94 Living Room Recessed Lighting Light Hardwood Floors Rug Floors Design Photos And Ideas

Mac describes adding the fireplace’s Domingue plaster finish as a real "labor of love." "The end result was a credit to the builder and his team. It really pulled the spaces together, and there is nothing better than the natural light playing with the plaster finish," explains the architect.
The home’s interior is a fusion of glass and reclaimed redwood, the latter sourced from a nearby decommissioned airplane hangar.
The family room on the second level.
For the owners of the Jackson Residence—a retired couple with grown children—the completion of their contemporary rural home in Jackson, Wyoming, has been a long time coming. They acquired a sloped plot set amidst a dramatic landscape at the crest of the Gros Ventre Butte long ago—but they decided to wait until retirement before approaching Bohlin Cywinski Jackson to design and build their long-awaited forever abode.
Park City Design + Build created this indoor/outdoor, energy-efficient home for a Danish interior designer and her family.
Floor-to-ceiling windows look out onto the woods and meadow surrounding the home. The stove is by Hwam.
2020 is canceled due to the Coronavirus—but here’s your opportunity to take advantage of time spent at home.
Boasting 18,500 square feet, the sleek residence is spread across three levels. A free-flowing layout allows the main living areas to seamlessly connect among the middle floor.
Designed by Studio B Architecture + Interiors, this modern farmhouse in Aspen allows a couple’s art collection to shine with understated finishes and materials. Views and natural light were maximized via large spans of glass to instill a sense of airiness while the same wood used throughout the home added warmth. The minimalist interiors provide a muted canvas for their artifacts collected from travels to Africa and Indonesia, and art which includes 8-foot wooden sculptures, baskets from around the world, and Native American pieces including from R.C. Gorman.
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
Add/Subtract House by Matt Fajkus Architecture | Photo by Charles Davis Smith
In the living room, reclaimed white oak beams clearly mark where the wall stops and the gables begin. The <span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;">Sofa and rug are from Restoration Hardware.</span><span style="font-family: Theinhardt, -apple-system, BlinkMacSystemFont, &quot;Segoe UI&quot;, Roboto, Oxygen-Sans, Ubuntu, Cantarell, &quot;Helvetica Neue&quot;, sans-serif;"> </span>
The kitchen is tucked underneath a children’s playroom, creating a more intimate feeling that contrasts with a soaring ceiling in the family room.
Melanie Gaither Interiors selected light, beachy furnishing and finishes to match the view outside Haystack Rock Getaway. A deck outside the living room extends the connection to the ocean.
A wall of floor-to-ceiling glass brings a strong sense of the outdoors into the open-plan living room.
PARLOR FLOOR - LIVING ROOM (DOORS CLOSED)
Photo © Ashok Sinha
Serene natural materials were used throughout the house to weather well under harsh conditions, as well as to create the sublime color palette.
Gold poufs in the living area are among the home's post-renovation accents.
A stone fireplace adds warmth to the large living area.
Sliding glass doors open to a private rear garden for indoor/outdoor entertaining during the warmer months.
The open-plan great room is bright and airy, with a modern feel that nods to the home's midcentury roots.
Light wood flooring warms the interior. A Baccarat chandelier hanging over the dining table adds a bit of sparkling star quality.
A double-height graffiti wall is bathed in natural light.
The lower level has enough space for a second living room.
Spaces flow freely from one to the next, creating a continuous open floor plan.
Walnut casework anchors both sides of the original fireplace. Steel plate provides a modern interpretation of the traditional hearth.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
A simple palette of painted brick, white oak, concrete, and raw steel form a visual language that weaves old to new in Zen Light by Barrett Studio Architects.
Expansive windows on both sides of the open living area bring the outside in. Marvin doors, the Ultimate Swinging French door, flank the mahogany-wrapped fireplace and provide easy access to the screened porch.
Most of the furnishings are from from Globe West.
Fronting Alamo Square Park, the living room’s pitched ceiling creates an expansive space for socializing and relaxing. The space is accented by a custom sofa and window seat by Franciscan Interiors, rocking chairs from B&amp;B Italia, a Lake low credenza by BDDW. The fireplace-adjacent bench seating is upholstered in William Yeoward Alverdia fabric in Ocean, complementing the teal accents in the adjoining dining room and kitchen.
The circular kitchen and dining area feels like part of the garden.
The third bedroom is presently used as a family room.
"From most areas of the living level, you can simultaneously see and experience both the towering trees to the north and sweeping city and bay view to the south," says Maniscalco. "The careful placement of this floor level and creation of this spacial experience was a real cornerstone of the project."
Interior finishes include wide-plank European white oak flooring, Pietra Serena limestone slab inlays, rift cut white oak cabinetry, and wax steel detailing.
The chimney is clad in stone, with a fireplace on each floor, and can be seen through the large skylight in this living space.
Turning to the lush green rainforest surroundings for inspiration, the team has updated the interiors with smoked oak floors and soft, neutral colors to better highlight the property's unique setting.
A look at the small sitting room with sliding doors to the exterior.
A detail of the wood-buring fireplace.
The cozy living area features a white-on-white palette.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
Living Room
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
Floor-to-ceiling glass was custom-produced by Fleetwood to allow for various vistas throughout the home—capturing the hills, wildlife, and valley views.
The kitchen and living area are connected to a small sun-drenched balcony.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
Upon entering the house, one immediately sees right through to the rear garden from the main corridor.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
The original double-sided fireplace was wrapped in plaster for an updated look. Yet, it was kept in the same location, as the home maintained its original footprint throughout the remodel.
Here is a glimpse of the mesmerizing views the home frames of the surrounding Bay Area.
 The firm's mandate was to create architecture that worked, yet "disappeared."
One of the architects' main focuses during the remodel was opening up the interior space.
The open kitchen gently tucks under the upper floors and the wood and metal stair that delicately weaves its way upward. The large bay windows draw daylight in from both sides.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.