner glass, eliminating the need to use a jamb or corner post that would have interrupted the landscape.
The light-filled living room features a Kasota limestone fireplace. The slab stones were “fleuri” cut across the grain for a swirl effect, then sandblasted to age.
The home is articulated along the ridge to command the highest point on the property, providing the clients with sweeping views across the rolling farmland.
The family room on the second level.
The ceiling height was lowered over the seating area in the living room to create a cozy enclosure there, while double-height windows on the perimeter bring in yet more light.
A look back at the atrium on the left and the foyer on the right—sleek, built-in storage lines the entry on one side, opposite a two-sided fireplace.
The design team added new perimeter window openings to encourage light into the home wherever possible.
The wood-wrapped footbridge on the floor above defines the passage into the living room.
Park City Design + Build created this indoor/outdoor, energy-efficient home for a Danish interior designer and her family.
2020 is canceled due to the Coronavirus—but here’s your opportunity to take advantage of time spent at home.
Boasting 18,500 square feet, the sleek residence is spread across three levels. A free-flowing layout allows the main living areas to seamlessly connect among the middle floor.
A hand-cut stone fireplace anchors one corner of the living room, which offers space for several seating areas. Long stretches of wall space also create the perfect canvas for displaying artwork.
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
Inside the guest house, exposed beams along the rafters create a barn-like atmosphere, which is enhanced by a double-sided fireplace. Large sliding doors provide natural air circulation and enhance the indoor-outdoor connection.
The Artichoke light in bronze from Louis Poulsen joins Vitra cork stools and leather couches from Borge Mogensen.
Front entry and living area.
Melanie Gaither Interiors selected light, beachy furnishing and finishes to match the view outside Haystack Rock Getaway. A deck outside the living room extends the connection to the ocean.
Serene natural materials were used throughout the house to weather well under harsh conditions, as well as to create the sublime color palette.
Bedroom Open to Living Room
“One of my favorite pieces we designed for the space is the reception desk,” says Thomas Gibbons, creative director at Bond Collective. “It’s upholstered in this beautiful, channeled deep-chocolate leather and topped with marble.” The space also houses custom chevrons and motifs, as well as light European oak floors.
A double-height graffiti wall is bathed in natural light.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
Living / Dining Room
Living / Dining Room
Most of the furnishings are from from Globe West.
The circular kitchen and dining area feels like part of the garden.
The third bedroom is presently used as a family room.
"From most areas of the living level, you can simultaneously see and experience both the towering trees to the north and sweeping city and bay view to the south," says Maniscalco. "The careful placement of this floor level and creation of this spacial experience was a real cornerstone of the project."
A deep bench below the windows extends the length of the space, providing additional seating. In addition to large parties, the living room also plays to host music recitals. Acoustic wood ceiling panels enhance the sound quality and provide visual warmth. Built-in benches and steps allow guests to find a comfortable corner.
Living Room
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
Main living room view.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."
One of the architects' main focuses during the remodel was opening up the interior space.
A sectional designed by the residents joins a coffee table that Trey devised out of marble left over from a bathroom floor. The teak lounge chair by S.A. Andersen & Erik Andersen and Palle Pedersen for Horsnaes Møbler and the Jens Risom side table are both vintage. The painting is by Wesley Kimler.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.