34 Living Room Pendant Lighting Track Lighting Design Photos And Ideas

"They wanted a very practical house, with separate zones for kids and adults," said Taugbøl. "Because of the split levels, the experience of the space varies when you walk through it," and ascend the staircase. "The acoustics are also great due to the wood paneling in the ceiling." The Raimond pendent lights are from moooi, and the fireplace seating is IKEA.
The design consists of pieces with a masculine edge in neutral tones, with focused pops of color inspired by views out the windows of nearby buildings.
Light cross-laminated timber panels give the interior, a bright, clean, and contemporary look.
The open-plan living area is laid with Armstrong 12 x 24 LVT tile flooring.
Built at the end of the 19th century, 411 Vanderbilt Avenue is a brick carriage houses that originally sheltered the horses and coachmen for an upscale estate on Clinton Avenue. The luminous living room features built-in shelving, custom cabinetry, and a gas fireplace with a customized wood mantel by Fitzhugh Karol further enhance the interiors.
The bastion wall has been incorporated into the lobby's design.
During the renovation, Pawson and Gill added an entirely new building to the former hospital and convent. In the new structure, Pawson has created a modernist lobby, highlighting remnants of a 13th-century Crusader’s bastion wall that was uncovered during the excavation.
The open-plan living room features expanses of glass, integrating the lush surroundings into the bright and airy space.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.
Inside, the open-plan layout features a kitchen which morphs into the living area with a raised built-in bench/reading nook, along with an upper level that overlooks the space.
A tree-stump end table adds a dose of organic style to the modern living area.
014.CASA PEX
View back towards Entry and Stair
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.
Layered concrete walls and ceilings add a raw masculinity to the interiors.
The living area now feels open and bright and showcases the couple’s appreciation for furniture design and artwork. The family opted for a Camber sectional and rug from Design Within Reach, coffee table from Steven Alan Home, and replica Eames Lounge to outfit the space.
The Annual Palm Springs Modernism Show & Sale
The light-filled, lovely living room of 411 Vanderbilt.
In the great room, the curved ceiling reaches 16 feet. A Roche Bobois sofa faces a double-sided, indoor/outdoor fireplace made of board-formed concrete.
When a Manhattan family approached Frame Design Lab to create a more private master bedroom, they imagined the firm would simply rework a few closet walls. Instead, partners Nina Cook John and Anne-Marie Singer proposed a bold plan to divide the space by adding a 60-square-foot unit in the middle of the floor plan to reorganize the flow.
A linear lacquer storage unit with a Corian top helped define the main living areas; now the residents spend more time enjoying the apartment’s northern exposure–one of two main sources of natural light in the floor-through loft.
#interior #modern #inside #design #interiordesign #bookcase #shelving #arearug #sofa #leathersofa #homeoffice #office #plants #art #window #desk #coffeetable #woodpanel #hardwoodfloor #wood #portland #earthboundindustries #vintage #sesannsofa #gianfrancofrattini #cassina
The lone furnished unit, which is slated to be an Airbnb rental, features a RAR rocker and two LCW chairs by Charles and Ray Eames.
Great Room with Living Room in foreground.  Kitchen at left and Dining Room at right with firepit at exterior beyond
Each space has a different view to create variety throughout the home.
A row of Nahtrang pendant lights creates an axis, anchored by the enormous custom bookcase framing the dining room artwork. The seating at lower left is the ASA Armchair by Bernardo Senna; the dining table charis are by Martin Ballendat for Anima Domus.
The original rear wall of the house had one small sliding glass door, and several fixed windows that had been broken and water damaged.   Two NanaWall bifold glass walls replaced the windows, opening the entire back wall to indoor-outdoor living.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.