274 Living Room Pendant Lighting Table Design Photos And Ideas

All truss components in the AvrameUSA kits use LVL (laminated veneer lumber) to achieve high snow, wind, and seismic ratings. The A-frame structure can hit load requirements in over 94 percent of U.S. jurisdictions.
The original floors were "horrible" laminate, says Edgar. During the renovation, they were replaced with Douglas fir timber flooring that matches the timber structure of the home. The kitchen cabinets are sapele timber, and a cost-effective timber-effect laminate has been used on the kitchen countertops.
Gaby sourced many of the interior furnishings from salvaged goods dealers and reclamation yards. The hanging rail in the surf room and several pieces of furniture in the living/dining space came from Retrouvius.
Like much of the Italian Riviera, La Spezia on the Ligurian coast has a long maritime history. It was precisely this seafaring legacy that inspired the design of this tiny home, a 377-square-feet apartment that was reconfigured to clearly separate the living and sleeping areas. A cabinetry wall is constructed with marine plywood.
A loft-style sleeping area canopies the bathroom and storage area and a portion of the downstairs live/work space.
The home’s interior is a colorful homage to ’60s and ’70s California surf shacks.
Natural light bounces off all-white color palette, enhancing both the home's sense of space and bright, airy aesthetic.
Double-glazed sliding doors connect the living area with the covered outdoor deck in the LivingHome Piha. The bedrooms are tucked away in a separate two-story wing.
“ÖÖD always hopes to make people feel at home,” says CEO Andreas Tiik. “This approach—found in the use of materials, the bespoke solutions, and the warmth of the kitchen—makes a house that is meant to be a hotel to feel like a home.”
From the start, the clients wanted their home to have a "barn look," honoring the agrarian vernacular of the built environment around them. Interior walls and ceilings are clad in local pine, with a paint treatment to remove the yellow from the wood.
A “cathedral” roof above the open-plan living area creates a sense of volume in the small space. The storage is all contained in carefully planned bespoke joinery units.
The living area’s cathedral ceiling extends outwards to become the northern veranda awning, which helps to shade the interior.
Fitted with a new black-framed window unit, the new, light-filled living room features a sofa and coffee table from Beitili.
When designing her weekend getaway in Valle de Bravo, Mexico, architect Fernanda Canales knew the remote nature of the plateau and erratic weather conditions would prove tricky. In addition to withstanding the harsh climate, the house would need to also be self-sufficient. To embrace the beauty of the landscape while being open to sun exposure, the home wraps around four courtyards. Brick and concrete with high thermal mass create the foundation; its red hue and rough texture are juxtaposed against smooth concrete and wood inside. A unique facet to the home are the arches in the roofline—barrel-vaulted ceilings span the family room and all the bedrooms.
The central stair divides the home in two, but internal windows maintain open sight lines between the various spaces.
A look inside the 1,800-square-foot, three-bedroom, 2.5-bath barnHouse with a soaring living room ceiling.
To ensure acoustic separation between the homes, the living spaces are located at either end, while service spaces are stacked adjacent to the central wall.
After: The industrial accents were kept at the ceiling in a nod to its past. The city required interior insulation to fulfill code, which meant McCuen was unable to expose the more rough, industrial texture on the walls.
A tired midcentury in Eagle Rock with a chalky-green facade was transformed into a warm, contemporary home for a couple and their two daughters. The original single-level house had three bedrooms, two bathrooms, a small kitchen, a concrete deck in the backyard, and an above-ground swimming pool beside the guest house. "The first thing we did was put in white oak hardwood floors throughout the house, then add the Fleetwood sliding doors off of the living room. Eventually, we added a bedroom, extended the master bedroom and added an ensuite bathroom, enclosed the washer/dryer area, which expanded the kitchen, built a wood deck, wood fences, and then remodeled the guest house. No room was untouched by the time we were finished," says Matt, a woodworker and designer who is also the founder of L.A. handcrafted furniture brand Monroe Workshop.
When a couple approached Colorado-based Cottle Carr Yaw (CCY) Architects for a modern mountain retreat, they brought with them images of what would be the founding inspiration behind the new design—a simple and rugged cabin in Norway where the husband and his relatives had been gathering since the 1950s. Much like this ancestral Norwegian cabin, the new getaway is designed with the same rustic charms and deference to the landscape, as well as an inviting environment for friends and family to gather for generations to come.
