166 Living Room Recessed Lighting Concrete Floors Design Photos And Ideas - Page 2

At the heart of the couple's redesign is the flexible guest room that can be adapted into a playroom, extra living space, or as another bedroom thanks to privacy curtains and two concealed built-in beds.
The open plan living, dining, and kitchen areas.
Rather than opting for the schematic, open-plan design of the renovated Queensland worker's cottage, the formalized living, sitting, and dining areas are compartmentalized; each room is dedicated to their function.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
Deep overhangs keep the harsh sun at bay.
In the main living areas, two vertical veils divide the high, inclined ceilings, and also serve as partitions for the kitchen, dining room, and living room without completely separating the volumes. The living room is also connected to an outdoor gazebo.
For the common areas, they choose more masculine, and contemporary design elements, and a darker color scheme to express the style preferences of the husband.
The use of wood softens the industrial feel of the concrete.
The minimalist material palette is picked up on the interiors as well, where a black concrete fireplace plays off the polished aggregate concrete floors.
The living room opens to the courtyard.
The floor-to-ceiling windows in the living room give the impression of being outside even while cozily enjoying a cup of tea inside. All the windows in the house are double-paned and filled with argon gas. Petra Sattler-Smith says that “even when it’s 10 below you can put your hand on them and they are still warm.” Hydronic radiant heating embedded within the concrete floors not only enables barefoot walking during the coldest months but also warms the furniture and everything else in the room.
A floor-to-ceiling sliding door offers direct access to the patio and yard. A yellow custom-built reading nook packs a playful punch of bold color, and certainly brightens up the gray days that the Pacific Northwest is known for.
To create a clean and minimalist aesthetic, only treated pine plywood and concrete was used in the interiors.
From the dining table to the bed frames, custom plywood furniture is installed throughout the home and combined with a few nature-inspired touches, like the green Kvadrat wool felt in the upholstered built-ins.
Large windows, panelized with green muntins,  frame the corner of the addition, providing views to the grounds beyond.
Neutral furnishings and gray floors don't distract from the views.
The client loves to entertain, and Feldman Architecture delivered with plenty of communal areas both inside and out.
Glazed garage doors by Renlita lift up to completely open the home to nature.
Glass surfaces act as transparent room dividers throughout the home. Here, an open living area is divided by a ridged glass-and-steel-framed french window.
On the first floor, solid steel plates transform into a perforated metal spine, which cuts right through the building to the top floor.
The glass lenses of the circular pavement lights are a common feature on London streets.
The studio also created the sliding wooden doors that open into the master bedroom.
A long sofa in the center faces a coffee table topped with a slab of elm that was designed by Moss.
The open plan great room is bright and airy thanks to the insertion of the center courtyard .
The transformation is unrecognizable.
Large windows at the front of the home drawn in an abundance of natural light. Custom millwork frames the windows while also providing storage in the living room. Hues of pink and green splash between furnishings, textiles,  and plantings.
The burnished concrete floor contains ten-percent fly-ash and slag.
Full-height glazing and continuous material use allow spaces to flow freely from one to the other, and from inside to outside.
The furniture has been selected to complement the artwork around the duplex.
With expansive glass walls, the surrounding outdoor setting appears a stunning work of art.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
The existing steel beams and wooden floor structure of the upper level were retained.
An industrial style steel staircase gives the space a cool Manhattan warehouse look.
The home is a series of open and enclosed spaces with ample glazing to provide plenty of natural light.
A neutral palette for furniture keeps the interior feeling light and sun-drenched.
Though loads of natural light comes in from the courtyard, these large skylights also afford a view of the sky. The coffee table is from Modernica and the Eames Lounge is from Herman Miller.
A handful of modernist classics—an Eames Lounge, a Bubble Lamp by George Nelson, and a shell armchair from Modernica—kit out the living room and kitchen.
Villa K look to views of the Atlas Mountains.
The interior of the space is filled with natural light thanks to the vaulted ceiling. The owner's work space resides in an upper loft, a volume highlighted by salvaged wood panels.
The sides of the orange Corian kitchen counter are clad in recycled rubber.
The living room.
Entering the house.
Trout Lake | Olson Kundig
Flanked by sliding glass doors, the living room includes a Lowseat chaise longue by Patricia Urquiola for Moroso, paired with an E1027 side table by Eileen Gray.
The dining, kitchen, and living areas flow along one long gallery-like wing of the main house, creating an easy space to entertain in.
A piece by John Belingheri hangs in the living room of the Bancroft family’s home, which is centered by an Antonio Citterio sofa and Robert Marinelli tables.
Bryan Cranston and his wife, Robin Dearden, relax on a Lagune sofa by Roche Bobois. The couple’s home occupies a beachfront site that they’ve owned for several years. The original structure, affectionately dubbed the “love shack” was born as 1940s-era military housing that in subsequent decades became an uneven hodgepodge that defied local permits and was slowly sinking into the sand.
Meg Home | Olson Kundig
Meg Home | Olson Kundig

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.