101 Living Room Pendant Lighting Console Tables Design Photos And Ideas

La Vinya, PGA Golf Resort | Studio RHE
A full-height wall of glass brings additional natural light into the open-plan living area. The step down creates a cozy divide in the space.
The light-filled lobby, located in the basement, is at once industrial and warm.
Jon's living room is anchored with a double-faced concrete masonry chimney with indoor and outdoor functionality. The steel stairs on the left lead up to a mezzanine study area.
A wood-burning fireplace and custom wood built-ins adorn the ground-floor living space. Large openings on both sides make the interior space feel like it is part of the outdoors.
Large openings and minimal interiors make the tropical garden and pool area a focal point. The home offers outdoor living at its finest.
Rows of globe lights featured throughout the rooms cast light in all directions—including up at the ceiling.
A Burlingame, California, couple with three children hired Klopf Architecture to renovate this Eichler home so that the floor plan would be even more open than before. The kitchen and other finishes were updated for contemporary use.
Matt made the table, chairs, and credenza in the dining area. The pieces work wonderfully with the Lindsey Adelman suspension lamp.
The dining room sits just off the living room.
The open living plan features a cedar-paneled tongue-and-groove ceiling anchored by a brick fireplace.
Dramatic floor-to-ceiling windows overlook the forested half-acre lot and bring the outdoors in.
The residence was designed by Piercy & Company. It's one of five penthouses in The Helios' "Architect's Series," which invited different architecture studios to design high-end homes.
Paired with a lime rendered staircase, a gray Moreau sofa by Pinch and vintage yellow side tables offer bright contrast to the living room’s limestone walls and timber frame. The couple laid some 20,000 pieces of reclaimed oak to create the floor’s herringbone pattern.
The view from the kitchen.
The renovation opened the kitchen to the living space and added an island for increased prep and storage space.
The original double sided fireplace anchors the main living room.
Sliding doors connect the space with the outdoors.
Another Pinch pendant light in the living room.
Light from outdoors streams into one of the atmospheric interior spaces.
Located in Portola Valley, California, this renovation of a William Wurster Ranch house began with a study of the home’s history. Inspired by original photos of the 1950s home, the renovation refreshed its significant architectural past without detracting from its Wurster essence.
A bespoke kitchen counter effortlessly blends into the living room, where a Diciotto x2 chandelier hangs to provide warm, cozy lighting.
Built at the end of the 19th century, 411 Vanderbilt Avenue is a brick carriage houses that originally sheltered the horses and coachmen for an upscale estate on Clinton Avenue. The luminous living room features built-in shelving, custom cabinetry, and a gas fireplace with a customized wood mantel by Fitzhugh Karol further enhance the interiors.
The dramatic, double-height great room is defined by its massive walls of glass that look out to the landscape.
"Originally the living room was on the first floor, but we moved it to the second floor so that this area would enjoy more daylight and wind," says Sumiou Mizumoto, director of Alts Design Office.
A look at the living and dining spaces housed in the guest wing.
The building was constructed with energy-, water-, and resource-efficient materials, as well as with materials and systems that reduced indoor air pollution.
Large windows surround the home to frame spectacular views of the outdoors and also bathe the interiors with natural light.
Expansive VistaLuxe® Collection windows provide an unobstructed view of the outdoors.
A light gray sofa sits in the living lounge.
The front of the wall that separates the kitchen from this playroom is a chalkboard where the couple’s son can play and draw.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
The living space in the open-plan kitchen/dining/living spaces flows out onto the south-facing terrace. The soft gray color scheme works with Cornwall's cool light and large skies.
The shallow plan helps with cross ventilation, while a deep overhang to the north provides shade for the living areas in the summer.
In the wide hallway between the kitchen and additional bedrooms is an entertainment and leisure space.
A look at the dining table by Habitat and colorful IKEA dining chairs.
The living and dining rooms were updated.
Terrazzo tile floors with solid brass are featured throughout the open plan layout. The cork inserts between the ceiling's vaulted beams were inspired by home's original design.
The master bedroom is illuminated in part by one of two hatched windows that Tanaka modeled after those he had seen in Japanese tea houses.
The Shinomotos have filled their Southern California home with furniture by Taku and pieces by some of the artists and craftspeople whose work they also showcase at their Tortoise shops and showroom. The couple worked with architectural designer Ken Tanaka to remodel the house, once a cramped, two-bedroom rental. A sofa and tables by Taku join Jasper Morrison’s Three Sofa De Luxe sofa for Cappellini. The sliders are by Western Window Systems.
Blauvelt and Winter ground their soaring two-story living room with classics such as Eero Saarinen’s Womb chair and ottoman, a Noguchi coffee table, an Eames wire-base table and a Danish teak credenza, which displays their collection of pottery and a pair of Martz lamps made by Marshall Studios. Flor carpet tiles help add color to the neutral palette.
With original steel-framed windows, beamed ceilings, warm wood-paneled walls, and a gracious floor plan it makes for a wonderful entertaining space.
The living room also offers new lighting from Restoration Hardware, a decorative fireplace, and newly installed wide-plank oak floors.
Open shelves and sleek cupboards line one wall of the living room. The floor-to-ceiling glass door leads to the exterior courtyard, which is bounded by the perforated brick wall.
A wall of glass in a flex room.
Typical of bungalows, the entrance leads straight into the living room.
The sitting room is an updated homage to the past that references the home’s history while keeping a distinctly contemporary vibe. "However, she did want to make one room that felt old," explains Yun.
014.CASA PEX
The burnished concrete floor contains ten-percent fly-ash and slag.
The open layout on the main level includes the living room with a fireplace, the dining room, and the kitchen.
The spacious open living/dining room has an original wood burning fireplace.
The front great room is intentionally public; the furniture-like wall (inspired by Mies’ Farnsworth house) creates privacy for all other rooms—even with no window coverings. No rooms have interior walls that connect with the outer perimeter of the house, echoing a design element of our 1958 E. Stewart Williams house in Palm Springs, CA.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.