503 Living Room Recessed Lighting Design Photos And Ideas

Main living room view.
Potrero Residence Living-Dining-Kitchen
Potrero Residence Living
living room and kitchen
Family Room
A pink Wassily chair reworked by Anne Suttles, Noah Marion, and Austin Powder Coating.
A sofa from Conran Shop, and a vintage boucherouite rug from Pink Rug Co.
The living room features stunning views of the infinity pool and beyond.
Walls of glass create a seamless flow—integrating the home into its surroundings.
Pederson locally sourced the El Dorado tile arranged in a 3D pattern for the fireplace and entrance wall.
Villa K enjoys stunning views of the nearby Atlas Mountains.
Stadt Architecture’s Christopher Kitterman transformed a generic studio in Chelsea into a bright one-bedroom apartment for Vancouver couple Dale Steele and Dan Nguyen. The living room features a Hans Wegner GE290 lounge chair upholstered in leather by Spinneybeck, a round rug and Cobble Hill Adams sofa from ABC Carpet & Home, a Pedrera coffee table by Gubi, and a Bob side table by Poltrona Frau. An automated lift raises a TV from inside the custom millwork under the window. Acid-etched tempered glass doors lead to the bedroom.
In the main living space, brightly colored furnishings—including an iconic womb chair and a sofa from Ligne Roset—create a playful interior space for lounging. A laminated glass floor allows light to pass further between the various levels.
Wooden ceilings ground some of the home's more industrial features in its organic setting.
The two pavilions are fitted with large sliding glass doors, which open to two wooden decks. Here, views are oriented toward the peaceful natural landscape and sea beyond.
Living Room
The concrete bearing walls are left exposed in the interior to tie the living spaces with the rock outcroppings.
The repurposed divider slides into place and helps trap heat generated from the wood-burning fireplace.
The timber doors of a former garage have been repurposed into a room partition that separates the main living area from the rest of the ground floor.
The family wanted a house that felt like a traditional bungalow. The architects achieved this by creating a low opening at the rear terrace, with low pivot and sliding doors opening through the house and framing the ocean view beyond.
The couple snagged their Womb chair, a floor model, on sale.
In the living area, Lou sits on a Room & Board sofa, while one of the family’s two Great Danes relaxes nearby; the fireplace is by Montigo.
The couple opted for a floating floor of cork tiles from Ecore Commerical Flooring. In this method of installation, tiles are affixed to one another, rather than nailed into the floorboards. This allows the tiles to expand and contract with heat, making it ideal for radiant surfaces. Moseley and Mathesius are also fans of cork’s natural color. ecorecommercialflooring.com
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
"Spatial layering forms a dominant language in the design—space seems to multiply and become enriched when it embraces a spectrum of malleability," explains the architects. "The way light interacts with space changes when elements are mobile, and depth of view shifts with the movement. With the sliding partitions and privacy curtains open, the visual depth of space extends throughout the full width of the apartment, animated by light. "
A view looking toward the kitchen with the walk-in wardrobe to the right and the living room to the left.
The open-plan living room and dining area feature a cementitious floor covering, ERCO recessed LEDs, and EDL cabinetry laminates.
At the heart of the couple's redesign is the flexible guest room that can be adapted into a playroom, extra living space, or as another bedroom thanks to privacy curtains and two concealed built-in beds.
Upon entering the house, one immediately sees right through to the rear garden from the main corridor.
A minimalist staircase links the living room to the upper level.
Sliding pocket doors by NuVista create a seamless indoor-outdoor living experience.
Downstairs, a Knoll Barcelona chair joins a Piuma coffee table by Antonio Citterio for Flexform.
Bracketed on one end by glass, the living room captures a view through the guesthouse breezeway to the cypress trees beyond. The sculpture “Big Red Poppies” by Donald Sultan provides a pop of color on the lawn.
The tall white-painted ceiling and walls give the light-filled living room a bright and airy vibe.
The open plan living, dining, and kitchen areas.
This view shows the space from another angle. The door at the bottom of the staircase leads to the laundry area. The door to the right of the staircase goes to a modern wine cellar with a sleek mounted wine rack from Stact.
Silver has also inserted a home office that is located just off of the den.
"I prefer to think of it as a lower level because it no longer has the feel of a basement," explains Silver. A large picture window lets in lots of natural light and frames an atrium filled with succulents.
The opening to the dining area has been increased, and the square footage added to the original footprint has allowed for a grand staircase that now connects the lower level.
Rather than opting for the schematic, open-plan design of the renovated Queensland worker's cottage, the formalized living, sitting, and dining areas are compartmentalized; each room is dedicated to their function.
Thanks to the glazed partition, views from the living room continue directly into the kitchen area and bedroom.
The home's original structure can be viewed through the glass panels of the new unit.
The open plan was designed for family gatherings and easy entertaining.
The floor in which the living and dining rooms are located on is made of reclaimed wood. The space takes on a midcentury vibe and has been furnished with pieces from Brazilian designers from the 1950s and 60s, such as Jorge Zalszupin and Sergio Rodrigues.
An alternate view of the living room.
A cozy family room has been created off the kitchen, and includes a custom built-in breakfast nook and sofa.
Here is a peek at the living room looking toward the entry.
The original double-sided fireplace was wrapped in plaster for an updated look. Yet, it was kept in the same location, as the home maintained its original footprint throughout the remodel.
Across from the sofa, a concrete fireplace surround is topped with a custom walnut wall treatment.
While the exterior "faithfully interprets the typical formal themes of this Italian region," says the architects, the inside is much more modern and minimalist. Reinforced concrete walls and ceilings meet a red concrete floor, which blends with the courtyard outside.
An original brick wall with an arch opening frames views of The Press Room, a cozy lounge lined with paneled walls painted a deep cranberry hue to match the Press Room bar front.
A peek at the open-plan living, dining, and kitchen areas.
Here is a glimpse of the mesmerizing views the home frames of the surrounding Bay Area.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.