382 Living Room Pendant Lighting Coffee Tables Design Photos And Ideas

After: The kitchen faces the back garden and benefits from a double height atrium space. Pine has been used for the kitchen flooring and cabinets. Extensive glazing gives the ground floor living spaces a direct visual link with the courtyard and terrace.
A light gray sofa sits in the living lounge.
The drama of the exterior is matched by a breathtaking interior, where soaring ceilings and large stained-glass windows bring ample natural light and connection to the landscape indoors.
Living room: with oak herringbone floor, custom made 5 meter long tv-bench made of birch plywood. Treated with natural soap and osmo wax. Dining table also made of same materials with doubled 18 mm plywood glued together and added brass details. By creating an open space plan, the living room looks more spacious with the natural light added. LED lighting on the transition of wall/ceiling and on the tv bench.
In the 90s, IKEA mixed minimalist, untreated Scandinavian woods with graphic patterns. "During the 90s, we went for a more natural expression," explains Gustavsson.
A spatial interplay of private and public rooms across the plan from the main bathroom through the pavilion to the landscaped setting beyond
A soaring ceiling delivers a sense of drama to the open-plan great room.
Floor-to-ceiling Lift/Slide doors by Weiland and clerestory glazing usher the outdoors in to the open-plan living and dining areas.
Though much of the interior was gutted, the west-wall fireplace was left intact due to the risk that removal could have had on the building's structural integrity.
A massive art wall defines the entry space. The kitchen and an informal eating space are to the left of the art wall, while the dining and living areas (and connection to the backyard) are sited to the right.
Slatted wood folding doors divide the public and private areas to create visual separation without compromising the home’s inherent openness.
The dining and coffee tables are from Ercol. The chairs are from HAY.
"Given we had a free-flowing, open-plan approach for this house, we wanted the furniture to reflect that also, with largely selected furnishings that were lightweight," say the architects, noting that many pieces have splayed legs.
Along with creating the custom cabinetry, the former owner also converted the garage into a spacious guest suite.
Thanks to the expansive walls of glass, the living space absorbs a strong sense of the surrounding nature.
The bright and airy living room, dining area, and kitchen extend straight out to the wraparound terrace.
The screen helps to better ventilate the interiors. Shifting shadows cast patterns on the walls of the house as the western sun streams through the corridor.
The clients restored the living room's marble fireplace and painted the grate Benjamin Moore Black. New crown molding was added and the walls painted Sherwin Williams Origami White.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
"The triangular highlight frames views of the old Edwardian pressed metal roof and chimneys," the architects say of the triangular window to the left. "Like a traveler reflecting upon their hometown from abroad, we look back at the original part of the house, see its foibles and imperfections, and love it all the more for these eccentricities."
High ceilings and a full-length brick fireplace are complemented by extensive glazing.
Angled balconies at the first and second levels are accessed by floor-to-ceiling sliding doors, enhancing the indoor/outdoor living experience and allowing natural ventilation.
The open-plan layout is a fitting setting to embrace a minimalist, Scandinavian-inspired aesthetic.
The bright and airy interiors are a mix of lightly colored oak floors juxtaposed again dark fixtures and exposed steel beams.
Key pieces of joinery were used to visually distinguish the thresholds defining the foyer, living and dining areas, kitchen, butler’s pantry, and study.
Approaching the remodel with a less-is-more philosophy, Downie North did minimal alterations to make the building's existing 6,782-square-feet footprint more efficient and intuitive.
The glass entryway of the home opens straight into the living room.
Melanie van der Merwe of Women Unleashed furnished the interiors with bespoke and off-the-shelf pieces.
The mezzanine bedroom has elevated views across the living space, the decked terrace, and the city skyline beyond.
are counterbalanced by pared-down concrete flooring and exposed bulbs. In the living area (below), a Tolomeo lamp from Artemide sits near two Longreach sofas from Thonet. A slatted cedar balustrade stretches to the ceiling of the voluminous parlor.
Natural light and wood features connect the existing living area to the addition.
The living room boasts original wood paneled ceiling and walls, and beautiful built-in bookshelves.
The living room takes full advantage of the homes' stunning views.
The upper level is home to the dining room, living room, and kitchen.
Sutherland opened the second story and converted it into a loft, which matches the ample seating below.
Original wood features mix with airy daybeds at the front of the property.
Living Room
When Studio Tack was brought on to revive the 1960s structure, they set out to showcase the history and charm of the property—but to do it through a modern lens. They preserved the eccentricities that make the property so special, but brought it into the modern world with fresh new furnishings, updated materials, and a relaxed, bohemian vibe.
Now the living area flows gracefully into the dining room and connects the view to the backyard. The new eight-foot by 11-foot window on the back wall ensures lots of natural light and "a true indoor-outdoor feel," says Naber. "We have beautiful sunsets and love being able to look out the windows into our backyard."
The large pendant lamp was designed by Arik Levy for Vibia, and the TamTam floor lamp was designed by Fabien Dumas for Marset.
The living room features two sofas by Patricia Urquiola designed for Kettal and a Polder sofa by Hella Jongerius for Vitra. The Slow Chairs were designed by the Bouroullec brothers for Vitra.
Thanks to the new large windows and crips white paint, the living room now encompasses a fresh, inviting atmosphere.
The main floor has an open living, dining, and kitchen area with unobstructed views since support beams were unnecessary for the domed structure. The floors are concrete with a decorative finish.
The main living room becomes a central and multi-functional zone for the entire the family.
A look at the living room looking toward the dining area.
The living room also features floor-to-ceiling windows, an original marble mantle, as well as a wood-burning fireplace.
The post-and-beam ceiling is highlighted with pendant globe lights.
The expansive open-plan living area is also bright and airy.
Wraparound windows and sliding glass doors lead to the mahogany deck, giving the home a strong sense of indoor/outdoor living.
In the living room, the horizontal lines of the timber beams at the ceiling echo the bespoke cabinetry that surrounds the gas fireplace. The dining room pendant is the Gubi Semi Pendant.
The owners asked for new common spaces with improved connectivity to the back garden and swimming pool.

The modern living room is one of the busiest spots in the house. It is where family and friends alike gather to share stories, watch movies, read, and unwind. As you'll find in the projects below, there are endless ways to configure a fresh living space with modern options for chairs and sofas, sectionals, end and coffee tables, bookcases, benches, and more. Innovative fireplaces add a touch of warmth.