The open-plan living space is anchored by a classic stone-inlay, wood-burning fireplace. Large sliding glass doors lead out to the backyard pool area and make for easy indoor/outdoor living and entertaining.
The original home was slightly extended to the west on the ground floor to accommodate a stair leading to the new upper level and a large, floor-to-ceiling window that floods the interior with natural light. The blue paint used in the main areas is Dulux Capital Blue S34C9.
A cluster of Mixin Pendant lights from Australian lighting brand About Space introduces a sense of scale—and "adds bling"—to the double height stairwell. The house is known as Blue House Yarraville thanks to the blue feature walls used to define the extension.
Nearly 500 miles from the high-rise apartment that Ralph Weigand and Maurício Uhle share in São Paulo sits a modest, prefabricated cabin, nestled deep in one of southern Brazil’s verdant forests.
A muted color palette of mostly whites and grays is accented by green hues and natural wood finishes, as in the exposed wood beams above.
The home’s entry, anchored by a nursery to the north and an office to the south, leads directly to the main living area.
A look inside the post-and-beam screen porch built with locally sourced eastern white pine. The floors are Port Orford cedar.
The Kinuta A-DT01 dining table was inspired by “the crude beauty and roughness of the demolished Kinuta apartment interiors prior to their restoration.” The structure of the table is meant to reflect the apartments’ geometric design.
Living space
Living space
The firm raised the height and increased the width of the new opening between the kitchen and dining room.
The kitchen is open to the conjoined living and dining area, providing connection between all social spaces with unobstructed views outward.
Few changes were made to the living room space, which is warmed by natural light that pours in from clerestory windows along the rafters.
The open-plan dining and living areas, awash in natural light.
Artist and corrective-exercise specialist, Ruth Hiller, moved to Winter Park, Colorado from New York knowing that her home would be glass and steel with wraparound windows. She hopped on the phone with architect Michael Johnson, he drew the sketch, and it took a mere five minutes to decide on the design. The common areas are suspended and cantilevered over the backyard ravine, offering views of a winding mountain creek while also doubling the square footage. A Bathyscafocus by Focus Creations fireplace warms up the modern abode.
What was once a poorly planned floor plan has transformed into open, brightly lit living spaces at the hub of the home.
The House in Kyoto illuminated with select lighting at night.
Since the house is edged in by homes on the east, west, and south sides, the architect punctuated the gabled roof with large skylights to bring daylight into the home.
Adding in live-edge details via countertops, freestanding furniture pieces, or built-in shelves is something that O’Donnell enjoys. "It’s fun to come up with uses for funky live edges and incorporate that into the design and still make it functional," he says.
The existing wood structure and ceiling of the former saloon were completely refinished, and the exposed rafters were painted white for a brighter and more spacious feel. The old windows, floors, and finishes were replaced to create consistency with the new house.
Large sliding glass doors open the main living spaces to the landscape.
Anchored by a gas and wood-burning fireplace, the living area is also intimately enclosed by custom-built wooden bookshelves.
A mezzanine loft level provides extra floor space without increasing the home's footprint. Built-in bookshelves double as a guardrail for the lofted work space, accessed by a built-in ladder.
The living area has a wall of windows, the central two of which are operable. The orientation of the volume and the windows were specifically located to take advantage of the view.
With floor-to-ceiling windows and doors, the bright and airy studio welcomes plenty of warm, natural light throughout the day.
In Lorne, Victoria, Austin Maynard Architects gave an old shack near the beach a modern revamp and a timber extension that allows for elevated sea views. With interiors lined in recycled Silvertop Ash, the house oozes a cozy, cabin-like feel.
The minimalist boat is fitted with bespoke wall sconces and custom-made upholstery.
Once the massive spud returned to its beloved homeland, Idaho native tiny house developer Kristie Wolfe—who spent two years on the road with the potato as an ambassador for the commission—transformed it into a cozy, chic rental property.
A brushed brass fireplace surround subtly repeats the architectural curves. The bespoke ceiling fixture is by DH Liberty LUX, the lighting firm of Design Haus Liberty, and handmade by UK artisans.
"The idea of the building is to ‘hang’ it over the valley and open it to the valley by continuous windows," says the firm.
The chic interiors have a modern Scandinavian vibe.
"Higher ceilings and plenty of daylight were a must," say the architects. The ceilings in the living room are 13-feet-high, making the interior feel more open and welcoming.
Guests will also be treated to an acoustic concert in Napoleon III’s luxurious chambers before tucking into bed.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.